Έχεις ένα παιδί που αγαπά τις τέχνες και έχει έφεση στα εικαστικά και στην ζωγραφική;
Τότε… Πρόσφερε του καλλιτεχνικές, εικαστικές, ώρες στην καθημερινότητά του, που θα το γεμίσουν χαρά, θα διευρύνουν τα εκφραστικά του μέσα, αλλά θα του δώσουν και την ευκαιρία να προετοιμαστεί για τα καλλιτεχνικά σχολεία, γυμνάσια! Μην το αφήσεις για τελευταία στιγμή, δώσε χρόνο, ελεύθερο από την πίεση της τελευταίας χρονιάς στο παιδί σου να απολαύσει το ταξίδι! Αν πάλι θα ξεκινήσει τώρα την Στ’ Δημοτικού, εμείς θα εργαστούμε μαζί του, με πάθος, θέληση, χαρά και αγάπη για να του μεταδώσουμε όλη την εμπειρία μας!

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Σε μαθητές της Δ’, της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης δημοτικού

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ
Σχέδιο, σύνθεση, χρώμα, ανάλυση θέματος

Λίγα λόγια για τα καλλιτεχνικά σχολεία, τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας εισαγωγής των υποψηφίων, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων!

Τα καλλιτεχνικά σχολεία ιδρύθηκαν με υπουργική απόφαση το 2003.
Σκοπός των Καλλιτεχνικών Σχολείων είναι η εξοικείωση, η προετοιμασία, η ενθάρρυνση και η υποστήριξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις τέχνες καθώς και η καλλιέργεια αλλά και η εκπαίδευση των δεξιοτήτων τους. Στα καλλιτεχνικά σχολεία, (γυμνάσια και λύκεια)  λειτουργούν οι εξής 3 καλλιτεχνικές κατευθύνσεις: Εικαστικών Τεχνών, Θεάτρου – Κινηματογράφου, Χορού. Στην κατεύθυνση των Εικαστικών επιδιώκεται η ενίσχυση της δημιουργικότητας, της έκφρασης και του πειραματισμού με χρήση ποικίλων υλικών και μέσων. Στα εργαστήρια των σχολείων οι καλλιτέχνες-εκπαιδευτικοί εξοικειώνουν τους μαθητές με τις αισθητικές αξίες της τέχνης, ενισχύουν & προάγουν την ικανότητα τους να προσεγγίζουν το φυσικό ή δομημένο περιβάλλον, να διερωτώνται και να αναπτύσσουν κριτική στάση απέναντι σε ενέργειες που επηρεάζουν τη ζωή μας.

Κάθε χρόνο, η εισαγωγή μαθητών στην Α’ Γυμνασίου γίνεται κατόπιν εξετάσεων. Συγκεκριμένα στην κατεύθυνση των εικαστικών τεχνών οι υποψήφιοι εξετάζονται στα παρακάτω θέματα:

1ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 3 ώρες). Σχέδιο με χρώμα ή ασπρόμαυρο. Οι υποψήφιοι μαθητές εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου σχεδιάζουν/ζωγραφίζουν πάνω σε ένα θέμα που θα τους δώσει η επιτροπή. Το χαρτί σχεδίου θα είναι διαστάσεων 30Χ50 εκ. και θα τους δοθούν περισσότερα από ένα. Τα χρώματα που μπορούν να έχουν μαζί τους είναι : υδατοχρώματα (τέμπερες, ακρυλικά χρώματα, ακουαρέλα) , χρώματα παστέλ, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβι, ΕΚΤΟΣ από λαδομπογιές (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 80%)

2ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 1.00 ώρα). Γραπτή εξέταση: Οι υποψήφιοι μαθητές καλούνται στη συνέχεια να περιγράψουν σε ένα κείμενο (έως 200 λέξεων περίπου) το έργο τους ή και τις σκέψεις τους πάνω σ’ αυτό . (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 20%)

Το Τμήμα προετοιμασίας Εικαστικών για το καλλιτεχνικό γυμνάσιο του Azima Cultural Art Space μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές της Δ’, της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης δημοτικού. Το μάθημα είναι δίωρο ενώ εξελίσσεται σε τρίωρο, τους ανοιξιάτικους μήνες και γίνεται μια φορά την εβδομάδα, οι μαθητές του τμήματος προετοιμάζονται στο Σχέδιο με χρώμα ή ασπρόμαυρο ενός θέματος, αλλά και στην δημιουργική γραφή, περιγραφής του έργου!

Το μάθημα στοχεύει στους εξής βασικούς άξονες:

● Ζωγράφοι και καλλιτεχνικά ρεύματα
● Σχέδιο, σύνθεση, σχεδιαστικές λύσεις και τεχνικές.
● Χρώμα, χρωματικές ασκήσεις.
● Ανάλυση θέματος δηλαδή πως διαβάζουμε και αναπτύσσουμε το εκάστοτε θέμα.
● Ανάπτυξη δεξιοτήτων και προσωπικής έκφρασης.
● Προσομοίωση σε συνθήκες εξετάσεων (ανάπτυξη θέματος χωρίς καθοδήγηση και χρονικός περιορισμός για την υλοποίηση του θέματος).

Η χαρά, η ανάπτυξη της συναισθηματικής αντίληψης, αλλά και της ενσυναίσθησης, είναι απαραίτητα εφόδια για τα παιδιά του σύγχρονου, εξελισσόμενου κόσμου μας.

Όπως πάντα λίγες μα αγαπησιάρικες θέσεις!!!
Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα μας 2130264144 & 6945780968
Επιπλέον λεπτομέρειες και κόστος μαθημάτων μπορείτε να δείτε εδώ