Τι Λέει η Επιστημονική Έρευνα για το Ρείκι

Οι Γιατροί και οι Επαγγελματίες της Υγείας αρχίζουν και προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους και Εναλλακτικές Θεραπείες!

Σε ασθενείς που χρειάζονται αποδείξεις ότι είναι πιο αποτελεσματικό και ασφαλές το Ρείκι σε επίπεδο ανάρρωσης και Πρόληψης μιας Ασθένειας… αλλά και συμπληρωματικά στην όποια αγωγή ακολουθεί ο καθένας! Φυσικά το Ρείκι δεν αποκαθιστά σε καμία περίπτωση την κλασσική ιατρική αλλά μπορεί κάλλιστα να την υποστηρίζει και να την συνοδεύει!

Οι μη Γνώστες του Ρείκι απορούν και θέλουν να μάθουν με επιστημονικές αποδείξεις ότι οι χειροθεσίες και οι μη επεμβατικές τεχνικές μπορούν να προσφέρουν ότι χρειάζεται το σώμα.

Το Ερώτημα που γεννιέται. Είναι αποτελεσματικό το Ρείκι?

Και αν “Ναι” θεραπεύει… πως θεραπεύει?

Ένας θεραπευτής του Ρείκι θα απαντούσε πως Ναι είναι αποτελεσματικό για την αποκατάσταση της ισορροπίας, η οποία μπορεί να εμφανιστεί με μια σειρά από τρόπους ανάλογα την προσωπική ανάγκη του Ατόμου την δεδομένη στιγμή.

Αυτή δεν είναι βέβαια απάντηση σε Ιατρικούς Ερευνητές ή ανθρώπους που χρειάζονται αποδείξεις.

Παρά το γεγονός ότι η συμβατική Ιατρική έχει εδώ και πολύ καιρό συμπεριλάβει την έννοια της Ομοιόστασης ή Συστηματικής Ισορροπίας, και ιστορικά δεν υπάρχει κανένας σαφής ορισμός της Έννοιας αυτής, πως δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να ελεγχθεί ότι το Ρείκι Προάγει την Ισορροπία!?

Το Ερώτημα που Γεννιέται λοιπόν είναι πως μπορεί να μετρήσει η επιστήμη την Ισορροπία του Ατόμου?

Εν όψει του ερωτήματος αυτού ο καθηγητής και Ερευνητής του Εγκεφάλου σε θέματα ιατρικής και βιολόγος  Bruce McEwen του Πανεπιστημίου Rockefeller προτείνει έναν καινούργιο όρο που τον ονομάζει αλλοστατικό φορτίο/allostatic (Οι οργανισμοί επιζούν με τη διατήρηση μιας δυναμικής ισορροπίας με το περιβάλλον τους. Η οργάνωση αυτής της ομοιόστασης, της ικανότητας ή της τάσης ενός οργανισμού ή κυττάρου να διατηρεί την εσωτερική ισορροπία ρυθμίζοντας τις φυσιολογικές διαδικασίες της ,υπάρχει σε μοριακό, κυτταρικό, φυσιολογικό και συμπεριφοριστικό επίπεδο.

Αλλοστατικό φορτίο σύμφωνα με την Έρευνα του Καθηγητή είναι η προσπάθεια του οργανισμού να προστατεύσει το βιολογικό σώμα φέρνοντας το σε μια ομοιόσταση-ισορροπία γιατί σε μια δεδομένη κατάσταση στρες τα Καλά Κύτταρα του Οργανισμού τρέχουν σε Κατάσταση αμόκ για να διορθώσουν τα “ανάποδα” κύτταρα.

Μέχρι σήμερα λοιπόν έχει μελετηθεί ερευνηθεί επιστημονικά το Ρείκι στους εξής τομείς:

-Μετριάζει τον σωματικό Πόνο

-Κατευνάζει το Άγχος και το στρες

-Ηρεμεί τους Καρδιακούς Παλμούς

-Ρυθμίζει την Αρτηριακή πίεση

-Ρυθμίζει την Κορτιζόλη του Σιέλου

-Μετρά και Ρυθμίζει την Επαγγελματική εξουθένωση και την αντικαθιστά από Φροντίδα και Αγάπη.

