Το να νιώθεις μοναξιά και το να είσαι πραγματικά μόνος σου δεν είναι σε καμιά περίπτωση το ίδιο! Πολλές γυναίκες μπορούν να περάσουν χρόνο αληθινά μόνες χωρίς να αισθάνονται μοναξιά, ενώ άλλες γυναίκες μπορεί να κάθονται δίπλα στους άντρες/συζύγους τους, να παρακολουθούν ταινίες μαζί και όμως να αισθάνονται μοναξιά. Η Μοναξιά περιλαμβάνει απόρριψη, εγκατάλειψη …κενότητα! Ο Άνθρωπος που έχει αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση δύσκολα θα φοβηθεί τη μοναξιά! 

Παλιά αισθήματα απόρριψης και εγκατάλειψης που έχουν απομείνει παρακαταθήκη από την παιδική ηλικία μπορούν να έρθουν στην επιφάνεια, όταν η φρεσκάδα του γάμου έχει φθαρεί… Κερδίζοντας… αποκτώντας αυτογνωσία, είναι σημαντικό όταν πρόκειται να πετάξουμε το μπαλάκι των ευθυνών για τη μοναξιά που να νιώθουμε, να είμαστε ξεκάθαροι με τον εαυτό μας, σχετικά με το από που πηγάζει αυτή… αλλά και το τι προσδοκίες έχουμε από το έτερον ήμισυ… και αν γνωρίζουμε σε τι βαθμό μπορεί και επιθυμεί πραγματικά να αντραποκριθεί σε αυτές! Αυτό από μόνο του, αυξάνει πολύ την ένταση!

Δείτε τι πραγματικά ενεργοποιεί το να νιώθετε μοναξιά…! Τι μηχανισμός ενεργοποιείτε… και ποια είναι η αιτία σε αυτό το αποτέλεσμα!? Για παράδειγμα, όταν ο σύζυγός σας είναι έξω με φίλους του, ποιες είναι οι σκέψεις που σας οδηγούν στη μοναξιά σας; Μόλις έχετε την απάντησή σας, θα το βρείτε ευκολότερο να εργαστείτε και να βρείτε λύσεις. Είναι ωφέλιμο να ρωτήσετε τον εαυτό σας… “πότε άλλοτε έχω νιώσει έτσι”…?

Ας Αναζωπυρώσουμε τις φλόγες
Η ζωή αλλάζει, και ο γάμος σας μπορεί να χρειαστεί επαναφόρτιση για να καλύψει τη διαφορά σε άλλους τομείς της ζωής. Η ενασχόληση με τις δουλειές, τα παιδιά, το σπίτι σας και ίσως με τους ηλικιωμένους γονείς, μπορεί να βάζει τη σχέση περισσότερο σε μια βάση συν-εργαζομένων που αγωνίζονται να φθάσουν με συνέπεια εντός προθεσμίας… εγκαίρως στα “ραντεβού” στης ζωής… κάνοντας σας να παραγκωνίζεται την συντροφική πόσο μάλλον την ερωτική σχέση άντρα/γυναίκας. Σε αυτήν την περίπτωση, η μοναξιά είναι πιθανό να δημιουργείτε σαν ένα γκρίζο σύννεφο αποτέλεσμα της έλλειψης ανταλλαγής, μοιράσματος, και επικοινωνίας… την έλλειψη συμπόρευσης!

Βρείτε τον τόπο και το χρόνο για να μοιραστείτε κάτι μεταξύ σας, έστω και μια φορά την εβδομάδα όσο κουρασμένοι κι αν νιώθετε ή πραγματικά είστε… πιστέψτε με είναι αναζωογονητικό… είναι ενωτικό και παρηγορητικό…. απλά να ακούσει ο ένας τον άλλον… Αγγίξτε τον ώμο του ή το μάγουλό του, πιάστε του το χέρι καθώς μιλάτε… Νιώστε συνοδοιπόροι στο ταξίδι της ζωής… αυτό που επιλέξατε να κάνετε παρέα όταν αποφασίσατε να συγκατοικήσετε ή να επισημοποιήσετε τη σχέση σας, πόσο μάλλον να γίνετε γονείς. Κάντε του έκπληξη ή σχεδιάστε μαζί ένα διαφορετικό ραντεβού! Εξετάστε το ενδεχόμενο να ξαναζήσετε το πρώτο σας ραντεβού για να επανασυνδεθείτε και να φέρετε στη επιφάνεια μερικά από τα συναισθήματα σας από το παρελθόν!

Έχετε σκεφτεί ότι η Μοναξιά σας μπορεί να μην έχει τίποτα να κάνει με το γάμο σας, αλλά να σχετίζεται με την αίσθηση που έχετε για τον εαυτό σας! Ιδιαίτερα οι γυναίκες, χωρίς φυσικά να αποκλείω και τους άντρες παρότι θεωρώ ότι δεν μπαίνουν σε τόσο πολύπλοκες σκέψεις… και καλά κάνουν! Σαφώς κατάλοιπα χαμηλής αυτοπεποίθησης από την παιδική ηλικία κουβαλάμε όλοι μας ανεξαρτήτου φύλλου, όμως εκφράζονται εντελώς διαφορετικά στις γυναίκες από ότι στους άντρες!

