Τα σχολεία έκλεισαν!
Την περασμένη Τρίτη 10 Μαρτίου κάναμε το τελευταίο μάθημα στο σχολείο και στις δραστηριότητες μας και αυτή τη φορά όχι για καλό λόγο…
Αιτίααααα ένας νέος ιος που ονομάζεται… όλοι ξέρετε πως… αυτό το γεγονός για μένα από την μία μεριά είναι θλιβερό… και από την άλλη είναι σωστό… αν και στην αρχή όπως και όλα τα παιδιά, χάρηκα… τώρα σχεδόν μια βδομάδα μετά ξέρω, πως δεν έπρεπε να χαρώ…

Ο κορωνοϊός είναι για την πρώτη και τη δεύτερη ηλικία όμοιος με μία απλή γρίπη… το πρόβλημα είναι οι ευπαθείς ομάδες που μέσα της συμπεριλαμβάνονται η τρίτη ηλικία οι χρόνιοι ασθενείς και οι άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα τον κορωνοϊό πρέπει να τον λάβουν υπόψη τους σοβαρά και να προστατευτούν μένοντας σπίτι τους όλοι!
Και λέω όλοι γιατί δεν σημαίνει ότι οι υγιείς άνθρωποι δεν κινδυνεύουν! Πρέπει και αυτοί μαζί με εμάς τα παιδιά, να μένουμε σπίτι!

Ένα μεγάλο θέμα είναι ότι κάποιοι δεν θεωρούν ότι είναι κάτι επικίνδυνο αυτός ο ιός και λένε… “αφού δεν είμαστε σε κάποια ευπαθή ομάδα ας ας συνεχίσουμε την ζωή μας σαν να μην συμβαίνει τίποτα” η άποψή μου είναι ότι όλοι οι άνθρωποι χωρίς καμία εξαίρεση πρέπει να μένουμε σπίτι, για να τον εμποδίσουμε και να φερόμαστε όλοι όπως θα φερόμασταν αν τον είχαμε!

Να βγαίνουμε έξω μόνο για τα σημαντικά πράγματα!

Αυτό που ένιωθα στην αρχή που ήταν στην Κίνα ήταν ένα μεγάλο άγχος που το αποτέλεσμα του ήταν μπούκωμα… μπούκωσε η μύτη μου… φοβόμουν μήπως έρθει και εδώ ή τι θα γίνει αν και όταν έρθει…

Μίλησα με την μαμά μου, της είπα την ανησυχία μου και ότι νιώθω λίγο παράξενα που όλοι το συζητούσαν στο σχολείο, έπειτα το συζητήσαμε όλοι μαζί και με τον μπαμπά εννοώ. Μου είπαν ότι θα κάνουν ότι χρειάζεται για να μαστε όλοι καλά!

Τώρα πια που ήρθε στην Ελλάδα τρόμαξα αρκετά, αλλά ευτυχώς η κυβέρνηση αντέδρασε πολύ γρήγορα! Μένουμε σπίτι και αισιόδοξοι ότι θα τελειώσει γρήγορα!

Παίζουμε επιτραπέζια, ζωγραφίζουμε, χορεύουμε, τραγουδάμε, εκφραζόμαστε, διαβάζουμε και βιβλία και παίζουμε και με μέτρο λίγο ηλεκτρονικά ps4 χορευτικά παιχνίδια! Κάνουμε όλα αυτά που κάναμε τα Σαββατοκύριακα! Απλά μόνοι μας…

Αυτόν τον ιό πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία όλα θα πάνε καλά, νιώθω σαν να είναι μία άλλη μορφή πολέμου, όχι με όπλα!

Επίσης αυτή είναι η στιγμή που η αγάπη δοκιμάζεται! Όσο αγαπάμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες τόσο θέλουμε να τους προστατεύσουμε δηλαδή αυτόν τον καιρό δεν τους επισκεπτόμαστε και τους υπενθυμίζουμε να μην βγαίνουν έξω μπορούν, να ζητούν από τους γονείς μας να ψωνίζουν για αυτούς!

…φςςςςςςτ …και μακριά μας!!!

Μένουμε σπίτι βασικό μέτρο προστασίας μένουμε σπίτι και όλα θα πάνε καλά!

Όπως εγώ αυτή τη στιγμή μοιράζομαι μαζί σας, τι και πως νιώθω, θα σας πρότεινα και εσείς να κάνετε το ίδιο με ακροατές τους γονείς σας!

Αν θέλετε στείλτε μου και εσείς πως νιώθετε και τι κάνετε σπίτι για  να τα αναρτήσω στο blog μου!
Όλα θα πάνε καλά, με μπόλικη ελπίδα
Ελισάβετ

Μαθήτριας της Ε’ Δημοτικού