40 και ένα TIP για να δούμε τα πράγματα πιο αισιόδοξα!!!

Η Ελλάδα είναι όμορφη… είναι πανέμορφη… όλες τις εποχές… πόσο μάλλον τώρα!
Ας απολαύσουμε τα δώρα του χειμώνα… και η άνοιξη είναι πολύ κοντά!

Να μερικά από αυτά που κάνω καθημερινά! Ιδιαιτέρως όταν “πάει κάτι να με ρίξει” …ιδιαιτέρως τότε! Τότε είναι που θα πρέπει να αξιοποιούμε όλα εκείνα τα εργαλεία, που ο καθένας μας διαθέτει στην φαρέτρα του, προκειμένου να μπορούμε να εξελισσόμαστε !


1.    Σταμάτα να κάνεις “φασαρία” για να ακούσεις και λίγο τον εαυτό σου! Μείνε σιωπηλός τουλάχιστον 10 λεπτά καθημερινά. Απομονώσου αν είναι απαραίτητο… ακόμα και στο τραμ/μετρό μπορείς!
2.    Άκου καλή μουσική όλες τις ημέρες, που αποτελεί γνήσια τροφή για το πνεύμα και την ψυχή.Άλλωστε τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια!
3.    Όταν ξυπνάς μείνε για λίγο στο κρεββάτι… τεντώσου… χαμογέλα στον εαυτό σου…και πες… Σήμερα το θέμα μου ή η ποιότητα που θα εστιαστώ είναι αυτή…
4.    Να ζεις με: Συνειδητότητα, Ενέργεια, ενθουσιασμό, κατανόηση, αγάπη και συμπόνια.
5.    Παίξε περισσότερο άλλωστε όλη η ζωή μας είναι ένα παιχνίδι, μήπως παρά παίρνεις τον εαυτό σου στα σοβαρά?.
6.    Διάβασε περισσότερο…
7.    Κοίτα τον ουρανό τουλάχιστον μια φορά την ημέρα Συνειδητοποίησε την μεγαλοσύνη που σε περιτριγυρίζει… μην πτοηθείς από όλα αυτά που μας ψεκάζουν!
8.    Όντας ξύπνιος, ονειρέψου περισσότερο… έχεις πολλές πιθανότητες να κάνεις το πραγματικότητα σου το όνειρο οπότε όχι τσιγκουνιές … μιζέριες δεν χωράνε!
9.    Τρώγε περισσότερα φυσικά αγνά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά και λιγότερο βιομηχανοποιημένες τροφές ή παράγωγα σφαγής… φέρουν πολλές τοξίνες από το φόβο τους τη στιγμή που τα θανατώνουν.
10.    Τρώγε ξηρούς καρπούς, πίνε πράσινο τσάι, πολύ νερό (μίλα στο νερό σε ακούει και καταγράφει τις προθέσεις σου)  και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί όταν νιώθεις την ενέργεια σου να στην έχουνε ρουφήξει… παρέα με ότι αγαπάς!
11.    Βάλε το γέλιο στη ζωή σου… είναι καλύτερο ακόμα κι αν χρειαστεί να γελάς με τον εαυτό σου… από το να είσαι για κλάματα!
12.    Βάλε τάξη στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στο γραφείο/εργασία  σου και άσε την νέα ενέργεια και τον άφθονο μας ήλιο να πλημμυρίσει τη ζωή σου.
13.    Μη καταναλώνεσαι  σε κουτσομπολιά, πράγματα του χθες, αρνητικές σκέψεις, και θέματα που είναι έξω από το σχεδιάγραμμα σου. Επένδυσε την ενέργειά σου στα ωφέλιμα/θετικά/χαρούμενα του σήμερα. Δημιούργησε τα.
14.    Κατάλαβε πως η ζωή είναι ένα πανεπιστήμιο που ήρθες για να μαθητεύσεις. Οι προκλήσεις είναι μαθήματα που πάνε κι έρχονται και ότι μάθεις από αυτά είναι προς όφελος για όλη σου τη ζωή.
15.    Τρώγε πρωινό και φρούτο μέχρι της 11 βοηθά να παράγεις ενδορφίνες/ορμόνες οπιούχες της χαράς και της απόλαυσης
