Πρώτη μέρα χαλάρωσης των φουλ περιοριστικών μέτρων… Πρώτη μέρα χωρίς να χρειάζεται να στείλεις μήνυμα στο 13033, με κάποιον από τους 6 πιθανούς λόγους που να δικαιολογούν το γιατί βγαίνεις έξω από το σπίτι σου… προσωπικά το χρησιμοποίηση 3 ή 4 φορές… Πρώτη μέρα που η μάσκα που δεν ήταν υποχρεωτική ή και πιθανά επικίνδυνη κοστίζει από 1 ευρώ έως 150 ανάλογα με το αν ή όχι την φοράς… Πρώτη μέρα που κάποια καταστήματα ανοίγουν… Ναι πραγματικά εδώ σήμερα κολλάει… ταιριάζει γάντι… μαζί με το γάντι!

“Χρησιμοποίησε το χαμόγελο σου, για να αλλάξεις τον κόσμο…
αλλά μην αφήνεις τον κόσμο να αλλάξει το χαμόγελο σου”

… πιο χαμόγελο άραγε… αυτό που πάγωσε στα χείλη μας όλες τις προηγούμενες μέρες… ή εκείνο που σωριάζεται στην σκέψη όλων όσων θέλεις να υλοποιήσεις την επόμενη στιγμή, αύριο… αλλά δεν σου επιτρέπεται… ή αυτό που κρύβει η απαραίτητη μάσκα… ή μήπως τελικά, αυτό που ακόμα κι όταν κρύβεται μέσα σου, παραμένει ικανό να κάνει τα μάτια σου να γελούν!

Ευτυχώς που δεν έχει πολύ κόσμο…

Μίλησα με φίλους, φίλες που σήμερα καλούνται να επιστρέψουν στις εργασίες τους και χθες βράδυ δεν κατάφεραν να κοιμηθούν από την αγωνία τους, απ’ την αγωνία του αν θα τα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν, αν όλα θα πάνε καλά… αν θα καταφέρουν να εργαστούν κοντά σε ανθρώπους φορώντας μάσκα από 6 έως και 10 ή 12 ώρες τη μέρα… με την αγωνία του ότι θα πρέπει να μπουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αν είναι η ώρα να επιστρέψουν πραγματικά… ή αν είναι οι πρώτοι που καλούνται να δημιουργήσουν τα καινούρια νούμερα στις στατιστικές… ή ακόμα και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ανοσίας της “αγέλης”!

Κάποιοι απ’ αυτούς που αναγκάζονται να επιστρέψουν, βάζουν σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό τους, τον φόβο τους, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, έχουν οικογένειες, παιδιά… έχουν ζόρια οικονομικά… και καλούνται με χαμόγελο να έρθουν σε επαφή με τους πελάτες τους, να τους εμψυχώσουν!

Τα όνειρα μας, όλα όσα οραματιζόμαστε,
είναι το όχημα μας για έναν καλύτερο κόσμο!

Για αυτό και δεν παραιτούμαστε, δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε, πόσο μάλλον να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα όνειρα μας! Γιατί αυτά… τα όνειρα μας, θα γίνουν η γέφυρα μας, για την νέα πραγματικότητα που κυοφορούμε… είμαστε κάτι σαν γονείς, αυτής της νέας εποχής που θα γεννηθεί μέσα από εμάς!

Χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά υπεύθυνοι, εφευρετικοί, μα πάντα παραμένοντας συντονισμένοι με το φωτεινό μας κομμάτι, αυτό που νοιάζεται, που πραγματικά ενδιαφέρεται για το ενεργειακό αποτύπωμα που αφήνουμε για τα παιδιά μας… για τις επόμενες γενιές!

Ο κορωνοϊός, που άλλοι λένε ότι τον δημιούργησαν οι Κινέζοι, ή οι Αμερικάνοι, ή η ελίτ κάποιων φραγκάτων όχι απλά πλουσίων που εξουσιάζουν κυβερνήσεις, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο… είναι κάτι υπαρκτό! Είναι κάτι που υπάρχει, καθώς φεύγει κόσμος από αυτόν, δεν ξέρω αν οι άνθρωποι που φεύγουν, είναι αυτοί που κάθε χρόνο θα έφευγαν από γρίπη και επιπλοκές της, δεν ξέρω αν είναι ένα βιολογικό όπλο, φτιαγμένο για να ξεπαστρέψει τις ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων, παπουδογιαγιάδων, χοντρούλιδων, ασθενών… δεν ξέρω ποια είναι τα αληθινά νούμερα, γιατί πραγματικά αδυνατώ να αντιμετωπίσω τους ανθρώπους σαν νούμερα!

