Ένα παιχνίδι για δύο! 36 ερωτήσεις που θα σας φέρουν πιο κοντά… ή καλύτερα αληθινά κοντά!
Γνώρισε …αναγνώρισε και απόκτησε μεγαλύτερη οικειότητα με το σύντροφο σου μέσα σε λιγότερο από μια ώρα!

Αυτές οι ερωτήσεις παίρνουν μόνο περίπου 45 λεπτά για να συζητηθούν και να απαντηθούν, και σχεδόν πάντα κάνουν δύο ανθρώπους να αισθανθούν καλύτερα ο ένας για τον άλλο να νιώσουν οικεία… αλλά και την επιθυμία να είναι ο ένας με τον άλλο πραγματικά μαζί, σύμφωνα με την κοινωνική ερευνήτρια ψυχολογίας Arthur Aron από το Interpersonal Relationships Lab at Stony Brook University in New York, η οποία δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας της, στο “The Experimental Generation of Interpersonal Closeness” που πειραματίζεται στην εγγύτητα των διαπροσωπικών σχέσεων, της προσωπικότητας και της κοινωνικής ψυχολογίας!

Παρακαλώ να είστε ολοκληρωτικά παρόντες στην διαδικασία του “παιχνιδιού” των ερωτήσεων… και να επιστρατεύσετε όλες τις αισθήσεις σας… αλλά και το χιούμορ σας… ανοίξτε την καρδιά σας και αφήστε στην άκρη τα κολλήματα του φλύαρου νου!

Azima

1. Έχοντας ως δεδομένο ότι μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε επιλογή επιθυμείτε, από όλον τον κόσμο, ποιον θα θέλατε ως καλεσμένο στο δείπνο σας;
2. Θα θέλατε να γίνεται διάσημος; Με ποιο τρόπο?
3. Πριν από την πραγματοποίηση μιας τηλεφωνικής κλήσης, κάνετε πρόβα αυτά που πρόκειται να πείτε; Γιατί;
4. Τι θα συνιστούσε μια τέλεια μέρα για σας;
5. Πότε ήταν η τελευταία φορά που τραγουδήσατε στον εαυτό σας; …Σε κάποιον άλλο;
6. Εάν ήσασταν σε θέση να ζήσετε στην ηλικία των 90 και να διατηρήσετε, είτε το μυαλό ή το σώμα ενός 30χρονου για τα τελευταία 60 χρόνια της ζωής σας, ποια εκδοχή θα επιλέγατε;
7. Έχετε ένα μυστικό προαίσθημα για το πώς θα πεθάνετε;
8. Ονοματίστε τρία πράγματα εσείς και ο σύντροφός σας που φαίνεται να έχετε από κοινού.
9. Για ότι στη ζωή σας νιώθετε πιο ευγνώμων;
10. Αν μπορούσατε να αλλάξετε τον τρόπο που έγινε κάποιο γεγονός, ποιο θα ήταν αυτό;
11. Πάρτε τέσσερα λεπτά και πείτε στο σύντροφό σας την ιστορία της ζωής σας με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες.

…πως πάμε…? αντέχουμε να συνεχίσουμε…? …πάμε λοιπόν… ας μπούμε πιο βαθιά… και ας δούμε ο ένας τον άλλον μέσα από άλλη ματιά!

12. Αν μπορούσατε να ξυπνήσετε αύριο έχοντας αποκτήσει μία ποιότητα ή μια σπουδαία ικανότητα, ποια θα ήταν αυτή;
13. Αν μια κρυστάλλινη σφαίρα θα μπορούσε να σας πει την αλήθεια για τον εαυτό σας, τη ζωή σας, το μέλλον ή οτιδήποτε άλλο, τι θα θέλατε να μάθετε;
14. Υπάρχει κάτι που έχετε ονειρευτεί να κάνετε εδώ και πολύ καιρό; Γιατί δεν το έχετε κάνει;
15. Ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής σας;
16. Τι εκτιμάτε περισσότερο σε μια φιλία;
17. Ποια είναι τα πιο πολύτιμα στη μνήμη σας;
18. Ποια είναι η πιο φοβερή ανάμνηση στη μνήμη σας;
19. Αν ήξερες ότι σε ένα χρόνο θα πεθάνετε ξαφνικά, θα αλλάζετε κάτι για τον τρόπο που ζείτε τώρα; Τι;
20. Τι σημαίνει η φιλία για εσάς;
21. Ποιους ρόλους παίζουν η αγάπη το παιχνίδι η στοργή/τρυφερότητα στη ζωή σας;
22. Αναλογιστείτε μοιραστείτε κάτι που θεωρείτε ένα θετικό χαρακτηριστικό του συντρόφου σας. Μοιραστείτε συνολικά πέντε στοιχεία.