16.    Συνέχισε να χαμογελάς και δες το θετικό σε ότι κι αν συμβαίνει.
17.    Έλα σε επαφή με τον εαυτό σου και τους άλλος δώσε μια αγκαλιά τώρα που μπορείς! Η δοτικότητα και το συναίσθημα δεν είναι αδυναμία!
18.    Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή… επίσης σύντομη για να την χαραμίζεις μισώντας κάποιον ή παραμένοντας θυμωμένος.
19.    Σταμάτα να πρωταγωνιστής στην τραγωδία της ζωής σου.
20.    Αποδέξου.
21.    Απελευθέρωσε ότι δεν εξυπηρετεί το ανώτερο καλό σου από το παρελθόν, άφησε τις προσδοκίες για το μέλλον και ζείσε ολοκληρωτικά το ΤΩΡΑ.
22.    Ακολούθα τον δρόμο σου και επέτρεπε στον εαυτό σου να φτάσει χωρίς να νοιάζεται για το αν υπάρχουν πιο σύντομοι δρόμοι για τα μέρη που αξίζει να πας
23.    Ανέλαβε την ευθύνη της ζωής που φέρεις.
24.    Όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή… μπες σε συγχρονικότητα και άρπαξε την ευκαιρία σου!
25.    Παρέμεινε μαθητής. Δάσκαλος είναι τα πάντα ακόμα και ο σκύλος του γείτονα που γαβγίζει την πιο ακατάλληλη στιγμή… σε ξεκολλάει από το μη ωφέλιμο!
26.    Καμάρωσε τον εαυτό σου όπως εσύ θέλεις.
27.    Έλα σε επαφή με το σώμα σου και άκουσε το.
28.    Όλα αλλάζουν εκτός από την αλλαγή.
29.    Μοιράσου με τους φίλους/αγαπημένους τα της καρδιάς σου.
30.    Συνδέσου με τη χαρά της ζωής… τη χαρά που σου δίνουν τα απλά μικρά πράγματα.
31.    Να είσαι επαρκής. Η ζήλια μας γεμίζει τοξίνες και κάνει διάτρητη την αύρα μας
32.    Τα καλύτερα είναι εδώ και άλλα έπονται.
33.    Αν είσαι σε φάση ανεργίας θα περάσει κι αυτό… κάνε όσα παραπονιόσουν πως δεν έχεις χρόνο να κάνεις… το ταξίδι στις Μπαχάμες το κάνεις και αργότερα, αλλά βγες από το σπίτι… ή θυμήσου αυτό που ήθελες να γίνεις όταν “μεγαλώσεις” και δοκίμασε το, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία. Μπορεί και να ανακαλύψεις γιατί τελικά λέμε “κάθε εμπόδιο για καλό” ή “όλα γίνονται για καλό”
34.    Το σεξ βοηθά την ενέργεια να γειωθεί και το μυαλό να καθαρίσει… δημιούργησε όμορφες συνθήκες να συμβεί.
35.    Πες σ αγαπάω σήμερα δεν εννοείτε.
36.    Πριν κοιμηθείς νιώσε την ευγνωμοσύνη για όσα έφερε η μέρα σου και για το ότι την πέρασες με αυτούς που αγαπάς…
37.    Όλα τα καλά έχουν γίνει και για σένα… ξεγκαντεμιάσου!
38.    Ακόμα κι αν υπάρχουν κι άλλες ζωές.. καμιά δεν θα είναι σαν αυτή! Ζείσε την!
39.    Πρόσφερε τον εαυτό σου και το χρόνο σου σε κάποιον που σε χρειάζεται αλλά μην παραιτηθείς!
40.    Με όλες τις δυσκολίες της… ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ Η ΖΩΗ εδώ στη Γη!
41.    Σε παρακαλώ κοινοποίησε αυτό το κείμενο σε όσους αγαπάς!

Χρησιμοποιώ “προστακτική έγκλιση” ως προτροπή… με τον ίδιο τρόπο που μιλάω και στον εαυτό μου!

Με πολύ αγάπη

Azima

1 reply

Comments are closed.