Τα τοξικά-χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν μόνο και όχι για να προσφέρουν πραγματική Υγεία στην οικογένεια.

Μακροπρόθεσμα Συμβάλουν στην ρύπανση του περιβάλλοντος, δημιουργούν προβλήματα στην οικογένεια και αυτό συμβαίνει από την παραγωγή τους μέχρι την διάθεσή τους.

Για Πολλές δουλείες στο σπίτι μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας προϊόντα Καθαρισμού ακολουθώντας της οδηγίες παρακάτω. Υπάρχουν πολλές φθηνές και εύκολες στη χρήση φυσικές εναλλακτικές λύσεις οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια στη θέση των εμπορικών προϊόντων οικιακής χρήσης. Εδώ είναι ένας κατάλογος των κοινών, περιβαλλοντικά ασφαλών προϊόντων τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή σε συνδυασμό για ένα πλήθος οικιακών εφαρμογών.

Μαγειρική σόδα – καθαρίζει, αρωματίζει, μαλακώνει το νερό. 
Σαπούνι – το σαπούνι σε υγρή μορφή, σε μορφή νιφάδων, σκόνης ή μπάρες είναι βιοδιασπώμενο και θα καθαρίσει την κουζίνα και το μπάνιο σας. Αποφύγετε τα σαπούνια που περιέχουν απόσταγμα πετρελαίου. 
Λεμόνι – ένα από τα ισχυρότερα οξέα τροφίμων, αποτελεσματικό κατά των περισσοτέρων βακτηρίων του νοικοκυριού σας. 
Ο Βόρακας – (βορικό νάτριο,)το βρίσκετε στα φαρμακεία, καθαρίζει, αρωματίζει, απολυμαίνει, μαλακώνει το νερό, καθαρίζει της ταπετσαρίες τους βαμμένους τοίχους και τα πατώματα. 
Λευκό Ξύδι – διαλύει το λίπος, διαλύει της οσμές, τους λεκέδες από κερί και είναι άριστο απολυμαντικό για τους πάγκους της κουζίνας 
Στο πλύσιμο των Ρούχων Σόδα – ή SAL σόδα είναι ανθρακικό νάτριο, ορυκτό. Το πλύσιμο με σόδα διαλύει το λίπος, αφαιρεί τους λεκέδες, μαλακώνει το νερό, καθαρίζει τους τοίχους, πλακάκια, νεροχύτες και μπανιέρες. Να είστε προσεκτικοί, από το πλύσιμο με σόδα γιατί μπορεί να ερεθιστούν τα μάτια. Μην το χρησιμοποιείτε σε αλουμίνιο. 
Άμυλο καλαμποκιού – μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσετε τα παράθυρα, είναι άριστο γυαλιστικό επίπλων και καταπληκτικό σαμπουάν για τα Χαλιά.

