Συνηθίζω να ενθαρρύνω τους γονείς, να ενθαρρύνουν και να εμπνέουν τα παιδιά τους με το να γίνονται οι ίδιοι το ωφέλιμο παράδειγμα για στις δύσκολες ώρες!

Τι μπορεί να θεωρηθεί “δύσκολη” ώρα!? Η οποιαδήποτε πρώτη φορά για παράδειγμα! Από την πρώτη φορά στο πρώτο πάρτυ & την πρώτη μέρα στο σχολειάκι… μέχρι το πρώτο φιλί, τον πρώτο έρωτα, την πρώτη μέρα στο στρατό, στο πανεπιστήμιο, στην πρώτη συνέντευξη, στη πρώτη δουλειά… Αμέτρητες πρώτες φορές!

Ιδού μερικές αλάνθαστες συμβουλές για να μειώσετε το τρακ της πρώτης φοράς!

Αυτές που δίνω και στους μαθητές μου για την πρώτη τους φορά στην σκηνή! Μια θεατρική ή μουσική σκηνή, μπορεί να μοιάζει πιο λαμπερή κάποιες φορές, αλλά πιστέψτε με δεν είναι πιο δύσκολη, από αυτή την “σκηνή” που καλείσαι να πρωταγωνιστήσεις στο έργο της ζωής σου… ούτε εκτίθεσαι λιγότερο!

  1. Μετακινήστε την εστίαση από τον εαυτό σας και τον φόβο σας, στον πραγματικό σκοπό σας… συμβάλλοντας σε κάτι πολύτιμο για το “ακροατήριό” ή άμεσα εμπλεκόμενα “κοινό” σας.
  2. Σταματήστε να τρομάζετε τον εαυτό σας με σκέψεις για το τι μπορεί να πάει στραβά. Αντ ‘αυτού, εστιάστε την προσοχή σας στις σκέψεις και τις εικόνες που χαλαρώνουν και καθησυχάζουν.
  3. Αφήστε να σκεφτείτε σκέψεις που δημιουργούν αυτοπεποίθηση και χαμηλή αυτοπεποίθηση.
  4. Πρακτικές τρόπους για να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε το μυαλό και το σώμα σας, όπως βαθιά αναπνοή, ασκήσεις χαλάρωσης, γιόγκα και διαλογισμό.
  5. Προσπαθήστε να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την καφεΐνη, τη ζάχαρη και το αλκοόλ.
  6. Οραματιστείτε την επιτυχία σας: Να εστιάζετε πάντοτε στη δύναμή σας και την ικανότητά σας να χειρίζεστε δύσκολες καταστάσεις.
  7. Σταματήστε να προσπαθείτε να είστε τέλειοι και ξέρετε ότι είναι εντάξει να κάνετε λάθη. Λέξη-κλειδί = stagefright

Όσο για τους κακοπροαίρετους όσο “καλοί” κι αν είστε πάντα θα υπάρχουν για να κάνουν κριτική … σημασία έχει να μπορείτε να διακρίνετε την πρόθεση των ανθρώπων! Κάποιοι ζουν μόνο από το να μιλούν πολύ για την οδήγηση, την μαγειρική, τον έρωτα, την αγάπη… αλλά δεν έχουν οδηγήσει ποτέ τους για να γνωρίσουν αν θα ήταν καλοί ή κακοί οδηγοί… σημαντικότερο δε… δεν έχουν νιώσει την εμπειρία του να οδηγείς… ή του να απολαμβάνεις ένα εύγευστο γεύμα… πεταλούδες στο στομάχι… από έρωτα… αγαπησιάρικα βράδια σε καναπέδες με κουβερτάκια!

“Καλό”… στο θέατρο, στην δουλειά, στην οικογένεια, στην φιλία, πλούσιο στη ζωή… σε κάνουν μόνο οι στιγμές που έχεις ζήσει με αλήθεια! Φρόντισε να είναι πολλές κι ας κάνεις και καμιά γκάφα… δεν χάλασε και ο κόσμος!!!

Azima  
Ηθοποιός, Τραγουδίστρια, 
Master Reiki, Σύμβουλος Aura-Soma, Πιστοποιημένη θεραπεύτρια Tachyon από το Πανεπιστήμιο UISCA της Καλιφόρνια Πιστοποιημένη θεραπεύτρια Magnified Healing