Ο Πόλεμος αρχίζει μετά τον γάμο… ή και κάποιες φορές κατά την διάρκεια του Μυστηρίου…

Και αυτό αποτελεί ένα τεράστιο “Μυστήριο” της ανθρώπινης ύπαρξης ή μήπως του Ανθρώπινου Εγωισμού!? …και αναρωτιέμαι μήπως τελικά πρόκειται για ένα “παιχνίδι εξουσίας”… για ένα καλοστημένο υποδόριο power trip! …γιατί ο επιτυχημένος γάμος δεν εξαρτάται απλά από το να βρεις τον σωστό άνθρωπο… αλλά και από το να “Είσαι ο Σωστός Άνθρωπος”…σωστός με την έννοια του κατάλληλος… του ωφέλιμος!!! Διαθέσιμος πάνω από όλα να μπεις με αλήθεια σε αυτό το αδιάκοπο ενεργειακό, πάρε δώσε!

Και αν σου πω …”κλείσε τα μάτια σου και δες… οραματίσου… φαντάσου τον γάμο σου”… αυτό που θα δεις, αυτό με το οποίο θα συνδεθείς… δεν είναι άλλο από τον γάμο των γωνιών σου…! Άρα ή θα ονειρεύεσαι κάτι σαν αυτόν αν έχει αγάπη, γλύκα, σταθερότητα, μοίρασμα… ή δεν θα θες να ακούσεις αν το καλύτερο που έχει δώσει είσαι μόνο εσύ! Πιθανά… να έχεις μυθοποιήσει ή μεγαλοποιήσει την επιτυχία του γάμου των γωνιών σου… και να είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναπαράγεις και εσύ κάτι τόσο όμορφο… οπότε να μην αγγίζεις καθόλου το θεματάκι!!! Όπως και να έχει… πρόκειται για παιχνίδι για δύο…! Που είναι όπως ένα παθιασμένο τάνγκο… μέχρι που αρχίζουν… να μπαίνουν στην χορογραφία σου… και άλλοι!!!

Όπως και να έχει το θέμα… ο καθένας έχει την δική του ματιά απέναντι στην επισφράγιση της σχέσης του… αυτό που με ιντριγκάρει από αυτά που βλέπω γύρω μου, πολύ συχνά, είναι ζευγάρια που εκεί που θα έπρεπε να χωρίσουν παντρεύονται ή απεναντίας, αποφασίζουν νοητικά να κάνουν το πρώτο τους παιδί…. ή και το δεύτερο μη σου πω…! Και ναι όταν υπάρχουν παιδιά δεν επιτρέπεται σε κανέναν να κρίνει λέγοντας γιατί το έκαναν και δεν χώρισαν αφού έβλεπαν πως δεν προχωράει το εργάκι… και αυτό γιατί πιστεύω πως τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός αλλά η ύψιστη θέληση μιας ψυχής να γεννηθεί μέσα από το συγκεκριμένο ζευγάρι!!! Οπότε απευθηνόμενη σε παντρεμένα ζευγάρια… θέτω το ερώτημα!? Τι αλλάζει τόοοοοοσο πολύ που είναι ικανό να σκοτώσει τον έρωτα…? Το ότι έδεσες τον γάιδαρο σου…? Το ότι κατέκτησες ήδη το αντικείμενο του πόθου σου και έτσι έχεις μοιραία χάσει το ενδιαφέρον σου… γιατί αναρωτιέμαι πότε πρόλαβε να σας φάει η ρουτίνα της καθημερινότητας!?

Άσε που τώρα έχουμε και την οικονομική κρίση… που για μένα μόνο ανθρωπιστική ήταν εξ αρχής μιας και χάθηκε η αλήθεια και η ουσία στην επικοινωνία των σχέσεων… και αναλωθήκαμε όλοι στο κυνήγι του χρήματος και της εξουσίας, της επαγγελματικής καταξίωσης! Εεεεε κάπου μέσα εκεί έγινε κοινωνική καταξίωση ή και μέσο προς αυτήν και ο γάμος! …και δεν έχουμε και άντρες σαν τον Ωνάση πια που έλεγε… “Αν δεν υπήρχαν γυναίκες, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν σημασία.”Κι όμως πιστεύω πραγματικά πως ακόμα και οι πιο αδιάφοροι άντρες σκέφτονται τις γυναίκες τους. Ενώ οι γυναίκες σκέφτονται τι σκέφτονται οι άντρες τους γι΄αυτές…!

Τι είναι αυτό που αλλάζει τόσο πολύ τους παντρεμένους φίλους μου…? Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα…

Οι λέξεις είναι ισχυρές… έχουν δύναμη και δυναμική επίδραση στην αύρα μας!
Οι λέξεις μπορούν να μας διαλύσουν, μπορούν όμως και να μας εμπνεύσουν, ακόμα και να μας θεραπεύσουν!

