Ο διαλογισμός βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν και να ανταποκριθούν στις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Λειτουργεί ως εργαλείο που βοηθά την νοητική αποφόρτιση, χαλαρώνοντας τον τεντωμένο νου από την πίεση των καθημερινών υποχρεώσεων τους, αλλά το σπουδαιότερο συμβάλει στην ανάπτυξη συνειδητότητας.

Μερικές φορές είναι δύσκολο για τα παιδιά να συντονίζουν, να εναρμονιστούν σε αυτό που αισθάνονται… ξέρουν ότι αισθάνονται θυμωμένα, λυπημένα ή συγκλονισμένα, αλλά δεν ξέρουν πάντα γιατί. Επιπλέον, δεν ξέρουν τι να κάνουν γι ‘αυτό, ή πως να το εκφράσουν. Το να μπορούν να απελευθερώσουν τα “νοητικά σκουπίδια” που προκαλούν οι υψηλές απαιτήσεις της καθημερινότητάς τους, βοηθά να παραμένουν σε εγρήγορση μεν… αλλά και να συνδεθούν με αυτά που συμβαίνουν μέσα τους, να αντιληφθούν τα συναισθήματά τους, το τι νιώθουν, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν τις επιλογές που τους εξυπηρετούν καλύτερα. Αυτό οδηγεί σε καλύτερο έλεγχο των παρορμήσεων και αυξάνει το “eq” την συναισθηματική νοημοσύνη.

Η ανταπόκριση με μη ενεργό τρόπο είναι μία από τις πιο πολύτιμες δεξιότητες που μπορεί κανείς να μάθει. Μέσω του διαλογισμού, τα παιδιά αναπτύσσουν τη δυνατότητα να σταματούν την ένταση ή να κάνουν παύση όταν χρειάζεται, να αναπνέουν και να ακούνε πραγματικά τι τους λένε τα μυαλά και τα σώματά τους. Οι δεξιότητες ευαισθητοποίησης μας διδάσκουν πώς να αντιμετωπίζουμε καλύτερα το άγχος και το συναίσθημα. Τελικά, όταν ασχολούμαστε καθημερινά με διαλογισμό, μας βοηθά να είμαστε πιο υπομονετικοί, συνδεδεμένοι και ήρεμοι.

Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να ενδυναμώσουμε τα παιδιά της επόμενης γενιάς.

Ο διαλογισμός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για τη βελτιστοποίηση της υγείας των παιδιών. Τους βοηθά να συγκεντρωθούν, να μειώσουν το άγχος και να καλλιεργήσουν ποιότητες συμπόνιας, αυξάνοντας το “αγαπητικό δυναμικό”. Είναι σε θέση να χειριστούν καλύτερα το στρες, να επιλύσουν τις συγκρούσεις, να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Άλλωστε όπως λέει και ο Δαλάι Λάμα…
“Αν κάθε 8χρονος διδάσκεται διαλογισμό, θα εξαλείψουμε την βία από τον κόσμο μέσα σε μία γενιά”

Να μια πολύ όμορφη ευκαιρία, να διαλογιστούμε παρέα με τα παιδιά μας και να αποδεχτούμε πως είναι οι σπουδαιότεροι δάσκαλοι μας!!!

Ας κάνουμε την αρχή μαζί, οραματιζόμενοι έναν καινούριο αληθινότερο κόσμο… έναν κόσμο που θα γίνει καλύτερος επειδή εμείς θα γίνουμε πιο αγαπησιάριδες… αυτόν που θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας και δεν θα ντρεπόμαστε για αυτόν!

Στο Azima Cultural Art Space διοργανώνουμε οικογενειακές αγαπησιάρικα διαλογιστικές Mindfulness ομάδες, με πολλές εναλλαγές για να κρατάμε την ενέργεια και την διάθεση μας ανεβασμένη!

Οι συναντήσεις μας είναι δίωρες μηνιαία, και περιλαμβάνουν συμπληρωματικά ένα κομμάτι εναλλακτικού παιχνιδιού, που απολαμβάνουν παιδιά και γονείς! Γίνονται, στο χώρο μας, σε σχολεία σε συνεργασία με συλλόγους γονέων & κηδεμόνων, στην φύση όταν το επιτρέπει ο καιρός… διοργανώνονται επίσης σε χώρο της επιλογής σας, ρωτήστε μας!

Αζίμα

έργο namaste της Ελισάβετ θα το βρείτε σε διάφορα αντικείμενα τέχνης εδώ…