Η σχολική χρονιά φέτος ξεκίνησε στο Azima Cultural Art Space με εκρηκτική διάθεση, αισιοδοξία, χαρά και πολλά σχέδια από εμάς για να δώσουμε έμπνευση στα παιδιά του χώρου μας, στα πλαίσια της προετοιμασίας μας για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία με κατεύθυνση τα Εικαστικά!

Δυστυχώς ελάχιστα προλάβαμε να υλοποιήσουμε εξαιτίας των περιορισμών και απαγορεύσεων που μας έφερε στην ζωή μας η πανδημία, ο covid και όλες οι αλλαγές που δημιούργησε την καθημερινότητα μας!

Όμως παρότι δια ζώσης συναντήσεις δεν ήταν επιτρεπόμενες, σταμάτησαν πολύ γρήγορα, εμείς σε πείσμα των καιρών δεν το βάλαμε κάτω, συνεχίσαμε τις συναντήσεις μας διαδικτυακά, χωρίς αγκαλιές, φιλιά, χωρίς τις συγκινήσεις της επαφής!

Όμως δεν σταματήσαμε να ψάχνουμε, ιδέες για να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας, για να μείνουμε και εμείς αλλά και αυτά ενεργά! Να κρατήσουμε την ενέργεια μας ψηλά! Συνεχίσαμε να προσφέρουμε ως πηγές έμπνευσης στα παιδιά μας, κείμενα, ποιήματα, τραγούδια, αποσπάσματα από την παγκόσμια λογοτεχνία και το θέατρο, μουσικές!

Βάλαμε στόχους, συμμετείχαμε σε υπέροχες διοργανώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίσαμε ήταν σπουδαίες! Μα καταφέραμε να λειτουργήσουμε ως αρωγοί στα μαθήματα αυτά και να εκμαιεύσουμε από τα παιδιά, υπέροχες καλλιτεχνικές στιγμές!

Είχαμε την χαρά, μέσα σε αυτή την τόσο δύσκολη χρονιά, που ήρθε σε συνέχεια των επίσης σκληρών και δύσκολων μηνών που είχαν ήδη προηγηθεί από την προηγούμενη καραντίνα, να λάβουν τα παιδιά μας την ηθική ικανοποίηση της αναγνώρισης, των προσπαθειών τους! Στα τέλη Οκτώβρη ήρθε η πρώτη βράβευση για την μικρή μας καλλιτέχνιδα Ελισάβετ Χαβρέ, με το έργο της με θέμα τους Ήρωες του Επισιτισμού, που διακρίθηκε και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνή διαγωνισμό για τον οργανισμό FAO των Ηνωμένων Εθνών και την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας ένα από τα συνολικά 9 έργα ανάμεσα σε χιλιάδες που επιλέχθηκαν από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας!

Η μεγάλη μας χαρά και περηφάνια όμως απογειώθηκε, όταν πριν λίγες μέρες μας ανακοινώθηκε η βράβευση τεσσάρων υπέροχων παιδιών μας! Οι συμμετοχές μας στο 100% για τον μικρό χώρο τέχνης μας, που παραμένει σε αναστολή, σε δια ζώσης παύση!
Το μήνυμα έφτασε αργά το βράδυ και ήταν υπέροχο καθώς έλεγε…

Τα παιδιά του Azima Cultural Art Space
με τα τιμητικά τους διπλώματα για την βράβευση τους,
στην 9η Biennale 2020 – 2021 Παιδικής Ζωγραφικής

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές και τους δασκάλους που δούλεψαν για την 9η Biennale 2020-2021.
Σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές ο εγκλεισμός των σχολείων είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε μειωμένες συμμετοχές, παρόλα αυτά είχαμε πολύ καλές συμμετοχές . Για τον λόγο αυτό δεν στήθηκε η έκθεση στο Μουσείο ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ, Θα γίνει τον Σεπτέμβριο 2021. Πληροφοριακά σας αναφέρουμε τις συμμετοχές.

Συμμετοχές χωρών 27
Συμμετοχές παιδιών από ξένες χώρες 7.000
Συμμετοχές από την Ελλάδα 5.000

Ανάμεσα στις βραβεύσεις από την Ελλάδα
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΑΒΡΕ, ετών 11
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ετών 11
ΑΡΣΙΝΟΗ ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗ ετών 9
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ
ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΑΤΣΟΥ ετών 12

Σας στέλνουμε:
1) Τα διπλώματα των βραβευθέντων παιδιών
2) Το Link Για να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική έκθεση
https://www.artsteps.com/view/6093181043e166d87f7a7fc4?currentUser
3) Το Link για να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή απονομή των βραβείων που θα γίνει την Κυριακή 13 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα

Σας εύχομαι ένα καλό χαρούμενο καλοκαίρι!!


Η Πρόεδρος για το ΔΣ
Λίτα Μαυρογένη
Τα κορίτσια του Azima Cultural Art Space... η Ελισάβετ, η Αλεξάνδρα, η Αρσινόη, η Νικολέτα που συμμετείχαν στις με τα έργα τους στις "Γειτονιές του Κόσμου" πολλά συγχαρητήρια!
Τα κορίτσια του Azima Cultural Art Space… η Ελισάβετ, η Αλεξάνδρα, η Αρσινόη, η Νικολέτα
που συμμετείχαν στις με τα έργα τους στις “Γειτονιές του Κόσμου” πολλά συγχαρητήρια!

Όπως καταλαβαίνετε η χαρά η δική μας και των παιδιών, ήταν τεράστια, λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις τους για την εισαγωγή τους στα καλλιτεχνικά σχολεία, ήταν βάλσαμο στις ψυχές τους! Ήταν μια μεγάλη ενθάρρυνση, ότι ακόμα και έτσι, με τόσες δυσκολίες, η τέχνη μας δίνει χαρές! Τις συμμετοχές τους καταφέραμε να στείλουμε πριν τα Χριστούγεννα, αντιμετωπίζοντας πολλά εμπόδια ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα, που δεν ήταν απλά και εύκολα στην τότε καθημερινότητα μας! Αυτό που λέγαμε στις μικρές μας καλλιτέχνιδες ήταν πως…
“ο καλλιτέχνης δημιουργεί και απελευθερώνει το έργο του, αυτό θα βρει τον δρόμο, τον τρόπο, να επικοινωνήσει το μήνυμα του, να συναντήσει τις καρδιές κι άλλων ανθρώπων, όπως από την καρδιά του καλλιτέχνη ξεκίνησε!”
Και χαίρομαι που έτσι είναι… και έτσι έγινε!

Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας!

“Οι γειτονιές του κόσμου”
H Διαδικτυακή έκθεση παιδικής ζωγραφικής της 9ης Biennale 2020-2021.
Περιηγηθείτε https://www.artsteps.com/view/6093181043e166d87f7a7fc4?currentUser
Επιμέλεια Λίτα Μαυρογένη,
Εποπτεία Αριστονίκη Θεοδοσίου,
Γενική επιμέλεια/συντονισμός Έλενα Τονικίδη
Σχεδιασμός Μανταλένα Μελισσουργάκη-Βόζνιακ

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες εσάς τις τόσο σπουδαίες γυναίκες, για όλα όσα τόσο από καρδιάς κάνετε για την παιδική ζωγραφική!

Από καρδιάς
Αζίμα

Συμμετοχή του Azima Cultural Art Space στην 9η Biennale 2020 - 2021 
με έργο της Αλεξάνδρας Δερμιτζάκη για τις "Γειτονιές του Κόσμου"
Συμμετοχή του Azima Cultural Art Space στην 9η Biennale 2020 – 2021
με έργο της Αλεξάνδρας Δερμιτζάκη για τις “Γειτονιές του Κόσμου”