Η εκμάθηση “της γλώσσας των σχέσεων και του γάμου” απαιτεί χρόνο και επιμελή εργασία, αλλά επαναλαμβάνοντας μερικές λέξεις τακτικά μπορεί να προκαλέσεις ανεπανόρθωτη βλάβη. Εδώ είναι πέντε λέξεις που προορίζονται για να βλάψουν τη σχέση σας:

Ποτέ… Πάντα… Αλλά… Διαζύγιο… *&#*@ βάλε με νου σου χυδαίους χαρακτηρισμούς… είναι λέξεις που υπονοούν μια αίσθηση χειραγώγησης και έλλειψης ακεραιότητας. Όταν και όπως και αν χρησιμοποιούνται… Λέγοντας “μην κάνεις ποτέ αυτό…” “πάντα έτσι κάνεις…” “ναι αλλά…” “αφού το θες…. Διαζύγιο” *&#*@” ακόμα κι αν πάτε να πείτε κάτι καλό… θα αναιρείται ότι θετικό και ωφέλιμο ειπώθηκε πριν. Ακυρώνουν το μήνυμά σας και τελικά μια θετική δήλωση μετατρέπετε σε κάτι αρνητικό. Είναι βαρύγδουπες και δημιουργούν έναν συνδυασμό που δεν προσφέρεται για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας και οικειότητας… η περιφρόνηση δεν έχει θέση μέσα σε μια σχέση αγάπης… έρωτα… συντροφικότητας… και αυτό γιατί η περιφρόνηση “σκοτώνει” την ψυχή του συντρόφου μας… και αργά ή γρήγορα και τη σχέση!

Οι Μύθοι που καλλιεργούνται δημιουργώντας ένα δυνατό σύστημα πεποιθήσεων… και μας περιπλέκουν… 

1. Όντας σε μια καλή σχέση… αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εργαστούμε γι ‘αυτήν.
2. Αν οι σύντροφοι πραγματικά αγαπούν ο ένας τον άλλο, τότε γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες και τα συναισθήματα ο ένας του άλλου.
3. Εάν έχετε μια σχέση πραγματικά αγάπης, και έρωτα… τότε το πάθος δεν θα εξασθενίσει ποτέ.
4. Ο Ερχομός ενός παιδιού θα ενισχύσει τη σχέση και το γάμος σας.
5. Η ζήλια είναι ένα σημάδι της αληθινής αγάπης και φροντίδας.
6. Οι Καβγάδες καταστρέφουν τη σχέση.
7. Προκειμένου μια σχέση να είναι επιτυχής, ο άλλος (σύντροφος) πρέπει να αλλάξει.
8. Η από κοινού θεραπεία στα ζευγάρια υποδηλώνει σοβαρό θέμα… Μπείτε με την καρδιά σας και χωρίς εγωισμό!

Βρείτε νέους και αληθινούς κώδικες επικοινωνίας, “ενηλικιωθείτε” μαζί… ή έχετε υπομονή ο ένας προς τον άλλον, δώστε χρόνο δημιουργικό… εσείς γυναίκες σιωπήστε όταν χρειαστεί για να τους βοηθήσετε να εκφραστούν, άντρες αιώνια αγόρια… ρωτήστε τες τι έχουν… το ότι εσείς σέβεστε την σιωπή τους δεν υπάρχει για τις γυναίκες… το εκλαμβάνουν ως αδιαφορία… αντιθέτως κορίτσια, όταν ένας άντρας δεν μιλάει… ή σας λέει “δεν ξέρω τι έχω”… μην του κάνετε μους σοκολά το κεφάλι… αλήθεια λέει… δεν ξέρει …τι… ή πως να το εξωτερικεύσει… χαϊδέψτε τον… αγγίξτε τον γλυκά όπως όταν ήταν το αγόρι σας!

Διαλογιστείτε μαζί, χορέψτε μαζί, κάντε ρέικι ταυτόχρονα, φλερτάρετε, ερωτευτείτε… παίξτε, κάντε έρωτα, κλάψτε μαζί… και τέλος γελάστε… γελάστε πολύ με την καρδιά σας από το Χάρα σας!

Σας φιλώ… εεεεε και παντρεμένοι φίλοι μου… ας κάνουμε μικρά μεγάλα παρτάκια… to Know us better! Όπως παλιά! Κι αν τελικά είναι “πόλεμος” έχει μεν τους κανόνες ηθικής του… αλλά επιτρέπονται όλα… ή σχεδόν όλα! Κι αν περνάς μια φάση… δήλωσε το… ενημέρωσε ρε αδερφέ τον/την σύντροφο σου… και δες πως όλα γλυκαίνουν! Πολλές φορές μια γλυκιά κουβέντα, μια αγκαλιά, ή ένα χάδι είναι ικανά να θεραπεύσουν τα πάντα! 

Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε την αλήθεια κατάματα… να αναλάβουμε την ευθύνη και να τα αλλάξουμε όλα δίνοντας την ευκαιρία στον εαυτό μας… στην σχέση μας… να εξελιχθεί… να πάει μπροστά και να την αγκαλιάσουμε με αγάπη… αρκεί να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και από που ερχόμαστε! Καλή Αρχή!