Ευτυχώς τα αγόρια είναι πιο ξεκάθαρα από εμάς τις γυναίκες! Για αυτό και οι γυναίκες που είναι ή νιώθουν μόνες στο γάμο τους μπορεί η αιτία που τους το προκαλεί να βρίσκεται πραγματικά στο ότι δεν αισθάνονται άνετα να είναι με τον εαυτό τους και μπορεί να υποφέρουν από χαμηλή αυτοεκτίμηση… και αυτό είναι κάτι που δημιουργεί τεράστια έλλειψη εμπιστοσύνης… στον εαυτό πρώτα από όλα και στη σχέση εν συνεχεία! Από φόβο απόρριψης… ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος… γιατί αυτές οι γυναίκες χρειάζονται γενικά σταθερή συντροφικότητα, και παλεύουν με αισθήματα μη αποδοχής, που περιορίζουν την χαρά και την απόλαυση της ζωής! Περιμένουν από τους άλλους πριν εμπλακούν σε μια δραστηριότητα… και ο γάμος η σχέση η συντροφικότητα είναι δράσεις που πρέπει να ξεκινούν και από τις δύο πλευρές!

Αν και ο γάμος σας δεν είναι απαραίτητα σε κίνδυνο, θα πρέπει μάλλον να βρείτε τρόπους να αντιμετωπίσουμε τα συναισθήματά που ενεργοποιούνται στο νοητικό σας και σας “θέτουν σε απομόνωση” και να τα ξορκίσετε! Ο Διαλογισμός, το Ρέικι, αλλά ακόμα και το primal… είναι εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε καλύτερα τον αληθινό σας εαυτό ή καλύτερα να βρείτε την δική σας μηχανική λειτουργία!

Είναι σαν να Φοβάστε τη σκιά σας! Η Μοναξιά σας μπορεί να προέρχεται από συναισθήματα εξάρτησης και ανάγκης για εμπιστοσύνη! Μήπως ήρθε η ώρα να αναπτύξεις δραστηριότητες έξω από τον γάμο που όταν η μοναξιά χτυπά θα τις έχεις βοηθούς σου, μέχρι να ανακαλύψεις πως πραγματικά η μοναξιά είναι αποτέλεσμα υπαρξιακού φόβου ενώ η μοναχικότητα επιλογή που πρέπει να την αποζητάμε! Κάνε έναν ωραίο περίπατο, κάνε γιόγκα ή Pilates και γίνε μέρος μιας ομάδας, συνδέσου έστω και μέσα από μια τέτοια δράση σταθερά 2 με 3 φορές τη βδομάδα με άλλους έξω από το κύκλο σου… και γιατί όχι… διεύρυνε τον! θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σου, θα σε γειώσει, θα σε χαλαρώσει, θα σε ενεργοποιήσει, θα σε θρέψει με ότι πραγματικά χρειάζεσαι! Πίστεψε με θα σου είναι πιο εύκολο να αναλάβεις δράση και γιατί όχι να μοιραστείς μια βραδιά με ωραία μουσική με τον σύντροφο σου! …και κάπως έτσι αρχίζουν οι αλλαγές!!! Κάντε Partner Yoga μαζί, χορέψτε διαλογιστικούς χορούς!!!

Ξεκίνα….!!! 
“Μου αρέσει πραγματικά να με αγκαλιάζεις και να μιλάμε… για …”
“Τι θα ήθελες να κάνουμε μαζί…?”
“Μου έχει λείψει να μοιραζόμαστε κοινά ενδιαφέροντα και να ονειρευόμαστε μαζί…”

Όπου κι αν ψάξεις για την μοναξιά στον γάμο… θα βρεις μόνες και πληγωμένες γυναίκες… όμως υπάρχουν και άντρες μόνοι μέσα σε ένα γάμο… και πραγματικά ίσως το δυνατό φύλλο να είναι πιο συναισθηματικά αδύναμο στο πως να το εκφράσει και να το εκδηλώσει… είναι πολύ δύσκολο για τους άντρες ακόμα και στον κολλητό τους να αποκαλύψουν ότι νιώθουν μοναξιά μέσα στο γάμο τους!

Πραγματικά είναι τόσο διαφορετική η θηλυκή από την Αρσενική φύση… όμως είτε είσαι άντρα είτε γυναίκα έχεις τη δική σου θηλυκή και τη δική σου αρσενική πλευρά! Γυναίκες… “λιώστε” αφημένες μέσα σε έναν άντρα… και εσείς άντρες “λιώστε” αφημένοι μέσα σε μια γυναίκα!!! Αυτή είναι η πεμπτουσία της ανθρώπινης ύπαρξης!