Η δύναμη της προσευχής και του διαλογισμού στις μέρες μας!

Μόνο μέσω της ταπεινότητας μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο!

Είναι απολύτως φυσικό και σκόπιμο, να επιθυμούμε να υπερασπιστούμε τα υπάρχοντά μας, τις ζωές και τα αγαπημένα μας πρόσωπα καθώς και να επιθυμούμε, έως και να λαχταράμε στις μέρες μας, τις εγκάρδιες αγαπησιάρικες σχέσεις και εμπειρίες της ζωής μας. Της ζωής που είχαμε μέχρι τώρα, την ζωή που επιθυμούμε να επαναφέρουμε και την επόμενη μέρα… όμως η επόμενη μέρα που είναι τοποθετημένη για τον καθένα μας!? Κάπου στο μέλλον φαντάζομαι… κάπου στο άμεσο μέλλον θέλω να πιστεύω και αυτό ελπίζω!

Όμως την ίδια στιγμή κατακλύζομαι, κατακλυζόμαστε από χιλιάδες πληροφορίες, ειδήσεις, που αμφισβητούν, ή κλονίζουν την εμπιστοσύνη, στον άνθρωπο κυρίαρχα, έπειτα στη ζωή… και πολύ μετά στο “δημιουργό”… στο Θεό… στο σύμπαν… στη φύση! Είναι εύκολο να τα μηδενίσεις όλα! Να τα ακυρώσεις… ή να ξεκινήσεις από την αρχή!

Η ανθρώπινη φύση, δεν σταματά να αποζητά, το καλύτερο δυνατό! Είναι πραγματικά θεμιτό, οι άνθρωποι να εξακολουθούν να επιθυμούν, να θέλουν να διατηρήσουν ή και να κατακτήσουν νέους τίτλους, θέσεις, πλούτη, χρήματα, αγαθά και τα υψηλότερα επίπεδα επιτυχίας…

Τολμώ να πω, πως ακόμα και τώρα η ανθρώπινη φύση αγριεμένη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, φαντασιώνεται σενάρια κυριαρχίας ή ακόμα και εκδίκησης! Ο ένας προς τον άλλο… σοκάρομαι… παρότι αντιλαμβάνομαι πως όλα είναι μέρος του παιχνιδιού!

Παρ όλη την ένταση των ημερών, οι στόχοι και οι επιθυμίες μας, μπορούν ακόμη να γίνουν αντιληπτοί από τις προθέσεις και την εστιασμένη προσπάθεια μας, όμως οι διαλογισμοί και οι προσευχές μας, τείνουν να απαιτούν μια διαφορετική εστίαση πιο συλλογική… Γιατί αν όλες οι ιδιοτροπίες και οι παραξενιές μας ισοδυναμούσαν με προσευχές, τότε θα κέρδιζε πάντα η ομάδα μας, τα ενεργειακά αποθέματα θα ήταν εξ αρχής στα χέρια των δυνατών που τα διεκδικούν χωρίς όλες αυτές τις “στρατιωτικές σφαγές”, και οι ανεμογεννήτριες θα σταμάταγαν την κίνηση τους, με μία μόνο ματιά! Δεν ξέρω τι είναι καλό και τι κακό, εξαρτάτε με το ποιοι είναι οι κακοί… ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι οι άλλοι! Ένα είναι σίγουρο, θα γινόμασταν εύκολα παρεμβατικοί στο “σχέδιο” στη “στρατηγική” ζωής του άλλου!

η δύναμη της διαλογιστικής προσευχής… είναι σαν μια φλόγα στο σκοτάδι!

Για να θεωρηθεί μια προσευχή ένας διαλογισμός, ότι έχει πραγματικά “αγαθή πρόθεση και άρα έκβαση”, χρειάζεται ειλικρινά… ταπεινότητα!

