Οι κρύσταλλοι και η χρήση τους είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων! Σε όλους τους ανεπτυγμένους πολιτισμούς, είχαν εξέχουσα θέση τόσο για την ομορφιά τους αλλά περισσότερο για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Τόσο στο φυσικό επίπεδο, στο σώμα δηλαδή, όσο και στο χώρο. Η φωτεινότητα τους είναι η πρώτη εικόνα που μας έρχεται όταν ακούμε  την λέξη “κρύσταλλος”! Ο κάθε κρύσταλλος έχει μία μοναδική δόνηση, που τον κάνει ξεχωριστό και ιδιότητες “Ιερής σημασίας” και για αυτό είναι ωφέλιμο να τους αντιμετωπίσουμε και να τους προσεγγίσουμε με το σεβασμό που τους αρμόζει!

Λειτουργώντας σαν μικροσκοπικές αποθήκες περιλαμβάνουν αρχεία εκατομμυρίων χρόνων, εμπεριέχουν τη μνήμη των ισχυρών δυνάμεων που τους διαμόρφωσαν.

Οι περισσότεροι κρύσταλλοι είναι αποτέλεσμα γεωλογικών διεργασιών διάρκειας εκατοντάδων χιλιάδων χρόνων. Πριν εξορυχτούν και αντικρίσουν το φως του Ήλιου, μπορεί να παρέμειναν μέσα στο έδαφος για εκατομμύρια χρόνια, ίσως ακόμη και από τότε που δημιουργήθηκε ο ίδιος ο πλανήτης.

Όταν λοιπόν, κρατάμε έναν κρύσταλλο στην παλάμη μας, αγγίζουμε κάτι που ξεπερνά την ιστορία, κρατάμε κάτι που υπερβαίνει κατά πολύ τη μικρή διάρκεια της ανθρώπινης ζωής. Μπορούμε να πούμε πως οι κρύσταλλοι είναι το DNA της Γης, είναι το απτό/αληθινό  αποτύπωμα της εξέλιξής της. Η επαφή μας μαζί τους εξυπηρετεί και βοηθάει την εξέλιξη μας, αλλά και του πλανήτη μας. Η υψηλή τους δόνηση ανυψώνει την συνείδηση μας και ξυπνάει τα συστήματα αυτό-ίασης της ύπαρξης μας. Θα μπορούσαμε να τους παρομοιάσουμε με δασκάλους, που το μόνο που θέλουν  να μας διδάξουν είναι συνειδητότητα!

Σίγουρα, εάν αποκτούσαμε έναν κρύσταλλο θα μαγευόμασταν από το χρώμα, την υφή και τον κραδασμό του. Θα μπορούσε να συνδεόταν με την καλή, δημιουργική  μας διάθεση, να γινόταν το γούρι ή το φυλακτό μας ίσως, και αν σιωπούσαμε ίσως να  μοιραζόταν μαζί μας τα αιώνια μυστικά του και να μας άγγιζε η μαγική του ατμόσφαιρα. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε και “Τα Λιθικά”, κείμενα που γράφτηκαν μετά τον Τρωικό πόλεμο από τους οπαδούς του Ορφέα. Όπως μας πληροφορεί ο συγγραφέας, ο Ορφέας γνώριζε την θεραπευτική δύναμη των λίθων. Μία άλλη γραπτή πηγή σχετική με την ιατρική χρήση των κρυστάλλων, είναι η πραγματεία “Περί των Λίθων”, του Έλληνα φιλόσοφου Θεόφραστου (372-286 π.Χ.). Ο Θεόφραστος είναι ο πρώτος που επιχείρησε να ταξινομήσει τους κρυστάλλους σε ομάδες και να τους περιγράψει. Τους χώρισε σε “αρσενικούς” και “θηλυκούς” και προσδιόρισε ιατρικές αλλά και μαγικές ιδιότητες σε ορισμένους από αυτούς.

…Οι Κρύσταλλοι από τη Μυθική Ατλαντίδα έως και Σήμερα… Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα διαπιστώσουμε πως όλη η νέα τεχνολογία είναι βασισμένη στις ιδιότητες αλλά και στη χρήση κρυστάλλων! Παρότι όλα αυτά θεωρούνται NEW AGE, προϊόντα νέας γενιάς, δεν είναι παρά “παλιό κρασί σε καινούρια βαρέλια”.

Οι κρύσταλλοι δημιουργήθηκαν παράλληλα με τη δημιουργία της γης  και συνεχίζουν να μεταμορφώνονται καθώς ο πλανήτης αλλάζει, δόνηση και συχνότητα! Οποιαδήποτε μορφή κι αν πάρουν κατά τον σχηματισμό τους, ότι μέγεθος κι αν έχουν, αν είναι ακατέργαστοι ή αν έχουν υποστεί λείανση ή κοπή, διατηρούν αναλλοίωτες τις ιδιότητες τους και αποκτούν και κάποιες επιπλέον αν έχουν υποστεί την ωφέλιμη, με σεβασμό, κοπή ή λείανση! Σε όλες τις περιπτώσεις η κρυσταλλική τους δομή μπορεί να απορροφήσει, να διατηρήσει, να συγκεντρώσει και να μεταδώσει ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΦΩΣ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ!

Οι ιδιότητες τους προκύπτουν από την χημική τους σύσταση και όχι από κάτι το μεταφυσικό! Η επαφή μας μαζί τους μας βοηθά να γνωρίσουμε και εμπειρικά πια αυτές τις θαυμαστές ιδιότητες τους!

… στην Κρυσταλλοθεραπεία

Στην “κρυσταλλοθεραπεία” οι μαγευτικές ιδιότητες των κρυστάλλουν, ξυπνούν, ενεργοποιούνται μέσα από την θερμότητα του σώματος μας, (καθώς οι ίδιοι διατηρούν την θερμοκρασία του περιβάλλοντος) και μέσω αυτής της επαφής μας “ενεργοποιούν” και εμάς με την ίδια πρόσθεση, θυμίζοντας την ωφέλιμη λειτουργία, του κέντρου με το οποίο έρχονται σε επαφή! Πιο απλά ακόμα, οι κρύσταλλοι έχουν την δυνατότητα να μας θυμίζουν ποιοι είμαστε και την ορθόδοξη λειτουργία της υγείας μας!

“Πρέπει” να τους χρησιμοποιούμε με τον απαιτούμενο σεβασμό είτε πάνω μας είτε στον χώρο μας και να τους καθαρίζουμε συχνά, θα μιλήσουμε και για αυτό σε άρθρο μου στο blog…!

Εναλλακτικά μια συνεδρία με την χρήση κρυστάλλων είναι ο μοναδικός τρόπος για να έχετε την προσωπική σας εμπειρία!  Φυσικά δεν υποκαθιστούν την κλασσική ιατρική, αλλά είναι μια ευχάριστη, χαλαρωτική εμπειρία που, συμβάλει στο να “καθαρίσουμε” από τις τοξίνες σωματικές και ενεργειακές!