Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 πρώτη της Άνοιξης… Παρόλο που επίσημα η άνοιξη αρχίζει το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου, με την άφιξη του Ήλιου στο εαρινό σημείο της τροχιάς του στις 20-21 Μαρτίου, εντούτοις ολόκληρος ο Μάρτης λογίζεται ως ανοιξιάτικος μήνας μαζί με τον Απρίλιο και τον Μάιο… όμως η μέρα μεγαλώνει… ο ήλιος λάμπει… το κρύο φεύγει σιγά σιγά! Όπως και να ‘χει η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα!

Πολεμόχαρος για πολλούς ο Μάρτης = Γδάρτης κάποιες φορές! Πήρε το όνομά του από τον θεό Άρη (Mars, Martius στα Λατινικά), που θεωρούταν ο γενάρχης των Ρωμαίων.

Σήμερα λοιπόν ο καθένας μας “πρέπει” να μπει στην διαδικασία υλοποίησης, του μηνύματος που έλαβε χθες! Που πιθανά να μην είναι και ολοκαίνουριο… μιας και είμαστε και στην “σκιά” του ανάδρομου φίλου μας Ερμή που επαναφέρει ότι εκκρεμότητα υπάρχει για να μην ξεχνιόμαστε! Τον οποίο Ερμή Ερμάκο ακόμα και στα ζαλισμένα ανάδρομα του έχω αρχίσει να τον βλέπω με συμπάθεια και ας κάνει τις τσαχπινιές του! Υπάρχει μπόλικη ενέργεια διαθέσιμη! Βουρ λοιπόν! Γίνε όπου χρειάζεται “μαχητικός”!!!

Υπέροχος πίνακας του Γιάννη Τσαρούχη!

Αααααααα Το Μάρτη στην Αρχαία Ελλάδα…

Τα Μυστήρια εν Άγραις, προς τιμή της Περσεφόνης. Ήταν το προπαρασκευαστικό στάδιο για όσους επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στα Ελευσίνια Μυστήρια.
Τα Διάσια, προς τιμή του Μειλιχίου Δία, στις όχθες του Ιλισσού. Ο Μειλίχιος Δίας, που δεν πρέπει να ταυτίζεται με τον Ολύμπιο θεό, ήταν προστάτης των παιδιών. Οι γονείς πρόσφεραν δώρα στα παιδιά τους, ενώ πρόσφεραν θυσία στον θεό ένα πρόβατο από τον Δήμο Έρχιας (σημερινά Σπάτα). Επακολουθούσε γλέντι και φαγοπότι μέχρι το βράδυ.
Επίσης Τα εν Άστει Διονύσια ή Μεγάλα Διονύσια, προς τιμή του θεού Διονύσου. Γιορτή που καθιέρωσε ο τύραννος Πεισίστρατος το 6ο π.Χ. για να κερδίσει τον λαό της Αθήνας. Περιλάμβανε πομπές με ομοιώματα φαλλών, θυσίες και διαγωνιστικές θεατρικές παραστάσεις (διθυραμβικοί και δραματικοί αγώνες), τις δαπάνες των οποίων επωμίζονταν πλούσιοι Αθηναίοι, σύμφωνα με τον θεσμό της χορηγίας. Με τα Μεγάλα Διονύσια συνδέεται η γέννηση της τραγωδίας.

Εμείς σήμερα θα βάλουμε στα παιδιά του χώρου μας… μικρά και μεγάλα “Ασπροκόκκινα Μαρτάκια” για να μην μας “κάψει” ο ήλιος!

Καλημέρα σας και όλα τα καλά φίλοι μου! Είμαι η Αζίμα και έχω την πρόθεση η μέρα μου να είναι γεμάτη όμορφες αληθινές στιγμές! Βάλε και εσύ την δική σου πρόθεση στην μέρα σου, μόνο έτσι θα γνωρίζει η ενέργεια σου προς τα που να κινηθεί και τι να υλοποιήσει!!! Και ναι σήμερα πάρε όλη την ενέργεια και υλοποίησε τα πολύτιμα μηνύματα!!!

Καλό μήνα και καλό Σαββατοκύριακο ηλιόλουστο και “φωτεινό”!!!