Μερικά από αυτά που η ευτυχώς η μαμά μου, μου είχε πει… και ήταν εντελώς κόντρα σε αυτά που έλεγαν οι περισσότερες μαμάδες των φίλων μου… 

και εύχομαι μέσα από τις δικές μου εμπειρίες… με τα δικά μου λόγια και τον δικό μου τρόπο να καταφέρω να τα μεταφέρω στην κόρη μου… έτσι ώστε να την εμπνεύσω… τόσο απλά… όσο ενέπνευσε μέσα από το χιούμορ της (που δεν ήμουν σε θέση να αποδεχτώ πάντα) εκείνη…. η μαμά μου… εμένα…! Μαμά μου… “μαμά” και των φίλων μου Πάντα πίστευα πως θα ήμαστε για πολλάααα χρόνια μαζί… Τελικά… θα ‘μαστε πάντα όλοι όσοι ζήσαμε… νιώσαμε μαζί σου αγαπησιάρικά, αληθινά… και δημιουργικά όπως με έμαθες… για όσο ακόμα θα είμαστε… εδώ… με κάποιον τρόπο παράδοξο μαζί σου!

Αυτό είναι ένα άρθρο που είχα γράψει την Πέμπτη, 07 Μάιος 2015 μια πριν τα γενέθλια σου, σαν ένα ευχαριστώ…

1.Η Πρώτη σου Αγάπη… δεν είναι η τελευταία… αλλά θα είναι η πρώτη σου αληθινή εκείνη που θα σε κάνει να νιώσεις πως θέλεις να είναι και η τελευταία!
2.Ο Γοητευτικός Πρίγκιπας που έχεις στο μυαλό σου… μπορεί να διαφέρει από εκείνον που θα ρθει στην καρδιά σου! Να μην σε νοιάζουν τα λεφτά και οι θέσεις, άλλα μετράνε στους ανθρώπους!
3.Είναι μέσα στη ζωή και η αποτυχία… και το λάθος… δεν πειράζει… αρκεί να μαθαίνεις μέσα από αυτά και να μην κάνεις συνέχεια τα ίδια και ίδια γιατί είναι βαρετό!
4.Κάποιες φορές… Είναι Εντάξει να μην είναι εντάξει…! Κάποιες φορές δεν πειράζει να φοβάσαι που Φοβάσαι! Αλλά όσο είναι μάνα σου εδώ τίποτα να μην Φοβάσαι!
5. Η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή… είναι η στιγμή που έρχεται για να αποφασίσεις πιο δρόμο “πρέπει” να πάρεις… Η εμπιστοσύνη είναι δύσκολη υπόθεση… άλλα η φύση σε έχει εξοπλίσει να αντιδράσεις μηχανικά την στιγμή που θα βάλεις το χέρι σου στο ζεστό μάτι της κουζίνας… και ίσως κι αν ακόμα και αν σε έχω προετοιμάσει για το ότι θα καείς… να χρειαστεί να καείς για να έχεις τη δική σου ευκαιρία εμπειρία να το μάθεις… και τότε θα είμαι εκεί να περιθάλψω το έγκαυμα σου και να σε μάθω τι θα κάνεις με τα επόμενα… γιατί δεν έχει σημασία πόσες φορές θα χρειαστεί να ξανακαείς… ίσως και ποτέ!
6.Δεν είναι υγιεινό να κρατάς τα πράγματα μέσα σου… παχαίνει… ξέρω που σου λέω! 
7.Δεν έχει σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα… αλλά αν εσύ βγάζεις προς τα έξω αυτό που αληθινά είσαι! Να είσαι ο εαυτός σου!
8.Μπορείς να έχεις πάρα πολλούς γνωστούς, πολλούς φίλους, αλλά τους φίλους της καρδιάς σου ο χρόνος θα στους δείξει… και αν είναι όσοι τα δάχτυλα του χεριού σου να είσαι ευτυχής!
9. Έχεις μεν τη “βιολογική οικογένεια που επέλεξες” …αλλά υπάρχει και η οικογένεια της καρδιάς σου που εσύ θα διαλέξεις συνειδητά…βρες τη εεεε!
10.Να εκφράζεσαι για ότι έχεις κάνει ή ότι δεν έχεις κάνει… όσο ανόητο κι αν μοιάζει για κάποιους …καταγράφετε στην προσωπικότητα σου είτε θες είτε όχι… οπότε πες αυτά που θες!
11.Μην κλείνεις την καρδιά σου! Η Καρδιά σου φέρει τη δύναμη της ψυχής σου που καθοδηγεί τη ζωή σου!
12.Να “αγχώνεσαι μόνο για ότι μπορείς να αλλάξεις για τα υπόλοιπα…. (δεν το γράφω καν) …ειδικά μην αγχώνεσαι για λεφτά!
13.Η Ζήλια και η κακία είναι μόνο σπατάλη ενέργειας αν νιώσεις έτσι κάποια στιγμή απελευθέρωσε τα αμέσως!!! Ας τα να πάνε στο καλό!
14.Οτιδήποτε το αισθάνεσαι μέσα σου δυνατά κάν το! Να τολμάς… η ζωή τους γουστάρει τους τολμηρούς!

