Ταπεινότητα, μια πύλη προς τον αληθινό εαυτό και τον καινούριο κόσμο!
…η συνέχεια του άρθρου εδώ!

Πώς δημιουργούμε, πως βελτιώνουμε τις πραγματικότητες μας?

Για να ανεβάσουμε τον εαυτό μας και τις ζωές μας σε ένα υψηλότερο επίπεδο αντίληψης και πνευματικότητας, χρειάζεται να ξεκινάμε με ένα καθαρό συναίσθημα, με μια σθεναρή αίσθηση και τότε βάζουμε μια πρόθεση! Μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία αποκαλύπτεται φανερώνεται στον εαυτό μας και στην ύπαρξη, η ξεκάθαρη πρόθεση μας!Πολλές φορές μια προσευχή ή ένας διαλογισμός ξεκινάει με άλλο θέμα, αλλά κατά την διάρκεια του, εμφανίζεται ένα άλλο, πέρα του νοητικού, που μάλλον είναι και το κυρίαρχα ζητούμενο!

Την πρόθεση αυτή που περιλαμβάνει αρχικά το δικό μας “ανώτερο καλό” αλλά και που υπηρετεί το “θεϊκό σχέδιο” μέρος του οποίου είμαστε και εμείς!

Μόλις η πρόθεση μας ενσωματωθεί στο είναι μας, αρχίζουμε να οραματιζόμαστε, να ζωντανεύουμε δημιουργικά σενάρια, στα οποία οφείλουμε να πρωταγωνιστούμε και παίρνουμε μια γεύση του πως θα νιώθουμε βιώνοντας τις ευλογίες των αποτελεσμάτων από τα δώρα του διαλογισμού και της προσευχής μας!

Μέσα σε αυτά τα αιθερικά όνειρα, δημιουργούμε, βάζουμε τις δικές μας προτεραιότητες  και υλοποιούμε δράσεις, μεταφέρνοντάς μας έτσι προς την εκπλήρωση των επιθυμιών μας!

Για να επιταχύνουμε τα ταξίδια μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παιχνίδια, μόχλευση, εξυπνάδα, χιούμορ, στρατηγική ή παιδική “αθώα πονηριά”.

Μπορούμε επίσης να εμπλέξουμε τους φίλους, τους συμμάχους μας και τους οδηγούς βοηθούς μας προκειμένου να λάβουμε ενεργειακή υποστήριξη, ζητώντας να συμμετέχουν στο όνειρο! Ζητώντας τους να διαλογιστούμε, να προσευχηθούμε συντροφικά ομαδικά, έστω και από απόσταση στο σήμερα!

Αυτά είναι τα γνωστά εργαλεία που διέπουν και κυβερνούν τη φυσική ζωή μας, μέσα από τις τρισδιάστατες εικονικές πραγματικότητες μας!

Είναι απολύτως ηθικό να έχουμε στόχους, όνειρα, που φανταζόμαστε, που οραματιζόμαστε τον εαυτό μας μέσα σε αυτά, καθώς προάγουν την αυτοπεποίθηση μας! Είναι χρήσιμο στις μέρες μας!

Ακόμη και ένα μικρό κομματάκι “απληστίας” μπορεί να παράγει θετικά συναισθήματα και αποτελέσματα! Δηλαδή, μη φοβάσαι να βάλεις χαρά και απόλαυση στις προσευχές σου! Ξεπέρασε το ότι σου είπαν ότι είναι αμαρτία! Αμαρτία είναι να μην είσαι παρόν στη ζωή σου, αφήνοντας τα δώρα της να φεύγουν μέσα από τα χέρια σου!

Αυτό που χωρίζει την καλοσύνη από το κακό δεν είναι οι σκέψεις μας μόνο ως σκεπτομορφές, ούτε οι συσχετισμοί μας, αλλά και το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Σημασία έχει οι σκέψεις μας, οι επαφές μας, οι πράξεις μας, να προάγουν τον άνθρωπο, σε αυτό το φωτεινό ον που είναι!

Εάν οι φιλότιμες προθέσεις, των ενεργειών μας, δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες, υπάρχει χρόνος ακόμα να βρούμε ως ανθρωπότητα τον χαμένο δρόμο μας, προς το φως!