Ο COVID-19 σίγουρα πρόκειται για κάτι που το χρησιμοποιούν ήδη, ένας σύγχρονος δούρειος ίππος, εξαιρετικά φοβιστικός, αόρατος, που ονομάζοντας τον πανδημία… αφαιρεί από όλους εμάς, ζωτικά δικαιώματα…

Δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό και φανερό, όσο το παρουσιάζουν οι συνωμοσιολόγοι, σχετίζοντας την πανδημία, με φτιαχτό ιό που έκρυψαν οι Κινέζοι, με τα εμβόλια, με τα 5G δίκτυα, τα τσιπάκια, τα βαρέα μέταλλα, το χάσιμο οριστικά της ιδιωτικότητας μας μέσω του 5G που μέχρι το τέλος της χρονιάς αυτής θα είναι έτοιμο στη χώρα μας, δεν ξέρω ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα… δεν ξέρω ποιος νοιάζεται αληθινά και ποιος όχι! Όμως σήμερα οι φωνές που μιλούν φωναχτά για σενάρια συνωμοσίας, ανάμεσα τους και οι Τράμπ, Πομπέο, πληθαίνουν, ανάμεσα τους σήμερα και ο Μακρόν που υποστηρίζουν πως το κρούσμα “0” της Γαλλίας ασθένησε από είδος πνευμονίας στις 24 Δεκεμβρίου του 2019 που τότε δεν γνώριζαν, αλλά που σήμερα ονομάζουν ξεκάθαρα COVID-19 … τελικά τι πραγματικά έχει συμβεί…?

Ήξερα και πίστευα πάντα, πως οι άνθρωποι, κεντραρισμένοι σε σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό επίπεδο έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν τις απαντήσεις που χρειάζονται… μέσα από την εσωτερική τους καθοδήγηση, μέσα από μια δύναμη που μεταφορικά για να μην παρεξηγηθώ, ερμηνεύει τα δεδομένα… άλλοι την ονομάζουν εσωτερική φωνή, άλλοι θεό, άλλοι επιστήμη! Πόσες φορές όμως, όλα τα προηγούμενα ως εργαλεία αναγνώρισης, έχουν πέσει σε χέρια ασυνείδητων, είτε ονομάζονται, φιλοσοφία ζωής, είτε Θεός, είτε επιστημονική ανακάλυψη!

Σε κάθε περίπτωση… ας είμαστε σε επαγρύπνηση, ας είμαστε σε εγρήγορση… ας είμαστε αφυπνισμένοι! Η γιαγιά μου και η μαμά μου, μου έλεγαν να παρακολουθείς τα πάντα και να έχεις διάκριση! Καθαρό μυαλό να διακρίνεις την αλήθεια από το ψέμα και όπου δεν γνωρίζεις να ψάχνεις! Να μην καταπίνεις τίποτα αμάσητο!

Αυτό θα ήθελα και από τις κυβερνήσεις μας όποιες κι αν είναι ότι χρώμα κι αν έχουν, να νοιάζονται για τις ζωές μας, καθώς έχουν την ευθύνη τους και τις τύχες μας στα χέρια τους μέσα από τις επιλογές τους! Να επιλέγουν με γνώμονα το κοινό ανώτερο καλό!

Ίσως να έχει έρθει η ώρα, να καταλάβουν αυτοί που κινούν τα νήματα παγκοσμίως, (δεν μιλώ για τους δικούς μας ηγέτες, ούτε τους τωρινούς, ούτε τους προηγούμενους, ούτε τους επόμενους) πως αν η “βρώμα” φτάσει δίπλα σου, όποιος και να είσαι, τίποτα δεν μπορεί να σε σώσει, τίποτα δεν μπορεί να σε κρατήσει αμόλυντο! Είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι! Όσο η ανθρωπότητα αρνείται να το καταλάβει τόσο πιο απάνθρωπη θα γίνεται! Όταν σπέρνεις φόβο… έρχεται και σε βρίσκει… υπάρχει πάρε δώσε ενεργειακό, ακόμα κι αν κάποιοι νιώθουν θεοί… ίσως τελικά να ψάχνουν να βρουν το μοναδικό που δεν έχουν μια και χρήμα και εξουσία έχουν καταφέρει να τα συγκεντρώσουν!

ΧΑΜ Χέρια Αποστάσεις Μάσκες!

Και όσο για το σχέδιο “ΧΑΜ… Χέρια (πλένουμε), Αποστάσεις (κρατάμε), Μάσκες (φοράμε)! Τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, μένουμε υπεύθυνοι, μένουμε ασφαλείς!”… πόση τραγική ειρωνεία κρυμμένη συμπτωματικά πίσω του…

…τυχαίο…? “Χαμ” ήταν ο καταραμένος γιος του Νώε!