Λοιπόν! Αγαπημένοι μου γονείς και γονείς των φίλων μου! Παρότι είμαι vegetarian και τρώω σχεδόν όλα τα λαχανικά, κατά καιρούς έχω τις παραξενιές μου! Τι να κάνουμε, παιδί είμαι! Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, τα φασολάκια τα πράσινα, δεν θα τα συμπεριλάβω στο top 10 μου! Όχι αυτή την περίοδο τουλάχιστον!

Σήμερα λοιπόν ανέλαβα, μαγειρική μεσημεριανού! Εξ’ ολοκλήρου! Μάλιστα! Με μια συμφωνία όμως με την μαμά μου, να χρησιμοποιήσω τα φασολάκια από την κατάψυξη, ή τις μελιτζάνες απ’ το ψυγείο! Στην συμφωνία ήταν αν χρειαστώ βοήθεια, σε σχέση με δύσκολα καθαρίσματα ή κοψίματα, να με βοηθήσει ο μπαμπάς!

Οκ! Απ’την μία μ’ αρέσει πολύ να κόβω, αλλά απ’ την άλλη σκέφτηκα, ολόκληρη σεφ και δεν θα έχω έναν βοηθό!? Έτσι ανέθεσα δουλειές στον μπαμπά γιατί είχα μεγαλόπνοα σχέδια! Θα καταπλήξω την μαμά! Θα χρησιμοποιήσω, τα φασολάκια, και τις μελιτζάνες, μη σου πω και κανά κολοκυθάκι!!!

Θα φτιάξω μια υπέροχη χρωματιστή πατατοσαλάτα με σως μελένιας μουστάρδας και ψητά λαχανικά, με τα ακόλουθα υλικά!

Υλικά για την Χρωματιστή Πατατοσαλάτα της Ελισάβετ
4 μεγάλες πατάτες
3 καρότα
300 γρ φασολάκια απ’ την κατάψυξη δεν έχει φρέσκα ακόμα
2 κόκκινες γλυκιές πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα

Στο τσακ πρόλαβα να φωτογραφίσω ότι έμεινε…. αααχ και δεν θα δείτε το “στήσιμο” του πιάτου μου!

Βήμα 1ο
Έβρασα τις πατάτες και τα καρότα, που καθάρισε ο μπαμπάς, σε μία κατσαρόλα και σε μία άλλη τα φασολάκια μόνα τους! Σε περίπου 35 με 40 λεπτά ήταν έτοιμα! Τα σούρωσε ο μπαμπάς, μη ζεματιστώ κιόλας! Τα άφησα λίγο να κρυώσουν, όσο έκοβα το κρεμμύδι και τις πιπεριές Φλωρίνης!

Βήμα 2ο
Κόβω το κρεμμύδι μου και τις πιπεριές Φλωρίνης μου σε κυβάκια! Ναι προσέχωωωωω μαμάαααα!

Βήμα 3ο
Τα ανακάτεψα όλα σ’ ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσα αλάτι χοντρό από την Γαύδο που μας έδωσε η Κέλλυ η μαμά της Αθηνούλας Ελπιδούλας! Λίγη καπνιστή πάπρικα! Και την τελευταία στιγμή τους έριξα την υπέροχη μελένια σος μουστάρδας μου!

Υλικά για την Μελένια σως μουστάρδας
1 λεμόνι (παίρνω τον φρεσκοστυμμένο χυμό του)
2 κ.σ μέλι
2 κ.σ μουστάρδα πικάντικη ή απαλή
3 κ.σ μπαλσάμικο ξύδι
60 γρ Ελαιόλαδο

Βήμα 4ο
Βάζω μέσα σε ένα βάζω γυάλινο, το μέλι με το λεμόνι, τα χτυπάω καλά να λιώσει το μέλι, ανοίγω και προσθέτω την μουστάρδα, χτυπάω καλά, ανοίγω και προσθέτω το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο και χτυπάω δυνατά να ομογενοποιηθούν! Θα βγει μια παχύρρευστη σωσούλα… αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λάδι αρκεί να ξαναχτυπήσετε!

Βήμα 5ο
Σε λίγο γιαουρτάκι, βάζω… 2 κ.σ μουστάρδα και πάπρικα και μμμμμμμούρλια!!!

Τα υπέροχα ψητά λαχανικά της Ελισάβετ! Τα δικά μου δηλαδή!

Βήμα 6ο
Στο φούρνο που έχω ήδη προθερμάνει στους 220 C στην ένδειξη πάνω κάτω (να δούμε πότε θα φτιάξουμε τον αέρα) Βάζω ένα ταψί που του έχω στρώσει χαρτί ψησίματος, που με πινελάκι έχω λαδώσει! Ξαπλώνω πάνω του μελιτζάνες και κολοκυθάκια σε ροδέλες και πιπεριές κόκκινες και πράσινες κομμένες ανοιγμένες στα δύο χωρίς ίχνος σπόρων, να εξηγούμαστε! Αλατοπιπερώνω! Ψήνω 25 λεπτάκια! Όση ώρα θα στρώνω χαλαρά το τραπέζι! Και θα στέλνω τους γονείς μου να πλήνουνε χεράκια!

Μαμά μπαμπά, σας αγαπώ!

Υ.Γ όπως βλέπετε… όλες οι συνταγές μου… είναι “μπλα μπλα μπλα της Ελισάβετ” το μόνο που μου μένει είναι να πετάξω και την φριτέζα!!!