Άντρας… η πρώτη σκέψη που μου έρχεται είναι ο Θεός Έρωτας!

Ο Έρωτας που συναντάει την Ψυχή!!! Για μένα ο άντρας… ίσον Έρωτας! Με Έψιλον κεφαλαίο! Όκ και κάποιες φορές κολλητός φίλος! Όχι ο αυτοκόλλητος γιατί και αυτό έχει τις παγίδες του, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά, αλλά ας μην το μπλέξω με την φιλία τώρα γιατί… θα πάει αλλού… στο αδερφικό!

Όμως σίγουρα όλα έχουν να κάνουν με τα βιώματα του ανθρώπου! Σίγουρα, με τα βιώματα και τα πρότυπα! Για μένα πρότυπο, πατέρα, παππού, αδερφού, ξάδερφου, ήταν έννοιες ακαδημαϊκές σαν τα αφηγήματα πολιτικών ένα πράγμα! Αυτό που λέμε έχω διαβάσει τα πάντα για το σεξ αλλά δεν έχω κάνει ακόμα… ή ίσως και ποτέ! Παρότι προέρχομαι από οικογένεια ανδροκρατούμενη, που τα είχε όλα, πατέρα, παππούδες, αδερφούς, ξάδερφους, νονό… εγώ για κάποιον λόγω ανώτερο… αυτόν που πάει σύμφωνα με το θεϊκό σχέδιο, δεν έπρεπε να έχω σχέση μαζί τους… αποκοπήκαμε… κάπως βίαια μεν… ή μάλλον όχι βίαια τελικά, αλλά καθολικά!!! Από τόσο νωρίς, που ήταν σαν να μην τους είχα ποτέ! Με επεισοδιακά διαζύγια και 500km απόσταση… με αποστάσεις χρόνων που δύσκολα γεφυρώνονται… καλλιεργήσαμε άλλα πρότυπα για τον άνδρα… είναι ο Έρωτας… όπως και ο μπαμπάς για τα κοριτσάκια… ή ο κολλητός/αδερφός!

Μέχρι και πριν το ρέικι όλα ήταν μπερδεμένα και άπιαστα στην καρδιά και στο μυαλό μου! Όλα ήταν συνυφασμένα με πόνο, θλίψη, απόρριψη και προδοσία!!! Και λέω πριν το ρέικι γιατί εκεί έφαγα την πρώτη κατραπακιά!!! Χαχαχαα δεν εννοώ ότι εκεί ερωτεύτηκα για 1η φορά όχι… εννοώ ότι εκεί πρωτοκατάλαβα τα πως και τα γιατί των επιλογών μου! Αυτά όμως θα σας τα πω αργότερα… ! Τώρα θα περιοριστώ στους άντρες… ή μάλλον στον άντρα! Έχω μια δική μου θεωρία, οι άντρες είναι σαν τα κουτάβια… αξιολάτρευτα όταν είναι μικρά, με αυτά τα υπέροχα ματάκια! Που σου λένε, θέλω χάδια, πεινάω, διψάω, σ ’αγαπάω, ή που γαβγίζουν, χαλάνε τον κόσμο… κάνουν σκανταλιές, θέλουν να κάνουν συνεχώς σεξ με το πόδι σου, σπάνια δαγκώνουν μόνο αν τα έχουν κακομεταχειριστεί εκτός από κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις που θέλουν γερές δόσεις primal… όμως… παραμένουν σαν 5χρονα παιδάκια… γλυκύτατοι μπόμπιρες που κάνουν τα “αντράκια”…. Όχι με την κακή έννοια… αλλά νιώθω ότι στο βάθος παραμένουν εξαρτημένοι από τις μαμάδες γυναίκες της ζωής τους! Δεν με ενοχλεί να είναι μαμμόθρεφτα, αν οι μανούλες τους είναι γλυκές…τους αγαπώ και τις μαμάδες τους μαζί! Πιστεύω ακράδαντα πως πραγματικά πίσω από τους πετυχημένους άντρες κρύβονται σπουδαίες ή έστω δυναμικές γυναίκες! Ναι φωνάρα θα ήταν ο Νταλάρας ούτως ή άλλως… αλλά πόσα θα είχε κάνει από όλα αυτά που έχει κάνει αν δεν είχε την Άννα του από πίσω διακριτικά πάντα! Ξέρω πως οι περισσότεροι το γνωρίζουν και το παραδέχονται γι’ αυτό και πιστεύω πως στις οικογένειες λύνουν και δένουν οι γυναίκες και είναι στο χέρι τους να αλλάξουν τον κόσμο! Τουλάχιστον στη δύση…!