Να αντικατοπτρίζει μια αληθινή, προσωπική ή συλλογική κατάσταση, μια κατάσταση που είναι θέμα ζωής ή θανάτου!
Να πηγάζει… να γεννιέται από αγνές, εγκάρδιες προθέσεις!
Να πηγάζει… να γεννιέται, να προέρχεται από ένα μέρος της ταπεινότητας!
Να αντικατοπτρίζει ένα μέτρο ευλάβειας!
Να μην απαιτεί, άλλα ζωντανά όντα να βλάπτονται, να τιμωρούνται ή να σκοτώνονται, ως υπαίτιοι!
Να βελτιώνουν τα αποτελέσματα της προσευχής ή του διαλογισμού μας, τις συνθήκες των ατόμων και τα αποτελέσματα τους να μην απειλούν άλλα έμβια όντα!
Να ενισχύει την υγεία, την ασφάλεια, τη νοητική ικανότητα, τη συμπεριφορά, τη συναισθηματική κατάσταση, την πνευματική ολότητα, την άνεση, τις σχέσεις ή τη γενική ευημερία των ατόμων της ομάδας, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας!
Να επιταχύνει την ψυχολογική, συναισθηματική ή πνευματική εξέλιξη των ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μας!
Να εμπνέει και να προσκαλεί αισθήματα θετικότητας, ευγένειας, γενναιοδωρίας και συμπόνιας!
Να προάγει την συμπάθεια, την κατανόηση, την αποδοχή, την συγχώρεση, την αγάπη και την συμπόνια ως υπέρτατη μορφή αγάπης, από οποιονδήποτε μπορεί να “ακούσει” ή να “νιώσει” την προσευχή!
Ναι αυτή η διαλογιστική, προσευχή, όπου κι αν την απευθύνει ο καθένας μας, αμέσως αυξάνει τη δόνηση του προσώπου που προσεύχεται! …Και γίνεται μια ζεστή αγκαλιά, που μέσα την χωράει όλη την ανθρωπότητα!

Εάν η προσευχή μας δεν ενσωματώνει κάποιες ή όλες τις παραπάνω ποιότητες, τότε μπορεί να είναι περισσότερο μια ελπίδα, μια επιθυμία ή ένας στόχος, παρά μια προσευχή!

Όταν βρισκόμαστε σε μια επιθετική επιδίωξη επίτευξης μιας θέσης, δεν είναι απαραιτήτως επιβλαβές ή κακό, αλλά πιθανότατα δεν είναι προσευχή! Έχει πολύ ένταση! Και ότι έχει ένταση, μας βάζει σε μάχη, σε απώλεια ενέργειας δηλαδή! Εμείς όμως θέλουμε όλη την ενέργεια μας παρούσα!

Η αυθεντική, αληθινή προσευχή, έρχεται απευθείας, από καρδιάς, δεν περιλαμβάνει γενικά το “εγώ”! Τι εννοώ… για παράδειγμα, η προσευχή για ένα οικονομικό θέμα, είναι πιθανότατα εγωιστική, η προσευχή όμως για ένα οικονομικά απροσδόκητο συμβάν, που επηρεάζει την επιβίωση μας, φέρνει άλλη δόνηση! Η προσευχή, να λάβει κάποιος χρήματα για να πληρώσει για τη χειρουργική επέμβαση της μητέρας του, ή τις σπουδές του παιδιού του, σίγουρα έχει αγαπησιάρικα, μετρήσιμη έκκληση στο δονητικό δίκτυο απαντήσεων του Σύμπαντος! Και σίγουρα πιστεύω σθεναρά πως ότι έχει σαν αποτέλεσμα “το ανώτερο καλό”, πάντα φέρει άλλη δόνηση, γι’ αυτό και είναι μια φράση, που χρησιμοποιώ, νιώθω και εννοώ πάντα, από τα βάθη της ύπαρξης μου! Με όλα όσα μπορεί να περιλαμβάνει αυτή η τοποθέτηση!

