Ως Δασκάλα Ρέικι,  μα πάνω από όλα ως θεραπεύτρια της ζωτικής ενέργειας που ρέει αβίαστα και αδιάκοπα, έχω ερωτηθεί πολλές φορές τόσο από μαθητές μου, όσο και από θεραπευομένους μου, που ζουν με ζωάκια, σχετικά με το αν μπορούμε να εφαρμόσουμε ενεργειακή θεραπεία ρέικι στα ζωάκια μας και αν αυτά ανταποκρίνονται σε αυτή τη διαδικασία!

Η απάντηση μου δόθηκε και εμένα στο ξεκίνημα της ενασχόλησης μου με τις εναλλακτικές θεραπείες από πολύ νωρίς μιας και ήταν και δικό μου ερώτημα… καθώς από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ένας σκύλος ήταν πάντα το αδερφάκι που δεν είχα αλλά και ο σύντροφος καρδιάς!

Reiki εφαρμόζουμε σε κάθε κατοικίδιο ζωάκι που έχουμε σωματική επαφή, ή επιτρέπει χάδια! Εναλλακτικά εφαρμόζουμε ρέικι 2ου βαθμού, από απόσταση, αν δεν έχουμε την δυνατότητα να πιάσουμε ή να ακουμπήσουμε ένα ζωάκι! Αναφέρομαι σε σκυλάκια, γιατί σκυλάκια είχα πάντα, παρόλα αυτά έχουμε εφαρμόσει ρέικι με την κόρη μου Ελισάβετ και στο χρυσόψαρο της, τον Μιλτάκο”, που ήταν μες την γυάλα του!

Ρέικι εφαρμόζουμε στα σκυλιά όπως και σε κάθε ζωντανό ον και η ανταπόκριση τους είναι μεγαλειώδες… ακόμα και τα πιο υπερκινητικά ή στρεσαρισμένα σκυλιά είναι εξαιρετικά δεκτικά και απολαμβάνουν το θεραπευτικό άγγιγμα. Μπορούμε να εφαρμόσουμε θεραπεία με χειροθεσίες ή και από μερικά εκατοστά απόσταση, αν και τα σκυλάκια μας χαλαρώνουν πλήρως και αφήνονται στην ζεστασιά και την ενέργεια που φέρει η επαφή με τον θεραπευτή!

Τις περισσότερες φορές η θεραπεία ξεκινάει από ένα απαλό άγγιγμα πίσω από τα αυτιά και συνεχίζει όπως ακριβώς και στους ανθρώπους. Αν πρόκειται για θεραπεία που θα δώσουμε σε ένα σκυλάκι που δεν μας έχει ξανασυναντήσει του δίνουμε λίγο χρόνο να μας γνωρίσει και να μας εμπιστευτεί όπως θα κάναμε και στο πρώτο ραντεβού με οποιονδήποτε θεραπευόμενο μας…!

Τις περισσότερες φορές χαλαρώνουν τόσο που κλείνουν τα μάτια τους έως και κοιμούνται, καθώς ανακουφίζονται (από πόνο ή ένταση εάν υπάρχει) και επανακτούν σιγά σιγά το σθένος τους…!

Όσο για τα υγιή σκυλιά το ρέικι τα βοηθά στο να έχουν ισορροπία και διευρύνει την αντίληψη τους! Σε κάθε περίπτωση, πραγματικά αναπτύσσεται μια αληθινά από καρδιάς σχέση μεταξύ των δυο!

Yorkshire mili

Η θεραπευτική δυναμική του Ρέικι στα σκυλιά αποτελεί μια ξεκάθαρα αντικειμενική επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητάς του και ίσως βοηθήσει κάποια στιγμή τους πολέμιους των εναλλακτικών θεραπειών να κατανοήσουν πως η θεραπεία έρχεται μέσα από την ενέργεια του σύμπαντος που είμαστε κανάλια αρωγοί και όχι από εμάς τους ίδιους ή μέσω αυθυποβολής, ή κάποιου placebo τρικ… και πραγματικά πολλοί  επιστήμονες άρχισαν να αποδέχονται εναλλακτικές θεραπείες όπως το ρέικι ή το βελονισμό, έπειτα από την πλήρη αποθεραπεία σε ζώα!

Φυσικά το ρέικι σε καμιά περίπτωση δεν αντικαθιστά την κλασσική ιατρική ή στην προκειμένη περίπτωση την κτηνιατρική, αλλά ακόμα κι αν το σκυλί μας τραυματιστεί ή έρθει σε επαφή με κάποια δηλητηριώδη ουσία, όσο περιμένουμε ή το μεταφέρουμε στον κτηνίατρο μπορούμε να του προσφέρουμε ρέικι.

Azima

Θα αποβάλλει το πολύ στρες, το φόβο, ακόμα και την τοξικότητα του δηλητηρίου με το οποίο ήρθε σε επαφή. Αν κάνει εμετό ή διάρροια στα πρώτα λεπτά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο καθώς προσπαθεί να αποβάλλει ότι δεν το εξυπηρετεί. Από προσωπική εμπειρία νιώθω πως τα σκυλιά διαισθητικά και ενστικτώδες νιώθουν την δυναμική επούλωσης και θεραπείας του ρέικι και για αυτό πολλές φορές το αποζητούν! Το ευχαριστώ τους είναι τεράστιο!

Τα ζώα… τα σκυλιά ζουν μέσα από τα δύο πρώτα τσάκρας/ ενεργειακά τους κέντρα της ρίζας και του χάρα… και αναπληρώνουν τα υπόλοιπα 5 μέσα από αυτά σε όλα τα επίπεδα. Άρα δεν λειτουργούν χειριστικά νοητικά όπως νομίζουμε αλλά με κριτήριο το τι τους δίνει χαρά! Όλα κινούνται ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο …και το τί είναι ζωή… τους το υποδηλώνει ένα συναίσθημα χαράς… πολλές φορές και σαν έκφραση του μη εαυτού τους, π.χ η σοκολάτα τους δίνει χαρά ενώ δεν τα ωφελεί και παρόλα αυτά την τρώνε!

Τα σκυλιά έχουν γήινη ενέργεια (εν αντίθεσή με τις γάτες που θεωρητικά προέρχονται από τον Σείριο) για αυτό πάντα έλκονται από την καθαρή ενέργεια και αυτή ψάχνουν, δηλαδή ο σκύλος θα κάνει φωλιά του ή μέρος του το πιο καθαρό ενεργειακό σημείο του σπιτιού μας… για αυτό και τα άσχημα μη ωφέλιμα  συναισθήματα ο θυμός, ο φόβος, μπορεί να τα αποσυντονίσει και έτσι να εκφράζονται επιθετικά.

Ενεργειακά η τροφή τους, η θρέψη, παίζει καθοριστικό ρόλο γιατί μέσα από αυτή διαμορφώνουν και το συναίσθημα τους, όπως και από το περιβάλλον και τους ανθρώπους τους. Τα σκυλιά γίνονται υπέροχοι θεραπευτές για πολλές παθήσεις/ασθένειες και για αυτό το λόγο οι θεραπευτές είναι πολύ καλό να έχουν σκύλο καθώς τους βοηθά να γειώσουν την φορτισμένη ή την επιπλέον ενέργεια.

Είμαι σίγουρη πλέον έχοντας ζήσει σχεδόν όλα τα χρόνια της ζωής μου με σκύλο πως η ενέργεια μας αλλά και αυτή του χώρου μας αλλάζει καθοριστικά και φυσικά προς όφελος μας μέσα από την συγκατοίκηση μας μαζί τους, πιστεύω πως μας βοηθούν να γειώσουμε ολοένα και περισσότεροι αγάπη και μας διδάσκουν το πως να το κάνουμε αυτό!

Αρκεί να δώσουμε βάση στην επιλογή του σκύλου που θα κάνουμε ανάλογα με τον τρόπο ζωής που έχουμε ή αλλιώς να είμαστε διαθέσιμοι να αλλάξουμε!

Ερχόμενοι σε μια πιο συνειδητή επαφή με την ενέργεια μας αλλά και με αυτή του σκύλου μας που πολλές φορές γίνεται ο καθρέπτης μας, ας είναι μια ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στη φύση μας, αλλά και στη φύση γενικότερα!

Ma Nirdosh Azima
Master Reiki
Σύμβουλος Aura-Soma
Πιστοποιημένη θεραπεύτρια Tachyon από το Πανεπιστήμιο UISCA της Καλιφόρνια
Πιστοποιημένη θεραπεύτρια Δασκάλα Magnified Healing