Στην εποχή μας είναι πλέον όχι μόνο κατανοητό, αναγκαστικό ή  αποδεκτό, αλλά και εξαιρετικά επιθυμητό, πως μέσα στο οικογενειακό σύστημα, υπάρχουν πλέον κατά πολύ διευρυμένες δράσεις, που μια κόρη θα μοιραστεί με τον μπαμπά της!  Για τους μπαμπάδες, των κοριτσιών μας, είναι πολύ σημαντικό, πως αναγνωρίζουν πια το πόσο σπουδαία και απαραίτητη είναι η ουσιαστική συμβολή τους, στο να γίνουν τα σημερινά, κοριτσάκια τους, οι αυριανές έξυπνες, σίγουρες, ισχυρές, δυναμικές, αλλά και ρομαντικές, ευαίσθητες, συναισθηματικές, ευτυχισμένες γυναίκες! Που σημαίνει πως είναι έτοιμοι, σχεδόν πάντα να ενθαρρύνουν την περιέργειά τους, καλλιεργώντας τη χαρά του παιχνιδιού και της εξερεύνησης και βοηθώντας τες να σπρώξουν τα όρια του τι είναι δυνατό… εφικτό στο σήμερα και τι ενδεχομένως είναι για λίγο αργότερα!.

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε και να εμπνευστείτε από τις επιλογές μας, μέσα  από 25 πράγματα που οι μπαμπάδες και οι κόρες πρέπει επιτακτικά να κάνουν… ή επιβάλλεται να κάνουν μαζί!!!  

Φυσικά το μοίρασμα και η αποδοχή του μπαμπά, έμπρακτα μέσα από αυτά που είναι σπουδαία και επιλογές της κόρης, είναι ένα δώρο που ο γονιός απολαμβάνει, καμαρώνοντας την κόρη του να μεγαλώνει, σεβόμενη και φροντίζοντας την φύση της και τον εαυτό της!

Είναι όμορφο τα κορίτσια να μαθαίνουν για τα αγόρια, παρατηρώντας, το πώς ο μπαμπάς συμπεριφέρεται στην μαμά, στην ίδια… γιατί αυτό έχουν ως πρότυπο παραδειγματισμού ή αποφυγής, τα κορίτσια όταν αναζητούν τον σύντροφο τους, συνειδητά ή και ασυνείδητα! Όμως σίγουρα υπάρχουν και κάποιες δυσάρεστες περιπτώσεις, όπου ο πατέρας είναι ανύπαρκτος, για φυσικά αίτια ή εξαιτίας διαζυγίου ή αδιαφορίας… και ο θυμός, το παράπονο που δημιουργεί αυτή η απουσία, ακόμα και σε ενεργειακό επίπεδο, μια παραμένει παγίδα!