-Έχει μελετηθεί και η θεραπεία και αποκατάσταση σε μεγάλο βαθμό, ανθρώπων που έχουν πάθει στο παρελθόν εγκεφαλικό επεισόδιο

Λόγω της πολύπλοκης Φύσης του Ρείκι στο ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος να συλλάβει και να ερμηνεύσει επαρκώς μια βιωμένη εμπειρία όσων έχουν κάνει μια Θεραπεία Ρείκι.

Αυτό που είπε ο Καθηγητής είναι ότι λαμβάνοντας μια Θεραπεία ο Θεραπευόμενος αισθάνεται αλλιώς την ποιότητα της ζωής του, διώχνοντας το στρες και ικανοποιώντας στο έπακρο τα Οφέλη της Ζωής του.

Στη συνέχεια ερευνήθηκε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κοινό φάρμακο μιας συγκεκριμένης ασθένειας, και στα χέρια/χειροθεσίες ενός θεραπευτή.

Κατά την διάρκεια λοιπόν λήψης του φαρμάκου ο Θεραπευόμενος έλυσε όπως αναμενόταν το θέμα του αλλά επηρέασε κάποιο άλλο όργανο που δεν ήταν απαραίτητο ότι φαινόταν την δεδομένη στιγμή αλλά ελλόχευε να εμφανιστεί στο σύντομο μέλλον.

Ένα άλλο εμπόδιο για την Έρευνα του Ρείκι είναι η αδυναμία της σύγχρονης τεχνολογίας να τεκμηριώσει αφενός την υπάρξει του βιοπεδίου και αφετέρου να ανιχνεύσουν-μετρήσουν την αλλαγή που συμβαίνει στο σώμα.

Μια τεχνολογία που είναι κοντά σε αυτήν την μέτρηση είναι η Υπεραγωγική Κβαντική συσκευή παρεμβολών που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στα καλαμάρια χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα εμπεριέχεται στο φάσμα αυτό η μέτρηση του βιοπεδίου. Ευτυχώς αυτό δεν είναι απαραίτητο για την επιστήμη να τεκμηριώσει την επίδραση του Ρείκι στο ανθρώπινο σώμα (και η ασπιρίνη χρησιμοποιήθηκε 70 χρόνια πριν από την έρευνα αλλά γνωρίζαμε τα οφέλη της πριν απ αυτήν)

Το γεγονός ότι ορισμένα οφέλη του Ρείκι είναι επιστημονικά μετρήσιμα όπως η καρδιακή συχνότητα και της αρτηριακής πίεσης πολλοί συχνά αναφερόμενοι για τα οφέλη συνεχόμενων συνεδριών Ρείκι έχουν ένα αίσθημα πνευματικής σύνδεσης και αυτοεκτίμησης.

Παρόλα αυτά η έρευνα για το Ρείκι έχει μόλις αρχίσει.

Το Εθνικό Κέντρο για την συμπληρωματική Εναλλακτική Ιατρική (NCCAM )και των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) έχει ολοκληρώσει πέντε μελέτες που εξετάζουν την ευεργετικές ιδιότητες του Ρείκι σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη, AIDS προχωρημένου σταδίου, Καρκίνο του Προστάτη, ινομυαλγία και το Άγχος.

Άλλες δημοσιευμένες μελέτες έχουν εξετάσει την επίδραση του Ρείκι για την αρτηριακή πίεση, των Καρδιακό ρυθμό, την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, το άγχος, του πόνου και της Κατάθλιψης. Μπορεί οι Έρευνες να είναι μικρές αλλά είναι πλήρως τεκμηριωμένες.

Μερικές από τις ισχυρότερες μελέτες υποστηρίζουν την Ικανότητα και την Δυναμική του Ρείκι να μειώσει το άγχος και τον πόνο και το προτείνουν ανεπιφύλακτα για την χαλάρωση καθώς βελτιώνει την κούραση και τα καταθλιπτικά συμπτώματα και ενισχύει την γενική ευημερία.

Η βάση δεδομένων Cochrame περιέχει ανασκόπηση σχετικά με τις Θεραπείες αφής (Ρείκι)για τον πόνο και ένα πρωτόκολλο για την χρήση του Ρείκι στα Ψυχολογικά συμπτώματα.

Το Ρείκι εφαρμόζεται σε χώρους ευεξίας και εργασιακούς χώρους για την βελτίωση και αντιμετώπιση στις δεξιότητες και την αποδοτικότητα.

Ραντεβού Συνεδρίες θεραπείες στο Azima Cultural Art Space επικοινωνήστε στο 2130264144 & 6945780968