Όταν βρισκόμαστε στην επιθετική επιδίωξη επίτευξης μιας θέσης, δεν είναι απαραιτήτως επιβλαβές ή κακό, αλλά πιθανότατα δεν είναι προσευχή! Έχει πολύ ένταση και ότι έχει ένταση, μας βάζει σε μάχη, σε απώλεια ενέργειας δηλαδή! Εμείς όμως θέλουμε όλη την ενέργεια μας παρούσα!Ολοκληρωτικά!

Ταπεινότητα, μια πύλη προς τον αληθινό εαυτό και τον καινούριο κόσμο!

Η προσευχή εμπεριέχει την τρωτότητα μας, την επίγνωση της ευπάθειας μας, αλλά και την ευγνωμοσύνη για όλα όσα φέρνει η ζωή, στη μαθητεία μας!

Αν οι προσευχές μας είναι γεμάτες με ανούσιες επιθυμίες για μπιχλιμπίδια, μπορούν να γίνουν περιττές, ακόμη και αν είναι καλοήθεις, αγαθές και ευγενικές!

Η προσευχή, ο διαλογισμός χρειάζεται το φως μας, την ταπεινότητα, την αγάπη και το πνευματικό μας κομμάτι σε αρμονία και σεβασμό με την ύλη!

Τι θα συμβεί αν θέλουμε να μεταμορφωθούμε σε κάτι μοναδικό, βαθύ και όμορφο; Τι γίνεται αν οι επιθυμίες μας είναι απόλυτα αγνές και ελεύθερες από βία και εγωισμό; Τι θα συμβεί αν βρούμε το εσωτερικό μας παιδί και αφεθούμε να μας κυριεύσει η αθώα καρδιά του, αν συντονιστούμε με την ψυχή, την πρόθεση και την επιθυμία, ενός παιδιού!? Τι μαγικό μπορεί να συμβεί τότε?

Παραδόξως, το Σύμπαν, που γεννήθηκε από το φως, έχει την καρδιά ενός παιδιού!

Αυτό το παιδί δεν είναι παιδαριώδες? Δεν έχει τίποτα μωρουδίστικο! Έχει την σοφία της αθωότητας της καρδιάς και της ψυχής του παιδιού! Του παιδιού που είναι έτοιμο να κατακτήσει τα πάντα!!! Μάλλον, αποτελεί… είναι… η πεμπτουσία της ενσάρκωσης της πιο βαθιάς, της βαθύτερης αλήθειας σε κάθε πραγματικότητα, σε όλους τους γαλαξίες και τις σφαίρες!

Είτε την βλέπετε ως Θεό, Avatar, Δάσκαλο ή Γκουρού, είτε ως την ενσάρκωση της καθαρής ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που γεννά την ύλη σε κάθε της λεπτομέρεια… Είναι η ίδια η αλήθεια!

Όταν γνέφουμε στο Θεϊκό, μπαίνουμε σε ένα φλερτ με το αιώνιο φως. Δεν έχει σημασία αν τον έχουμε ονομάσει Ιησού, Βούδα ή σύμπαν… και δεν έχει σημασία αν είμαστε πλούσιοι ή φτωχοί. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι έχουμε επιλέξει να υποκύψουμε, να αφεθούμε, να γίνουμε ευάλωτοι σε ένα Υπέρτατο Ον, που είμαστε επίσης κομμάτι του. Καθώς ενσωματωνόμαστε στην καθαρότητα, στην ταπεινοφροσύνη, βλέπουμε μέσα από τα μάτια του Θεϊκού… και ταυτόχρονα μέσα στα πάντα. Σε αυτή την κατάσταση πιστεύω πραγματικά πως οι προσευχές μας, εισακούονται, εκπληρώνονται αμέσως!

Από τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα ολοκληρωτικό, ταπεινό προσκύνημα στον “αιώνιο ανώτερο φωτεινό Εαυτό μας”, μπορούμε να είμαστε τα πάντα αλλά και τίποτα.