Όπως καταλαβαίνετε δεν πρόκειται για ένα τεστ… αλλά για ένα “παιχνίδι ” μοιράσματος της αλήθειας της ψυχής μας… για να γνωρίσουμε … να αναγνωρίσουμε και να θυμηθούμε ποιοι είμαστε… ο καθένας για τον εαυτό του… αλλά και ο ένας τον άλλον… συνεχίζουμε!?

23. Πόσο κοντά και ζεστά/εγκάρδια είναι η οικογένειά σου; Αισθάνεστε την παιδική σας ηλικία ότι ήταν πιο ευτυχισμένη από ότι των περισσότεροι άλλων ανθρώπων;
24. Πώς αισθάνεστε για τη σχέση σας με τη μητέρα σας;
25. Κάνουμε τρεις αληθινές δηλώσεις του “εμείς” ο καθένας. Για παράδειγμα, “όταν είμαστε και οι δύο σε αυτό το δωμάτιο νιώθουμε…”
26. Συμπληρώστε τη φράση “Μακάρι να είχα κάποιον με τον οποίο θα μπορούσα να μοιραστώ …”
27. Εάν επρόκειτο να γίνει κάποιος στενός φίλος με τον σύντροφό σας, παρακαλούμε να μοιραστείτε ό,τι θα ήταν σημαντικό για αυτόν ή αυτήν να γνωρίζει.
28. Πείτε στο σύντροφό σας τι σας αρέσει σε αυτόν: να είμαι ειλικρινής αυτή τη φορά, λέγοντας πράγματα που δεν μπορείτε να πείτε σε κάποιον που μόλις συναντήσατε.
29. Μοιραστείτε με το σύντροφό σας μια δυσάρεστη στιγμή της ζωής σας.
30. Το τελευταίο/πρόσφατο κλάμα που έριξες σε ποιον ήταν μπροστά; Ή ήσουν μόνος σου?
31. Πείτε κάτι για το σύντροφό σας που σας αρέσει που το έχει ήδη.
32. Τι, αν μη τι άλλο, είναι πολύ σοβαρό για να αστειεύεστε μεταξύ σας;
33. Εάν επρόκειτο να πεθάνετε αυτό το βράδυ μη έχοντας καμία ευκαιρία να επικοινωνήσετε με κανέναν, υπάρχει κάτι που δεν έχεις πει σε κάποιον και θα σε στεναχωρούσε πολύ που δεν το έχεις μοιραστεί μαζί του; Γιατί δεν του το έχετε πει ακόμα;
34. Υποθετικά Το σπίτι σας, το οποίο περιέχει την “περιουσία” σας, πιάνει φωτιά. Αφού διασώσετε τους αγαπημένους σας και τα κατοικίδια ζώα σας, έχετε το χρόνο να κάνετε με ασφάλεια την τελική εξόρμηση για να σώσετε ένα στοιχείο. Τι θα ήταν αυτό; Γιατί;
35. Από όλα τα άτομα της οικογένειάς σας, ο θάνατος ποιανού θα σας ήταν πιο δύσκολος; Γιατί;
36. Μοιραστείτε ένα προσωπικό πρόβλημα …και να ζητήσετε τη συμβουλή του συντρόφου σας για το πώς αυτός ή αυτή θα μπορούσε να το χειριστεί. Επίσης, ζητήστε από τον σύντροφό σας να μοιραστεί μαζί σας το πως να αντανακλά σε αυτόν και πώς αισθάνεται σχετικά με το πρόβλημα που έχετε επιλέξει.

…… Και μερικές συμπληρωματικές… για αυτούς που επιθυμούν λίγη αλήθεια παραπάνω!

37.Αν μπορούσατε να επιλέξετε το φύλο και τη φυσική εμφάνιση του παιδιού που θα γεννούσατε σύντομα θα το κάνατε;
38.Θα ήσουν διατεθειμένος να έχεις ένα φρικτό εφιάλτη για ένα έτος, εάν αυτό θα σου έδινε ως ανταμοιβή μεγάλο πλούτο?
39.Εάν σε ένα ταξίδι, σε μια άλλη πόλη, ο σύζυγος ή ο εραστής σας είχε την δυνατότητα και ζούσε μια νύχτα με μια συναρπαστική ξένη/ξένο. Δεδομένου ότι ποτέ δεν θα συναντηθούν και πάλι, και ποτέ δεν θα μπορούσε να μαθευτεί κάτι για το περιστατικό, θα θέλετε ο σύντροφός σας να σας μιλήσει γι ‘αυτό;

Πιστεύω πως ήδη ο καθένας μας έχει πάρει τις απαντήσεις του… για τον εαυτό του πάνω από όλα… αλλά και για την επιλογή του συντρόφου του… εύχομαι όντως να κύλισε ο τέντζερης για να βρει το καπάκι! …Μόνο αγάπη χρειάζεται η ζωή μας… ελευθερία… μοίρασμα… αποδοχή!