Πώς δημιουργούμε και βελτιώνουμε τις πραγματικότητές μας;

Για να ανεβάσουμε τον εαυτό μας και τις ζωές μας σε ένα υψηλότερο επίπεδο αντίληψης και πνευματικότητας, χρειάζεται να ξεκινάμε με ένα καθαρό συναίσθημα, με μια σθεναρή αίσθηση και τότε βάζουμε μια πρόθεση! Μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία αποκαλύπτεται φανερώνεται στον εαυτό μας και στην ύπαρξη, η ξεκάθαρη πρόθεση μας!Πολλές φορές μια προσευχή ή ένας διαλογισμός ξεκινάει με άλλο θέμα, αλλά κατά την διάρκεια του, εμφανίζεται ένα άλλο, πέρα του νοητικού, που μάλλον είναι και το κυρίαρχα ζητούμενο!

Την πρόθεση αυτή που περιλαμβάνει αρχικά το δικό μας “ανώτερο καλό” αλλά και που υπηρετεί το “θεϊκό σχέδιο” μέρος του οποίου είμαστε και εμείς!

Μόλις η πρόθεση μας ενσωματωθεί στο είναι μας, αρχίζουμε να οραματιζόμαστε, να ζωντανεύουμε δημιουργικά σενάρια, στα οποία οφείλουμε να πρωταγωνιστούμε και παίρνουμε μια γεύση του πως θα νιώθουμε βιώνοντας τις ευλογίες των αποτελεσμάτων από τα δώρα του διαλογισμού και της προσευχής μας!

Μέσα σε αυτά τα αιθερικά όνειρα, δημιουργούμε, βάζουμε τις δικές μας προτεραιότητες  και υλοποιούμε δράσεις, μεταφέρνοντάς μας έτσι προς την εκπλήρωση των επιθυμιών μας!

Για να επιταχύνουμε τα ταξίδια μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παιχνίδια, μόχλευση, εξυπνάδα, χιούμορ, στρατηγική ή παιδική “αθώα πονηριά”.

Μπορούμε επίσης να εμπλέξουμε τους φίλους, τους συμμάχους μας και τους οδηγούς βοηθούς μας προκειμένου να λάβουμε ενεργειακή υποστήριξη, ζητώντας να συμμετέχουν στο όνειρο! Ζητώντας τους να διαλογιστούμε, να προσευχηθούμε συντροφικά ομαδικά, έστω και από απόσταση στο σήμερα!

Αυτά είναι τα γνωστά εργαλεία που διέπουν και κυβερνούν τη φυσική ζωή μας, μέσα από τις τρισδιάστατες εικονικές πραγματικότητες μας!

Είναι απολύτως ηθικό να έχουμε στόχους, όνειρα, που φανταζόμαστε, που οραματιζόμαστε τον εαυτό μας μέσα σε αυτά, καθώς προάγουν την αυτοπεποίθηση μας! Είναι χρήσιμο στις μέρες μας!

Ακόμη και ένα μικρό κομματάκι “απληστίας” μπορεί να παράγει θετικά συναισθήματα και αποτελέσματα! Δηλαδή, μη φοβάσαι να βάλεις χαρά και απόλαυση στις προσευχές σου! Ξεπέρασε το ότι σου είπαν ότι είναι αμαρτία! Αμαρτία είναι να μην είσαι παρόν στη ζωή σου, αφήνοντας τα δώρα της να φεύγουν μέσα από τα χέρια σου!

Αυτό που χωρίζει την καλοσύνη από το κακό δεν είναι οι σκέψεις μας μόνο ως σκεπτομορφές, ούτε οι συσχετισμοί μας, αλλά και το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Σημασία έχει οι σκέψεις μας, οι επαφές μας, οι πράξεις μας, να προάγουν τον άνθρωπο, σε αυτό το φωτεινό ον που είναι!

Εάν οι φιλότιμες προθέσεις, των ενεργειών μας, δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες, υπάρχει χρόνος ακόμα να βρούμε ως ανθρωπότητα τον χαμένο δρόμο μας, προς το φως!

Όταν βρισκόμαστε στην επιθετική επιδίωξη επίτευξης μιας θέσης, δεν είναι απαραιτήτως επιβλαβές ή κακό, αλλά πιθανότατα δεν είναι προσευχή! Έχει πολύ ένταση και ότι έχει ένταση, μας βάζει σε μάχη, σε απώλεια ενέργειας δηλαδή! Εμείς όμως θέλουμε όλη την ενέργεια μας παρούσα!Ολοκληρωτικά!