Σε αυτή τη θέση, μπορούμε να μοιραστούμε κάθε κούραση του πόνου μας και να τα αφήσουμε όλα έξω. Μπορούμε να είμαστε λυπημένοι, θυμωμένοι ή ευχαριστημένοι, ή ακόμα και ενθουσιασμένοι!  Μπορούμε να είμαστε γεμάτοι αγάπη, οργή ή μίσος. Μπορούμε να είμαστε εγωιστές ή ικέτες!

Το πιο σημαντικό μέσα από αυτό τον διαλογιστικό χρόνο, είναι ότι, καθώς εναποθέτουμε τις καρδιές και τα βάρη μας στα ιερά πόδια Του Θεϊκού, απελευθερώνουμε τον εαυτό μας… από την πλάνη, από τον φόβο, από τον θυμό, από τον πόνο, από το σκοτάδι… και μπαίνουμε στην παγκόσμια αιώνια αγάπη!!! 

Μοιράσου τον πόνο σου να ακουστεί και να διαλυθεί!!! 
Η Γη, το σύμπαν, ξέρει τι να κάνει με αυτό! 
Ότι αρνητικό νιώθεις, είναι πολύ μικρό μπροστά του!!! 

Έτσι κάθε ψυχή, ανεξάρτητα από κάθε θρησκεία, μπορεί να βυθιστεί στην αγκαλιά του αιώνιου φωτός και να γεννηθεί ξανά!

Η αυθεντική προσευχή, που πηγάζει από τα βάθη της ψυχής μας, δεν είναι εύκολη. Έχει κόστος! Για να συνδεθούμε και να άρουμε τα πέπλα του χωροχρόνου της πραγματικότητας, μέσα από την προσευχή, πρέπει πρώτα να παραδεχτούμε ότι οι προσδιορισμοί που έχουμε δημιουργήσει και οι περσόνες μας είναι προσωρινές και ελάχιστα πραγματικές!

Ακόμη κι αν δεν γνωρίζουμε πως να ενσαρκώσουμε τον αγνώτερο εαυτό μας στην αρχή των προσευχών μας, πρέπει να είμαστε ανοιχτοί ώστε να του επιτρέψουμε να ξεδιπλωθεί!

Ταπεινότητα, μια πύλη προς τον αληθινό εαυτό και τον καινούριο κόσμο!

Χωρίς αμφιβολία, για να μπούμε σε μια κατάσταση διαλογιστικής προσευχής, πρέπει να έχουμε την συναίνεση, από τον πυρήνα μας, ως ολόκληρη την ύπαρξη!!!

Μέσα από την ενασχόληση μου με τις εναλλακτικές θεραπείες, έχω βιώσει την ευλογία του να δω ανθρώπους να θεραπεύονται από μίσος, κατάθλιψη, ασθένεια. Έχω αισθανθεί την στιγμή της απελευθέρωσης τους, από κάθε αρνητικότητα, έχω δει τη θαυματουργή μεταμόρφωση να συμβαίνει σε ανθρώπους διαλυμένους εντός τους, έχω δει το φως να γεμίζει την ύπαρξη τους και να οδηγεί τις ζωές τους, στην δική τους αλήθεια!

Έχω βιώσει και η ίδια αυτές τις ευλογίες, καταφέρνοντας να σπάσω, αλυσίδες και επαναλαμβανόμενους κύκλους πόνου! Και έχω δρόμο ακόμα να περπατήσω! Μέσα από την αληθινή πρόθεση, την αγάπη την φροντίδα και μια αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή, περνώντας μέσα από, τα δικά μου σκοτάδια, γνωρίζω και αναγνωρίζω όμως, πως όλα είναι δυνατά!

Ακόμα και για μια στιγμή, εάν μπορέσουμε να αφαιρέσουμε τις ψεύτικες προσωπίδες και τις ανούσιες επιθυμίες μας… και ανοίξουμε τις καρδιές μας στις δονήσεις του καθαρού φωτός, μπορούμε να συν-δημιουργήσουμε μια αληθινά υπέροχη πραγματικότητα!

Ξεκίνααααα! Κάλεσε τους οδηγούς βοηθούς της ενέργειας! Τους αγγέλους και τους προστάτες σου για να νιώσεις εμπιστοσύνη και ξεκίνα!!! Οι ουρανοί είναι ανοιχτοί!!!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *