Παρότι η Ελένη Αντωνιάδου ήταν πάντα για εμάς έμπνευση και ίσως αυτή να είναι μεν η ελάχιστη αναγνώριση μπροστά σε όλα όσα έχει καταφέρει… μια τόσο σπουδαία Ελληνίδα γυναίκα… το γεγονός ότι γίνεται και κουκλίτσα Barbie, σίγουρα θα βοηθήσει στο να την γνωρίσουν περισσότερα κορίτσια, από πολύ μικρή ηλικία!

Η Mattel εταιρία σχεδιασμού & παραγωγής Barbie ανακοίνωσε πως…
“Για να γιορτάσουμε την 60ή επέτειό μας και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμούμε με υπερηφάνεια τα #MoreRoleModels
ιστορικά και σύγχρονα γυναικεία πρότυπα από όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να εμπνεύσουμε περισσότερα κορίτσια.”

“Γνωρίστε τα τελευταία μοντέλα Barbie Role – αποτελούμενα όλα από όλες τις εξαιρετικές γυναίκες που έχουμε τιμήσει με μια κούκλα με την ομοιότητά τους.”

Ανάμεσα τους και η δική μας Ελένη Αντωνιάδου η Ελληνίδα από την NASA

Ελένη Αντωνιάδου

Η Ελένη Αντωνιάδου είναι μια υψηλής μόρφωσης, πετυχημένη αλλά και όμορφη γυναίκα, και τα επιτεύγματά της αναγνωρίζονται από όλον τον κόσμο καθώς έχει διακριθεί διεθνώς στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων, μιας πρωτοποριακής και φιλόδοξης μεθόδου που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές. Δημιούργησε μια τεχνητή τραχεία, η οποία χρησιμοποιήθηκε σε ασθενή που έπασχε από καρκίνο και μάλιστα είχε επιτυχή αποτελέσματα. Αυτό ήταν το πρώτο πλήρως λειτουργικό τεχνητό όργανο που μεταμοσχεύθηκε σε ασθενή και αυτό το επίτευγμα ήταν αρκετό για να χαρίσει στην Ελένη Αντωνιάδου αυτή τη σημαντική διάκριση.

Είναι επικεφαλής του οργανισμού “Μεταμοσχεύσεις χωρίς Δότες”, ενώ μεταξύ άλλων ασχολείται με τη βιοτεχνολογία και την αναγεννητική ιατρική. Παράλληλα, το 2012 επιλέχθηκε να είναι ένα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της Διεύθυνσης Βιοτεχνολογίας στο εργαστήριο της NASA.

Όπως λέει και η ίδια
«Ήταν πολλές οι στιγμές που ένιωσα ότι είναι πολύ μεγάλα τα εμπόδια για να τα προσπεράσω. Όμως πίστεψα στον εαυτό μου και σκέφτηκα ότι κάθε όνειρο όταν του βάζεις μια ημερομηνία, γίνεται στόχος και κάθε στόχος όταν κάνεις μικρά, μικρά βήματα μπορεί να επιτευχθεί. Και κάθε βήμα μας φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρο μας… Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι!”

“Αν έχεις πάνω από 3 προτεραιότητες, στην ουσία δεν έχεις καμία. Όταν προσπαθείς να έχεις στοχοπροσήλωση για την υλοποίηση 3 διαφορετικών πραγμάτων, δεν έχεις καθόλου προσήλωση. Η στοχοπροσήλωση απαιτεί μηδενισμό των γύρω-γύρω. Σημαίνει τη λήψη απόφασης. Ο θεμελιώδης πυρήνας της λέξης “απόφαση” είναι κυριολεκτικά αποκοπή των εναλλακτικών επιλογών. Μια πραγματική απόφαση περιλαμβάνει κίνδυνο, κόστος ευκαιρίας, αβεβαιότητα και φυσικά δέσμευση. “

Ελένη Αντωνιάδου

Η Ελένη Αντωνιάδου, αναδείχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς το 2013 στην εκδήλωση FDM Everywoman In Technology Awards στο Λονδίνο.

Είχε μοιραστεί διαδικτυακά “την πεμπτουσία της ζωής” της για τη δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε στα πράγματα που αξίζουν πραγματικά στη ζωή: 

1. Το να δουλεύεις περισσότερες ώρες από όσες ξοδεύεις για να ζεις δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.
2. Το burn out δεν γίνεται μόνο λόγω φόρτου εργασίας, γίνεται γιατί ο φόρτος εργασίας είναι πιο μεγάλος από το κίνητρο για τη δουλειά.
3. Ίσως, το μόνο πράγμα που σε κρατάει πίσω από το να τα καταφέρεις δεν είναι οι ευκαιρίες, αλλά η ανάθεση αρμοδιοτήτων και η ομαδική δουλειά.
4. Η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών έχει θεμελιώδη αξία. Και η επιλογή συντρόφου ζωής θα μπορούσε, θα έπρεπε και πρέπει να είναι η πιο σημαντική απόφαση που θα πάρετε, αν δεν ορίσετε τις προτεραιότητές σας με μυωπικό όραμα.

Η Ελένη Αντωνίαδου στις 31 Δεκεμβρίου 2018 στα Μετέωρα!

Στην εκπνοή του 2018 και καλωσορίζοντας το 2019 η Ελένη μας… έγραψε στο facebook

“Τις τελευταίες μέρες του 2018 ήμουν στα Μετέωρα και εκεί ανάμεσα στις λίθινες κορυφές, σκεφτόμουν τις απίστευτες ανθρώπινες προσπάθειες των πρώτων ερημιτών που έκαναν αναρρίχηση μεταφέροντας πέτρα-πέτρα τη δόμηση των μοναστηριών. Και πως, μετέπειτα, οι μοναχοί μ’ένα δίχτυ και πολύ εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη συνεργασία έφταναν στις κορυφές τους. Με αυτές τις σκέψεις για το τι μπορεί να πετύχει η ανθρώπινη θέληση κλείνει αυτή η γλυκόπικρη χρονιά για μένα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις τόσες πολλές όμορφες χειρονομίες, για τις ευχές, τις προσευχές, τα ενθαρρυντικά μηνύματα αλλά και τις επικρίσεις και τις επισημάνσεις. Ελπίζω η χρονιά που φεύγει να σας αφήνει με ανθρώπους που στέκονται βράχοι δίπλα σας και εσείς για εκείνους. Εύχομαι το 2019 να μας φέρει υγεία, αγάπη και θάρρος για να αναρριχηθούμε στις μικρές ή μεγάλες κορυφές του νέου έτους. Μαζί. “