Την ομορφιά πως την αντιλαμβανόμαστε..? Μέσω της όρασης? …ή μέσω των αισθήσεων…?

Ποιος ορίζει την ομορφιά… ?
Την τελειότητα…?
Ποιος την ορίζει…?
Υπάρχει…? Υπάρχει η τέλεια ομορφιά…?
…ή μήπως όλα εξαρτώνται από το πρίσμα μέσα από όπου τα βλέπουμε…?

Ο Πλάτωνας θεωρούσε την ομορφιά ως την Ιδέα (Μορφή) πάνω από όλες τις άλλες Ιδέες.
Ο Αριστοτέλης είδε μια σχέση μεταξύ της ωραιότητας (το καλόν) και της αρετής, υποστηρίζοντας ότι “η Αρετή στοχεύει στην ομορφιά” …Οι Έλληνες φιλόσοφοι από την προ-Σωκρατική ακόμα περίοδο, όπως ο Πυθαγόρας, διέκριναν μία δυνατή σχέση μεταξύ των μαθηματικών και της ομορφιάς. Συγκεκριμένα, ο Πυθαγόρας παρατήρησε, ότι τα αντικείμενα τα οποία ήταν μοιρασμένα αναλογικά σύμφωνα με την χρυσή τομή του Πλάτωνα, του Ευκλείδη, του Μάρτιν Ωμ… του Ντα Βίντσι, του Λούκα Πατσιόλι φαίνονται πιο ελκυστικά. Η αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική στηρίζεται στην ιδέα της συμμετρίας και της αναλογίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Παρθενώνα… τι να κάνω που και εγώ είμαι Παρθένος και ψάχνω… αναζητώ συμμετρίες!

Σκέψου τον συμβολισμό της γονιμότητας… το ωάριο… την ίδια την ζωή… η ομορφιά βρίσκεται παντού στην φύση… με σε μια τέλεια αέναη ατέρμονη ατέλεια ομορφιά… στον κύκλο της ζωής… που διαδέχεται ο θάνατος… και πάλι πάλι ξανά πάλι η ζωή…

Μα τι ορίζει την ομορφιά… ?
Για μένα ομορφιά υπάρχει όπου υπάρχει αγάπη… ομορφιά που αντανακλά από μέσα προς τα έξω προς όλες τις διαστάσεις! Η ομορφιά δεν είναι ούτε υποκειμενική ούτε αντικειμενική…  η ομορφιά υπάρχει σε ότι το έχει αγγίξει αγάπη…! Γιατί μόνο η αγάπη δημιουργεί την αίσθηση της τελειότητας… στο κάθε τι… αυτός που αγαπά τα βλέπει όλα τέλεια!

Η ομορφιά υπάρχει μέσα στην ενέργεια που βάζουμε κάτω από τις λέξεις που προφέρουμε όταν απευθυνόμαστε στον έρωτα… υπάρχει μέσα στην ενέργεια που απελευθερώνεται από μία αγκαλιά… μέσα από την ενέργεια ενός μωρού που οσφραίνεται το στήθος της μάνας του και αναγνωρίζει τον χτύπο της καρδιάς της…

Η ομορφιά της ατέλειας είναι από μόνη της η απόδειξη… πως η αγάπη και ο έρωτας… είναι η μεγαλύτερη ενέργεια που κινεί… συγκινεί… αλλάζει και μετουσιώνει τον κόσμο μας!

Όμορφη και κατά συνέπεια τέλεια… είναι κάθε στιγμή της ζωής μας που την φωτίζει το μαγευτικό φως της χαράς που φέρνει η αγάπη! … η αγάπη και ο έρωτας… ή καλύτερα… ο έρωτας και η αγάπη…!!!

Azima