Δελτίο τύπου ( 7/2/2023 )

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις παν-καλλιτεχνικές κινητοποιήσεις

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με ομόφωνη απόφασή του στηρίζει τις παν-καλλιτεχνικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για 8 Φλεβάρη ημέρα 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΟΘΑ και καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 12.00μμ στο Υπουργείο Πολιτισμού στην Αθήνα, στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και σε όποια άλλη πόλη της χώρας μας πρόκειται να διοργανωθεί ανάλογη κινητοποίηση.

Διεκδικούμε :

– Να αποσυρθεί άμεσα το προεδρικό διάταγμα 85/2022

– Αναγνώριση σπουδών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων , στα αντικείμενα της Αρμονίας, της Βυζαντινής Μουσικής των Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων και του ατομικού οργάνου επιλογής, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματα σε ωδεία.

– Άμεση πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών.

Οι ωρομίσθιοι που δεν ανήκουν στην ΠΕ κατηγορία να προσλαμβάνονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

– Δικαίωμα απόκτησης ΠΕ των καθηγητών χορού κινηματογράφου

– Συγγραφή νέων συγγραμμάτων μουσικής και καλλιτεχνικών μαθημάτων και δωρεάν παροχή τους στους μαθητές των σχολείων μας

– Κατάργηση του άρθρου Θ10α του Ν10491 ώστε να μην υπάρχει διάκριση των μαθητών των μουσικών γυμνασίων & οι μαθητές τους να προάγονται όταν έχουν Μ.Ο.13 στα μαθήματα γενικής και μουσικής παιδείας όπως ορίζεται και για τα υπόλοιπα γυμνάσια.

– Κατάλληλες κτιριακές υποδομές για την διεξαγωγή καλλιτεχνικών και μουσικών μαθημάτων στα καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία μας.

Ο Πρόεδρος
Μπενέτος Αντώνης

Η Γ. Γραμματέας
Στούπα Κατερίνα

Όλοι εμείς στο Azima Cultural Art Space & Productions είμαστε πάντα δίπλα στις κινητοποιήσεις όλων των ανθρώπων της τέχνης,
αλλά & των εκπαιδευτικών & μαθητών των Καλλιτεχνικών & Μουσικών Σχολείων με όλη μας την ενέργεια και όλη μας την ψυχή!

Αζίμα & Δημήτρης Χαβρές