Η Ελισάβετ είναι η κόρη μας, μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο χρώματα, κρυστάλλους, μουσική που δεν σταματάει να παίζει σχεδόν ποτέ, με ένα μικροσκοπικό σκύλο τη Mili,την μαμά Αζίμα, τον μπαμπά Δημήτρη και την γιαγιά Βέτα, έχοντας καλλιτέχνες νονούς, με πολύ κόσμο να μπαινοβγαίνει, με φίλους, εφάμιλλους οικογένειας!!!

Από όταν έπιασε κουτάλι στα χεράκια της, το βούταγε σε κρέμες και φαγητά και  ως “τρελή’ μαμά, έβλεπα πως του έκανε χρήση πινέλου! Της πήρα τις πρώτες νερομπογιές όταν ήταν 9 μηνών…! Και άρχισε να φτιάχνει ανεπανάληπτα στα μάτια μου μουτζουρώματα!!!! Περπάτησε πολύ γρήγορα από 10 μηνών, και από τότε μέχρι σήμερα, ως Κριάρι που είναι, την βλέπουμε να κάθεται… μόνο όταν ζωγραφίζει…! Ζωγραφίζει παντού! Σε χαρτάκια, σε κουτάκια, στους τοίχους μικρότερη, σε ότι επιφάνεια πιάνει χρώμα!


Ο Νονός της ο Γώγος, που έχει γνωρίσει μεγάλους ζωγράφους και εικαστικούς, την ενθάρρυνε να ζωγραφίζει, δείχνοντας της ιδέες, και ζωγράφους! Το ίδιο και εμείς!

Έχω σαν αποτέλεσμα ένα τεράστιο αρχείο από ζωγραφιές και κατασκευές της Ελισάβετ!
Πάντα ήθελα να τα βάλω σε κορνίζες, να τα φτιάξω εν πάση περιπτώσει…
Αλλά είναι τόσα πολλά που ούτε ξέρω από που να αρχίσω… και το κόστος τους τεράστιο…! Φαντάζομαι!!! Χαχαχαχαα!

Θυμάμαι με υπερηφάνεια την Ελισάβετ πριν ακόμα γίνει 3 να την ρωτάω… Ελισάβετ, κόκκινο και κίτρινο τι χρώμα δίνει! Η Χαρά μου δεν λέγεται!!! Εκεί ένιωσα πόσο σπουδαίο είναι να μπορείς σαν γονιός, να μεταδίδεις στο παιδί σου … πως η χαρά είναι σε τέτοια μικρά μεγάλα σπουδαία πράγματα!!! Όλοι νιώθουμε… ή βλέπουμε, τις ζωγραφιές και τα δημιουργήματα των παιδιών μας σπουδαία και μοναδικά… έτσι είναι, γιατί το παιδί μας είναι …και πρέπει να νιώθει ότι είναι σπουδαίο για εμάς! Της λέω περίμενα πολλά χρόνια για να έρθεις σε μένα!

Πριν 3 χρόνια (πήγαινε α’ δημοτικού η Ελισάβετ) η φίλη μου Χαρουλίτα,
με παρότρυνε να φτιάξω και εγώ ένα ιντερνετικό κατάστημα σε ένα Αμερικάνικο site το Society6… εκεί διάφοροι “καλλιτέχνες” έχουν την δυνατότητα να ανεβάσουν τα σχέδια τους, τις φωτογραφίες τους, και να τα μετατρέψουν σε χρηστικά αντικείμενα, τσάντες, κούπες, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, μπλούζες, κουρτίνες μπάνιου… η χαρά του παιδιού! Έτσι σκέφτηκα να μια ωραία ιδέα, του τι μπορώ να κάνω τα σχέδια της Ελισάβετ! Έδειξα λοιπόν στην Ελισάβετ το site και της άρεσε η ιδέα! Έτσι διαλέγουμε παρέα από τα έργα της… και τα “φτιάχνω” στις προβλεπόμενες διαστάσεις και τα ανεβάζω στο μαγαζάκι μας!!! Χαχαχχααχα οι τίτλοι φυσικά είναι δικοί της!!!

Μπορείτε να τα δείτε και εσείς τα έργα της Ελισάβετ στο Society6 και πείτε μας τη γνώμη σας!!

Η Ελισάβετ έλεγε τότε… “Η Ζωγραφική είναι ελευθερία! Δεν υπάρχει ωραία ή άσχημη ζωγραφιά… είναι σαν τα παιδιά… δεν υπάρχουν καλά και κακά παιδιά… υπάρχουν παιδιά που έχουν πολύ αγάπη… και άλλα που έχουν λιγότερη… αυτό που σε κάνει, ωραίο είναι η αγάπη… και είναι χρωματιστή” εξακολουθεί να λατρεύει την ζωγραφική!

Ελισάβετ όταν ήταν 5,5 ετών

Η Ελισάβετ είναι αριστερόχειρας, λατρεύει να γεμίζει σελίδες με χρώμα… τραγουδάει για να νανουριστεί και να κοιμηθεί! Σήμερα, έχει μεγαλώσει πολύ από τότε, είναι μαθήτρια της Δ’ δημοτικού! Και είναι σπουδαία όπως το κάθε παιδί!!!

Αζίμα