Συνταγές για καθάρισμα…
Σημείωση: Αυτοί οι τρόποι και τρόποι προτείνονται για να βοηθήσουν και να ελαχιστοποιήσουν την χρήση τοξικών ουσιών στο σπίτι σας και να μειώσουν της περιβαλλοντικές ζημιές που προκαλούνται από την κατασκευή και την διάθεση τοξικών ουσιών. Πριν την εφαρμογή οποιαδήποτε σκεύασμα καθαρισμού να κάνετε δοκιμή σε κρυφά σημεία αν είναι δυνατόν. Πάντα να τα Χρησιμοποιείτε με προσοχή τα Νέα προϊόντα για το σπίτι. Κρατήστε της συνταγές Μακριά από τα Παιδιά.
Ένα Καθαριστικό Για όλα: Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι Ξύδι και ¼ του φλιτζανιού σόδα μαγειρική (ή 2 κουταλάκια του γλυκού Βόρακα) σε 2 λίτρα νερό. Αποθηκεύστε το για να το έχετε Πολύ καιρό.
Χρησιμοποιήστε το για την αφαίρεση λεκέδων του νεροχύτη, στο ντους, στο μπάνιο, φωτιστικά χρωμίου, παράθυρα και καθρέπτες κλπ.Τα πανάκια από μικρο-ίνες είναι καταπληκτικά γιατί δεν αφήνουν χνούδια και κρατάνε για μια ζωή.
Αποσμητικά Χώρου: 
Μαγειρική σόδα ή ξύδι με χυμό λεμονιού σε μικρά πιάτα απορροφά τις μυρωδιές γύρω από το σπίτι. Έχοντας φυτά εσωτερικού χώρου βοηθά στη μείωση οσμών στο σπίτι. 
Αποτρέψετε τις οσμές του μαγειρέματος σιγοβράζοντας ξύδι (1 κουταλιά της σούπας σε 1 φλιτζάνι νερό) στο μάτι της κουζίνας, ενώ μαγειρεύετε. Για να εξαφανίσετε τέτοιες μυρωδιές όπως των ψαριών και του κρεμμυδιού από σκεύη και σανίδες κοπής, σκουπίστε τα με το ξίδι και πλύνετε με νερό και σαπούνι. 
Διατηρήστε φρέσκους κόκκους καφέ στον πάγκο. 
Αλέστε μια φέτα λεμόνι και ρίξτε την στον κάδο απορριμμάτων. 
Τοποθετήστε σε μπολ αρωματικά αποξηραμένα βότανα και λουλούδια στο δωμάτιο. 
Μούχλα Μπάνιο:
Η Μούχλα στο μπάνιο είναι ένα κοινό πρόβλημα και μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία. Αναμείξτε ένα μέρος Οξυζενέ (3%), με δύο μέρη νερού σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε σε περιοχές με μούχλα. Περιμένετε τουλάχιστον μία ώρα πριν το ξέπλυμα ή την χρήση ντους. 
Λεκέδες χαλιών:
Αναμείξτε ίσα μέρη λευκό ξύδι και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάζετε απευθείας στο λεκέ, αφήστε το να καθίσει για μερικά λεπτά, και καθαρίστε με ένα πινέλο ή ένα σφουγγάρι με ζεστό νερό και σαπούνι. 
Για τις νωπές κηλίδες γράσου, πασπαλίζουμε άμυλο καλαμποκιού στο σημείο και περιμένετε 15-30 λεπτά πριν από την ηλεκτρική σκούπα. 
Για ένα βαρύ λεκέ , ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι κάθε ένα λεκέ από αλάτι, βόρακα και ξύδι. Τρίψτε το χαλί και αφήστε το για λίγες ώρες. 
Καφέ και τσάι λεκέδες:
Λεκέδες στα κύπελλα μπορεί να αφαιρεθούν με την εφαρμογή ξυδιού σε ένα σφουγγάρι και στην συνέχεια το σκουπίζουμε. Για να καθαρίσετε ένα τσαγιέρο ή καφετιέρα, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και 1/4 φλιτζάνι ξύδι,το αφήνουμε να πάρει βράση. Τα αφήνουμε να κρυώσει, σκουπίζουμε με ένα καθαρό πανί και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. 
Σαπούνι Πιάτων:
Χρησιμοποιήστε 3 κουταλιές της σούπας ξύδι σε ζεστό νερό και προσθέστε και Υγρό σαπούνι χωρίς χημικά για δύσκολες επιφάνειες.
Απολυμαντικό: 
Αναμείξτε 2 κουταλάκια του γλυκού βόρακα, 4 κουταλιές της σούπας ξύδι και 3 φλιτζάνια ζεστό νερό. Σκουπίστε με βρεγμένο πανί ή χρησιμοποιήστε το με μπουκάλι ψεκασμού. (Αυτό δεν είναι ένα αντιβακτηριακό απολυμαντικό. Η μέση κουζίνα ή μπάνιο δεν απαιτεί αντιβακτηριακό καθάρισμα). Για να απολυμάνετε τα σφουγγάρια κουζίνας, τα βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων ενώ πλένει.
Καθαριστικά δαπέδου:
Ξύλο: Απλώστε μια λεπτή στρώση από 1 φυτικό λάδι και ξύδι και τρίψτε το καλά. 
Ζωγραφισμένο ξύλο: Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα πλυσίματος σε 4 λίτρα ζεστό νερό. 
Τούβλο και πέτρα: αναμείξτε 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι σε 4 λίτρα νερό Ξεπλύνετε με καθαρό νερό. 
Οι περισσότερες επιφάνειες δαπέδου μπορεί εύκολα να καθαρίζονται με ένα διάλυμα από ξύδι και νερό. Για την υγρασία-σφουγγάρισμα δαπέδων από ξύλο: αναμείξτε ίσες ποσότητες άσπρο αποσταγμένο ξίδι και νερό. Προσθέστε 15 σταγόνες από αγνό αιθέριο έλαιο μέντας ,αναδεύεται για να αναμειγνύεται.

Και μετά από όλα αυτά τα πρακτικά και πολύ χρήσιμα για το σπίτι θα σας προτείνω και έναν Άλλο Καθαρισμό που όλα τα σπίτια τον έχουν μεγάλη Ανάγκη για πολλούς και διάφορους λόγους όπως για παράδειγμα την τοποθεσία, την κατεύθυνση και όλα αυτά που κουβαλάμε από της εξόδους μας εκτός σπιτιού και επιστρέφοντας σε αυτό.
Στο αιθερικό μας σώμα (στην αύρα μας) “κολλάνε” όλα τα μπλοκαρίσματα και όλα αυτά που μας ενοχλούν στον δρόμο στην δουλειά και γενικά σε χώρους που υπάρχει μπλοκάρισμα.

Πριν βγούμε λοιπόν εκτός σπιτιού είναι καλό να μείνουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα πίσω από την πόρτα και να Οραματιστούμε ότι μπαίνουμε σε μια βιολετί Φυσαλίδα. Αυτό θα βοηθήσει τα μπλοκαρίσματα εκτός σπιτιού να τα κρατήσουμε “κολλημένα” στην βιολετί Φυσαλίδα και να μην περάσουν από το βιομαγνητικό μας σώμα στο υλικό σώμα.

Προσοχή όταν επιστρέψετε στον χώρο σας καλό θα ήταν να οραματιστείτε ότι στέλνεται την βιολετί Φυσαλίδα στο “φως” …βγαίνετε από αυτήν!!!