Ταπεινότητα, μια πύλη προς τον αληθινό εαυτό και τον καινούριο κόσμο!

Η προσευχή εμπεριέχει την τρωτότητα μας, την επίγνωση της ευπάθειας μας, αλλά και την ευγνωμοσύνη για όλα όσα φέρνει η ζωή, στη μαθητεία μας!

Αν οι προσευχές μας είναι γεμάτες με ανούσιες επιθυμίες για μπιχλιμπίδια, μπορούν να γίνουν περιττές, ακόμη και αν είναι καλοήθεις, αγαθές και ευγενικές!

Η προσευχή, ο διαλογισμός χρειάζεται το φως μας, την ταπεινότητα, την αγάπη και το πνευματικό μας κομμάτι σε αρμονία και σεβασμό με την ύλη!

Τι θα συμβεί αν θέλουμε να μεταμορφωθούμε σε κάτι μοναδικό, βαθύ και όμορφο; Τι γίνεται αν οι επιθυμίες μας είναι απόλυτα αγνές και ελεύθερες από βία και εγωισμό; Τι θα συμβεί αν βρούμε το εσωτερικό μας παιδί και αφεθούμε να μας κυριεύσει η αθώα καρδιά του, αν συντονιστούμε με την ψυχή, την πρόθεση και την επιθυμία, ενός παιδιού!? Τι μαγικό μπορεί να συμβεί τότε?

Παραδόξως, το Σύμπαν, που γεννήθηκε από το φως, έχει την καρδιά ενός παιδιού!

Αυτό το παιδί δεν είναι παιδαριώδες? Δεν έχει τίποτα μωρουδίστικο! Έχει την σοφία της αθωότητας της καρδιάς και της ψυχής του παιδιού! Του παιδιού που είναι έτοιμο να κατακτήσει τα πάντα!!! Μάλλον, αποτελεί… είναι… η πεμπτουσία της ενσάρκωσης της πιο βαθιάς, της βαθύτερης αλήθειας σε κάθε πραγματικότητα, σε όλους τους γαλαξίες και τις σφαίρες!

Είτε την βλέπετε ως Θεό, Avatar, Δάσκαλο ή Γκουρού, είτε ως την ενσάρκωση της καθαρής ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που γεννά την ύλη σε κάθε της λεπτομέρεια… Είναι η ίδια η αλήθεια!

Όταν γνέφουμε στο Θεϊκό, μπαίνουμε σε ένα φλερτ με το αιώνιο φως. Δεν έχει σημασία αν τον έχουμε ονομάσει Ιησού, Βούδα ή σύμπαν… και δεν έχει σημασία αν είμαστε πλούσιοι ή φτωχοί. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι έχουμε επιλέξει να υποκύψουμε, να αφεθούμε, να γίνουμε ευάλωτοι σε ένα Υπέρτατο Ον, που είμαστε επίσης κομμάτι του. Καθώς ενσωματωνόμαστε στην καθαρότητα, στην ταπεινοφροσύνη, βλέπουμε μέσα από τα μάτια του Θεϊκού… και ταυτόχρονα μέσα στα πάντα. Σε αυτή την κατάσταση πιστεύω πραγματικά πως οι προσευχές μας, εισακούονται, εκπληρώνονται αμέσως!

Από τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα ολοκληρωτικό, ταπεινό προσκύνημα στον “αιώνιο ανώτερο φωτεινό Εαυτό μας”, μπορούμε να είμαστε τα πάντα αλλά και τίποτα.

Σε αυτή τη θέση, μπορούμε να μοιραστούμε κάθε κούραση του πόνου μας και να τα αφήσουμε όλα έξω. Μπορούμε να είμαστε λυπημένοι, θυμωμένοι ή ευχαριστημένοι, ή ακόμα και ενθουσιασμένοι!  Μπορούμε να είμαστε γεμάτοι αγάπη, οργή ή μίσος. Μπορούμε να είμαστε εγωιστές ή ικέτες!