 1. Μάθετε την πριγκίπισσα σας να κάνει ποδήλατο! Και φυσικά ξεκινήστε και καθιερώστε την δική σας ποδηλατάδα!. Οι μπαμπάδες δεν ξεχνούν ποτέ την ημέρα που οι κόρες τους αποχωρίζονται τις βοηθητικές τους ροδίτσες από το ποδηλατάκι τους για να μπορέσουν να οδηγήσουν σόλο σε δύο τροχούς. Οι βόλτες με ποδήλατα πατέρα-κόρης είναι ιδανικές για να απολαύσετε και να εξερευνήσετε τα κοντινά αλσάκια της περιοχής.
 2. Εδώ θα προσθέσω και την βόλτα με την μηχανή του μπαμπά με τον απαραίτητο εξοπλισμό, κράνος, καλό μπουφάν αν είναι χειμώνας και φυσικά κλειστά παπούτσια χειμώνα καλοκαίρι στη μηχανή!
 3. Πηγαίνετε στη δουλειά μαζί. Μπαμπάδες που αυτή την περίοδο είστε άνεργοι, μην στεναχωριέστε, δεν θα είναι για πάντα, θα έχετε την ευκαιρία να το κάνετε αργότερα αυτό αλλά και πολύ χρόνο για να κάνετε όλα τα υπόλοιπα! Επιλέξτε μια μέρα που δεν θα έχετε τεράστιο φόρτο εργασίας, για να μπορείτε να αφιερώσετε λίγα λεπτά, για ένα μικρό τουρ στα γραφεία των συνεργατών σας! Αρέσει πολύ στα παιδιά ιδιαιτέρως στα κορίτσια να παίζουν γραφείο και να τους χαρίζουν μικροπράγματα τύπου, στυλό, συνδετήρες…
 4. Κάντε μια βόλτα με τα αλογάκια ενός καρουσέλ. Απολαύστε μαζί μια χαλαρή βόλτα με ένα αλογάκι ή έναν Πήγασο, ή έναν Μονόκερο με κοριτσάκι σας, είτε πρόκειται για ένα από τα πιο σούπερ καρουσέλ, όπως αυτό στη Euro Disneyland, είτε σε ένα τοπικό πάρκο, στις γιορτές!
 5. Κάντε κουβέντα! Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να επηρεάσετε τα γούστα της κόρης σας, περί ομάδας ποδοσφαίρου, αγαπημένου κόμιξ… κλπ Μην εκπλαγείτε αν με τις μαλαγανιές και τα νάζια της σας κάνει να αλλαξοπιστήσετε!!!
 6. Προετοιμάστε ένα οικογενειακό γεύμα μαζί. Ακόμα κι αν μαγειρεύει συχνά με την μαμά της, να ξέρετε πως θα το εκτιμήσουν και οι δυο γυναίκες της ζωής σας! Φροντίστε όμως να έχετε επαναφέρει την κουζίνα στην αρχική της μορφή!
 7. Μοιραστείτε μυστικά όπως κάνει με την μαμά. Ξεκινήστε ενώ η κόρη σας είναι μικρούλα ακόμα, ώστε να γνωρίζει πάντα ότι την εμπιστεύεστε, φροντίστε ακόμα κι αν θα μοιραστείτε έπειτα το μυστικό της με την μαμά να μην μαθευτεί πέρα από τους 3 σας ποτέ! Αν κρατάτε τα μυστικά σας αμφότεροι, με τη σειρά της, θα γνωρίζει ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί και εκείνη τα δικά της, ακόμα και ως μεγαλύτερη κοπέλα!!!
 8. Δημιουργήστε ένα ρομπότ. Είναι αποδεδειγμένο γεγονός ότι οι μπαμπάδες και οι κόρες αγαπούν τα ρομπότ και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δουλεύουν μαζί σε ρομπότ. Εκτός από την ενδυνάμωση της αγάπης της επιστήμης και της μηχανικής στα νεαρά κορίτσια, τα ρομπότ είναι απλώς super wow & cool.
 9. Δώστε ραντεβού για γεύμα! Είτε πρόκειται για ένα γεύμα που θα το καθιερώσετε, είτε για μια ιδιαίτερη περίσταση, σκαρφιστείτε ένα γεύμα με την κόρη σας, κατά προτίμηση σε κάποιο μέρος που δεν έχει παιδικό μενού και χρειάζεται ντύσιμο!
 10. Αφιερώστε της ένα τραγούδι & ζητήστε της να σας αφιερώσει & εκείνη ένα! Τραγουδήστε δυνατά στο αυτοκίνητο. Σε μια γλυκιά βόλτα με το πιο γλυκό κορίτσι σου!!!
 11. Κατασκευάστε ένα επικό φρούριο. Μια μεγάλη βροχερή μέρα (ή, οποιαδήποτε μέρα) κάτω από την τραπεζαρία  στο δωμάτιο της!!!
 12. Διαβάστε βιβλία μαζί. Το μοναδικά καλύτερο από τον μπαμπά που διαβάζει μαζί με την κόρη του ένα απρόβλεπτο βιβλίο,  είναι να του διαβάζει το κορίτσι του καθώς μεγαλώνει και προετοιμάζεται για να είναι η επόμενος διευθύνων σύμβουλος, ή μια επιστήμονας στο CERN ή στην NASA, ή η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα… ή γιατί όχι, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών! Χαλαρά!!!
 13. Χορέψτε σαν να μην σας παρακολουθεί κανείς. Θα είναι καλή πρόβα για τον πρώτο χορό πατέρα-κόρης στο γάμο της. Χαααχαχαχαα!
 14. Ασκηθείτε μαζί. Θα σας κάνει ευτυχισμένους, υγιείς και ισχυρούς μαζί.
 15. Ξεκινήστε μια συλλογή. Είτε πρόκειται για μικρά μπουκάλια άμμου από κάθε παραλία που έχετε συναντήσει μαζί με την κόρη σας είτε για τα κομματάκια, από τις αγαπημένες σας ταινίες που έχετε δει μαζί. Ξεκινώντας μια κοινή συλλογή πατέρα-κόρης θα κρατήσει τις μνήμες σας ζωντανές και πιο απτές.
 16. Μοιραστείτε ένα αυτοσχέδιό πικνίκ στο άλσος, ή στην παραλία. Φροντίστε να έχετε εύκολες συσκευασίες!
 17. Φτιάξτε ή πειραματιστείτε με κώδικες! Μάθετε να κωδικοποιείτε. Στην εποχή μας οι κόρες μας θα μπορούσαν πιθανότατα να διδαχθούν ένα δύο πραγματάκια σχετικά με γνωστούς, πιο απλοϊκούς κώδικες, υπάρχουν πολλά προγράμματα που στοχεύουν να ενσταλάξουν την τεχνολογία με αγαπησιάρικο τρόπο στα νεαρά κορίτσια που όλοι οι μπαμπάδες πρέπει να τα ενθαρρύνουν.
 18. Χορέψτε πάνω σε ένα τραπέζι (αρκεί να είναι γερό). Κάντε το, ενώ είναι ακόμα αρκετά μικρή για να απολαύσετε να γελάσει με τον μπαμπά της, αλλά και αρκετά μεγάλη για να εκτιμήσετε από κοινού πόσο βλακούλιακες φαίνεστε!
 19. Γραφτείτε γιόγκα μαζί. Κεντράρει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα, χαλαρώνει ηρεμεί αλλά και ενδυναμώνει!!! Υπέροχα! Έχουμε παιδική γιόγκα κάθε Σάββατο!
  Όλοι θα θέλαμε να έχουμε μυηθεί στον κόσμο της yoga έχοντας συμμαθητή των μπαμπά μας!
 20. Κάντε μια βόλτα στην παραλία. Και πείτε τα νέα σας!!!
 21. Παρακολουθήστε ένα αθλητικό γεγονός. Σε γήπεδο εννοώ! Προτιμήστε Εθνική όχι καφρίλες!!!
 22. Εξερευνήστε τον κόσμο. Οι οικογενειακές διακοπές είναι ιδανικές για να ξεφύγετε από το συνηθισμένο καθημερινό ρουτίνιασμα! Όμως δεν είναι εύκολο πάντα να συντονιστούμε όλοι! Ταξιδεύοντας έστω και αυθημερόν σε μια κοντινή πόλη θα έχετε νέες εμπειρίες!
 23. Πηγαίνετε κομμωτήριο μαζί! Εσείς μπορείτε να κουρευτείτε απλός όμως εκείνη μπορεί να απολαύσει την φροντίδα του να της φτιάξουν μια περίεργη κοτσίδα!
 24. Πηγαίνετε ένα σινεμά μαζί, ακόμα κι αν η ταινία είναι Barbie!
 25. Κάντε Cosplay που κάνουν και οι Ιάπωνες. Από τη σύμπτυξη των αγγλικών λέξεων costume play, είναι παράσταση μίμησης με κοστούμια χαρακτήρων από διάφορα είδη τέχνης, συνήθως βιντεοπαιχνιδιών, κόμικ…! Είναι φαινόμενο περισσότερο συνηθισμένο στην Ιαπωνία, την Αμερική και τη δυτική Ευρώπη, από τα τέλη του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα… με μεγάλη πλάκα!

Δεν έχω σταματημό όπως βλέπετε μπαμπάδες! Γράψτε μας στα σχόλια και εσείς, τις δραστηριότητες που κάνετε με τις κόρες σας!!! Φυσικά αν όχι όλα τα παραπάνω, τα περισσότερα μπορείτε να τα κάνετε και με την μαμά ή και όλοι μαζί… απλά είναι μερικές ιδέες για τις φορές που είσαι μόνος σου με την κόρη σου και λες… τι να κάνω!?