Η Ευτυχία είναι μια κατάσταση… μια κατάσταση που μπορούμε να βιώσουμε μόνο στο εδώ και τώρα…

…διαφορετικά μια κατάσταση “ευτυχίας” που την τοποθετούμε κάπου στο μέλλον είναι απλά ένα ξεγέλασμα …ένα αντικαταθλιπτικό χάπι για το τώρα που δεν μας ευχαριστεί! Η Ευτυχία είναι συνειδητότητα… και η συνειδητότητα είναι η εσωτερική σου πυξίδα… είναι η κατάσταση που σε φέρνει στο κέντρο σου… και τότε μπορείς να έχεις “ευτυχισμένα μάτια” για να την δεις… “ευτυχισμένα αυτιά” να την ακούσεις… δονείσαι στην δόνηση της ευτυχίας και κάθε σου κύτταρο βιώνει την Χαρά! Γίνε Αθώος… γίνε Αθώος όπως όταν ήσουν παιδί… δες με τα μάτια του παιδιού… άκου με τα αυτιά του… ανακάλυψε πως δεν χρειάζεται να ψάχνεις… να αναζητάς την ευτυχία γύρω σου ή να την δημιουργήσεις… αυτή η ίδια η ιδέα της αναζήτησης είναι που σε απομακρύνει από αυτή… ξέχνα το για λίγο… και μπες μέσα σου… τότε μόνο θα θυμηθείς πως ήταν πάντα εδώ μιας και είσαι φτιαγμένος για αυτή… ζήσε την ολοκληρωτικά!

Όπως λέει και ο Όσσο… “Αν είσαι δυστυχισμένος, έχεις κάποιο λόγο που είσαι δυστυχισμένος αν είσαι ευτυχισμένος, είσαι απλώς ευτυχισμένος, δεν υπάρχει κάποιος λόγος για τούτο. Ο νους σου προσπαθεί να βρει κάποια αιτία, επειδή δεν μπορεί να πιστέψει σε κάτι το αναίτιο, γιατί δεν μπορεί να ελέγξει το αναίτιο με το αναίτιο ο νους γίνεται ανίσχυρος. Έτσι λοιπόν ο νους βρίσκει συνεχώς τον ένα ή τον άλλο λόγο. Θα ήθελα όμως να σου πω ότι όποτε είσαι ευτυχισμένος, είσαι ευτυχισμένος χωρίς κανένα λόγο, όποτε είσαι δυστυχισμένος, έχεις κάποιο λόγο που είσαι δυστυχισμένος΄ επειδή η ευτυχία είναι απλώς το υλικό από το οποίο είσαι φτιαγμένος. Είναι η ίδια σου η ύπαρξη, είναι ο εσώτατος πυρήνας σου.”

“Ο εσώτατος πυρήνας σου είναι η χαρά. Κοίτα τα δέντρα, κοίτα τα πουλιά, κοίτα τα σύννεφα, κοίτα τα αστέρια… κι αν έχεις μάτια, θα μπορέσεις να δεις ότι ολόκληρη η ύπαρξη είναι χαρούμενη. Το κάθε τι είναι ευτυχισμένο. Τα δέντρα είναι ευτυχισμένα χωρίς κανένα λόγο΄ δεν πρόκειται να γίνουν πρωθυπουργοί ή πρόεδροι και δεν πρόκειται να πλουτίσουν και δεν θα έχουν ποτέ έναν λογαριασμό στην τράπεζα. Κοίτα τα λουλούδια για κανένα λόγο. Είναι απίστευτο το πόσο ευτυχισμένα είναι τα λουλούδια.”

Ολόκληρη η ύπαρξη είναι φτιαγμένη από το υλικό που λέγεται χαρά.

Osho

Ένας Υπέροχος κρύσταλλος που μας επανασυντονίζει με τη Χαρά αφού πρώτα μας απελευθερώσει από τα Σοκ και τις Αναμνήσεις τους είναι η Καρνεόλη! Ενδεικτικά δείτε εδώ αν και διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία τόσο σε κρυστάλλους που μπορούν να φορεθούν όσο και σε αντικείμενα για το χώρο!