Πριν από αρκετούς μήνες ξεκίνησε στην Κίνα μία επιδημία, η οποία εξαπλώθηκε σε πολύ σύντομο διάστημα σε όλον τον κόσμο. Σήμερα όλοι οι άνθρωποι ανησυχούν γιατί, αυτός ο ιός μπορεί να έχει συμπτώματα, μπορεί όμως να μην έχει και κάποιος που έχει προσβληθεί από τον ιό και να αργήσει να το καταλάβει.

Εδώ περίπου έναν μήνα αυτός ο ιός ήρθε και στην Ελλάδα.
Όταν φτάσαμε τα 90 κρούσματα συνολικά αποφασίστηκε από το υπουργείο υγείας να κλείσουν τα σχολεία. Στην αρχή τα περισσότερα παιδιά χαίρονταν στη συνέχεια όμως έκλεισαν, τα εστιατόρια, τα εμπορικά καταστήματα, τα πάρκα και πρέπει να μένουμε στο σπίτι μας μέχρι ο ιός ναι εξασθενήσει.

Βγαίνουμε έξω ΜΟΝΟ για πολύ σημαντικές καταστάσεις όπως να πάμε να πάρουμε πράγματα από το σούπερ μάρκετ ή για να πάρουμε φάρμακα!

Για να περάσει η ώρα μου κάθομαι στον καναπέ με την κουβέρτα και τα αρκουδάκια μου βλέποντας τηλεόραση, διαβάζω κόμικς με τον Mickey Mouse τον Donald Duck και άλλους γνωστούς χαρακτήρες.

Βλέπω βίντεο και παίζω παιχνίδια στο tablet μου, αλλά κάνω και τηλεφωνικές κλήσεις με συμμαθητές μου. Παίζω διάφορα επιτραπέζια με τη μαμά μου, βλέπω ταινίες με τους γονείς μου, ζωγραφίζω, φτιάχνω γλυκά με τη μαμά μου και μαθαίνω μαγικά κόλπα.

Φοβάμαι αρκετά μην εξαπλωθεί και άλλο ο ιός γιατί πολλοί άνθρωποι έχουν νοσήσει ή ακόμα έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να νικήσουν τον ιό…

Όμως εύχομαι συνεχώς ότι όλα θα πάνε καλά και κάποια στιγμή αυτή η πανδημία θα σταματήσει!

Αλεξάνδρα Δ.

Μαθήτρια της Ε’ δημοτικού