Για αυτούς αλλά και για χιλιάδες άλλα… μανούλα μου σε ευχαριστώ… Ήσουν και Είσαι η καλύτερη Μάνα για μένα και για αυτό σε διάλεξα! Για την “μαγκιά” σου την συνειδητότητα αλλά και για την παιδική σου αθωότητα! Να ξέρεις τους ωραιότερους τσακωμούς με σένα τους έχω κάνει! Είσαι ο Αέρας κάτω από τα φτερά μου! Σ αγαπάω Βετόπουλο!

15.Η Αγάπη είναι ότι πιο έντονο μπορείς να νιώσεις! Μην παίζεις με την Αγάπη… την δική σου αλλά και του άλλου!
16.Το να είσαι ενήλικας είναι δύσκολο! Το να είσαι έφηβη είναι ακόμα πιο δύσκολο! Μια αληθινή σχέση είναι πολύ περισσότερα από ότι το σεξ μόνο του! Εννοώ πως η πρώτη σου φορά θα πρέπει να είναι με κάποιον που τον έχεις ερωτευθεί και το θέλει και η καρδιά σου… και όχι με κάποιον που το κάνεις απλά για να μην φύγει ή για να μην κολλήσεις μαζί του! Άσε την σύνδεση της φύσης να συμβεί… και πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι για αυτό! 
17.Τη μεγαλύτερη γλύκα, άνεση, τρυφεράδα θα την νιώσεις όταν κάποιος σου κρατάει το χέρι… απόλαυσε το! 
18.Το γέλιο και το χαμόγελο έστω… είναι σπουδαίο “φάρμακο” χαμογέλα… γέλα κάθε μέρα!!!! Γέλα βαθιά από την ψυχή σου! Κάνε άμα μπορείς και τους άλλους να γελάνε…!
19.Να μην κοιμάσαι ποτέ βαμμένη όσο κουρασμένη κι αν είσαι!!! Ακούς!?
20.Κι όταν ξυπνάς να καλωσορίζεις την καινούρια μέρα… με ένα χαμόγελο στον καθρέπτη σου την ώρα που πλένεις τα δόντια σου!
21.Καλό είναι να μην καπνίσεις καθόλου… όλοι όσοι το αρχίζουν θέλουν να το κόψουν και μετά δεν μπορούν… αλλά τουλάχιστον μην καπνίσεις πριν τα 18…! (πέτυχες τουλάχιστον να καπνίσω μετά λίγο πριν τα 19 μου…χιχιχιχ)
22.Τα Ναρκωτικά είναι για αυτούς που δεν τους αρέσει ο κόσμος τους όπως τον έχουν φτιάξει… οι γονείς δεν το μαθαίνουν αυτό στα παιδιά τους, γιατί έχουν ευθύνη για τα εφόδια που δίνουν στα παιδιά τους για να τον φτιάξουν… μείνε μακρυά τους φτιάχνοντας τον κόσμο σου όπως θέλει η καρδιά σου!
23.Το δε ποτό… είναι το χειρότερο γιατί υπάρχει παντού… γιατί οι ίδιοι οι γονείς μαθαίνουν βλακωδώς τα παιδιά τους να πίνουν… σε οικογενειακά τραπέζια… λέγοντας “έλα μωρέ… μια γουλιά για το καλό” …να τους πιάσω!Όταν θέλεις να πιεις θα πίνεις συνειδητά… και έπειτα θα αφήνεις πολύ καιρό να περάσει μέχρι να ξανά-πιεις! Αλλιώς θα πιαστείς κορόιδο!
24.Να φοράς πάντα καθαρό βρακί! Και έχε και ένα μαζί σου για ασφάλεια…. (αυτό όπως κι αν το εκ λάβει ο καθείς …σωστό είναι)
25.Μπορείς να γελάς και να είσαι όσο χαζοχαρούμενη θέλεις! Αρκεί αυτό να μην στεναχωρεί κάποιον!
26.Η Ευτυχία είναι ο τελικός προορισμός και όχι η επιτυχία… αυτή την έχεις κατακτήσει σίγουρα αφού έχεις βρει την ευτυχία!
27.Μοιράσου με τους ανθρώπους, γέλια, χαρές, λύπες! Μόνο έτσι χαίρεται η ψυχή! Τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ!
28.Και το πιο σημαντικό… να είσαι πάντα αληθινά ο εαυτός σου! …ακόμα κι αν δεν ξέρεις ποια πραγματικά είσαι… απλά μείνε ο εαυτός και θα ανακαλύψεις πόσο σπουδαία μαγευτική Είσαι… το τι Είσαι …δεν έχει απολύτως καμία σημασία… και αφού είσαι παιδί μου… είσαι σίγουρα σούπερ!
29.Τέλος να θυμάσαι ότι ακόμα κι αν κάνεις λάθη, αποτύχεις… η μάνα σου είναι εδώ να σε βοηθήσει να τα φτιάξεις όλα!

μαμά μου λείπεις… πάντα…

2 replies

Comments are closed.