Παρόλα αυτά επανέρχομαι μετά την μεγάλη μου παρένθεση! Οι άντρες είναι γλυκά κουτάβια με ενέργεια σκυλούπακα γλυκού που από την φύση τους, που θα σε προστατεύσουν, θα σε γοητεύσουν! Ενώ οι γυναίκες είναι σαν γάτες … θεωρώ όχι πλήρως εξημερωμένες!!!

Οι άντρες, παραμένουν αγοράκια… θέλουν να παίξουν! Γι’ αυτό γυναίκες, να γίνεστε και εσείς που και που κοριτσάκια και είτε να παίζετε μαζί τους εφηβικά πονηρά μα και αθώα παιχνιδάκια για να τους σαγηνεύσετε ή αν βαριέστε τόοοοοσο μην τους μαλώνετε που ξαφνικά έχουν την επιθυμία για μπάσκετ ή ποδόσφαιρο με τους φίλους τους… θα καταλάβεις πόσο αθώα αγοράκια είναι αν τους δώσεις μια μπάλα! Ενώ εσύ τι θα κάνεις αν σου δώσω μια Barbie!? Αφήστε τους να παίξουν και κανά PS4 εγώ σαν μεταφυσική γυναίκα του Kratos από το God of War είμαι εξαιρετικά περήφανη για το αγόρι μου!

Αφήστε τους ή εμπνεύστε τους να γίνονται ΑΝΤΡΕΣ μην τους λυσσάτε με την γκρίνια σας!!! Εμείς φτιαχνόμαστε για τις γυναίκες, η μία κόντρα στην άλλη… αυτοί όμως… οι γλυκούληδες ζουν για να μας υπηρετούν με τα μοναδικά τους χαρίσματα!!! Αφήστε τους να είναι στο ρόλο τους! Πώς? Μείνετε εσείς στον δικό σας!!!

Σκεφτείτε επίθετα με τα οποία χαρακτηρίζουμε τους άντρες… λεβέντης, παλικάρι, αγοράκι, κούκλος, παίδαρος, κουβαλητής, bon viveur, playboy, κιμπάρης,Large, τσολιάς! Τους αγαπώ! Μα ο εκλεκτός τη καρδιάς μου είναι ο ένας και μοναδικός ο Ήρωας Δημήτρης!!!

χωρίς λόγια…

Δεν επεκτείνομαι στο άντρας μπαμπάς, γιατί αυτό το έμαθα τα τελευταία χρόνια, έχοντας σλόγκαν μου, πως μετά την μάνα που είχα… είχα και έναν μπαμπά σαν τον Δημητράκη μου… θα είχα μεγαλουργήσει» …δεν θέλω να αδικήσω τον μπαμπάκα μου Γρηγόρη γιατί να διάλεξα έναν άντρα σαν τον Δημήτρη μάλλον και ο μπαμπάς μου αν θα ήταν μαζί μας… θα ήταν ένας αντίστοιχα υπέροχος μπαμπά!!! Άλλωστε τον διάλεξε η Βέτα… και σίγουρα η ψυχή μου!!!

Με απεριόριστη αγάπη, στον άντρα… Αααα και αγόρια, αν την γυναίκα δημιούργησε ο Θεός από το πλευρό του άντρα… αυτό έγινε μία φορά…  όλες τις υπόλοιπες μια γυναίκα γέννησε έναν άντρα… γι’ αυτό να προσέχετε και να φροντίζεται τα κορίτσια σας!!! Όχι αγριάδες… μόνο γλύκες!!!

Azima

Azima