Το πιο σημαντικό μέσα από αυτό τον διαλογιστικό χρόνο, είναι ότι, καθώς εναποθέτουμε τις καρδιές και τα βάρη μας στα ιερά πόδια Του Θεϊκού, απελευθερώνουμε τον εαυτό μας… από την πλάνη, από τον φόβο, από τον θυμό, από τον πόνο, από το σκοτάδι… και μπαίνουμε στην παγκόσμια αιώνια αγάπη!!! 

Μοιράσου τον πόνο σου να ακουστεί και να διαλυθεί!!! 
Η Γη, το σύμπαν, ξέρει τι να κάνει με αυτό! 
Ότι αρνητικό νιώθεις, είναι πολύ μικρό μπροστά του!!! 

Έτσι κάθε ψυχή, ανεξάρτητα από κάθε θρησκεία, μπορεί να βυθιστεί στην αγκαλιά του αιώνιου φωτός και να γεννηθεί ξανά!

Η αυθεντική προσευχή, που πηγάζει από τα βάθη της ψυχής μας, δεν είναι εύκολη. Έχει κόστος! Για να συνδεθούμε και να άρουμε τα πέπλα του χωροχρόνου της πραγματικότητας, μέσα από την προσευχή, πρέπει πρώτα να παραδεχτούμε ότι οι προσδιορισμοί που έχουμε δημιουργήσει και οι περσόνες μας είναι προσωρινές και ελάχιστα πραγματικές!

Ακόμη κι αν δεν γνωρίζουμε πως να ενσαρκώσουμε τον αγνώτερο εαυτό μας στην αρχή των προσευχών μας, πρέπει να είμαστε ανοιχτοί ώστε να του επιτρέψουμε να ξεδιπλωθεί!

Ταπεινότητα, μια πύλη προς τον αληθινό εαυτό και τον καινούριο κόσμο!

Χωρίς αμφιβολία, για να μπούμε σε μια κατάσταση διαλογιστικής προσευχής, πρέπει να έχουμε την συναίνεση, από τον πυρήνα μας, ως ολόκληρη την ύπαρξη!!!

Μέσα από την ενασχόληση μου με τις εναλλακτικές θεραπείες, έχω βιώσει την ευλογία του να δω ανθρώπους να θεραπεύονται από μίσος, κατάθλιψη, ασθένεια. Έχω αισθανθεί την στιγμή της απελευθέρωσης τους, από κάθε αρνητικότητα, έχω δει τη θαυματουργή μεταμόρφωση να συμβαίνει σε ανθρώπους διαλυμένους εντός τους, έχω δει το φως να γεμίζει την ύπαρξη τους και να οδηγεί τις ζωές τους, στην δική τους αλήθεια!

Έχω βιώσει και η ίδια αυτές τις ευλογίες, καταφέρνοντας να σπάσω, αλυσίδες και επαναλαμβανόμενους κύκλους πόνου! Και έχω δρόμο ακόμα να περπατήσω! Μέσα από την αληθινή πρόθεση, την αγάπη την φροντίδα και μια αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή, περνώντας μέσα από, τα δικά μου σκοτάδια, γνωρίζω και αναγνωρίζω όμως, πως όλα είναι δυνατά!

Ακόμα και για μια στιγμή, εάν μπορέσουμε να αφαιρέσουμε τις ψεύτικες προσωπίδες και τις ανούσιες επιθυμίες μας… και ανοίξουμε τις καρδιές μας στις δονήσεις του καθαρού φωτός, μπορούμε να συν-δημιουργήσουμε μια αληθινά υπέροχη πραγματικότητα!

Ξεκίνααααα! Κάλεσε τους οδηγούς βοηθούς της ενέργειας! Τους αγγέλους και τους προστάτες σου για να νιώσεις εμπιστοσύνη και ξεκίνα!!! Οι ουρανοί είναι ανοιχτοί!!!

blog photo by cottonbro

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *