Να που υπάρχουν σε όλους τους πολιτισμούς, τόσο κοινά τελετουργικά, μεταξύ ανθρώπων που οι κουλτούρες τους θεωρητικά και πρακτικά δεν συναντήθηκαν ποτέ ….ή μήπως όχι τελικά! Από την Αρχαία Ελλάδα και τα λατρευτικά της τελετουργικά στον Βάκχο Διόνυσο, απ’ την Πυθία και τα Ορφικά, στους υπέροχους Ινδιάνους της Αμερικής και τους Αυτόχθονες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας… οι άνθρωποι είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ μας, με έναν αέναο τρόπο! Ψυχικό… πνευματικό… σπουδαίο!

Μια τελετή “μουτζουρώματος” όπως την έλεγαν οι ιθαγενείς Ινδιάνοι της Αμερικής, είναι η τελετή καύσης φυτικών ρητινών και βοτάνων σε ένα κέλυφος ή ένα πήλινο μπολ, ενώ προφέρονται σαν μάντρα, επαναλαμβανόμενα, προσευχές, ή τραγούδια.

Για αιώνες, οι ιθαγενείς και οι αυτόχθονες πολιτισμοί έχουν ασκήσει τελετουργίες καπνίσματος κάνοντας και μουτζούρες για να καθαρίσουν την μπλοκαρισμένη ενέργεια! Και τέλος να προσκαλέσουν είτε την ειρήνη, είτε γαλήνη και ηρεμία, αρμονία για τα άτομα αλλά και το περιβάλλον. Ο καπνός από τα βότανα και τις φυτικές ρητίνες μπορεί να κινηθεί χρησιμοποιώντας ένα φτερό ή και το χέρι μας προσφέροντας ένα ενεργειακό, ένα πνευματικό ντουζ καθαρισμού που περιβάλλει το άτομο ή το χώρο.

Άναψα ένα λιβανάκι… μύρισε Θεός! Που λέει και ο Χρήστος Κυριαζής

Ο σκοπός αυτού του τελετουργικού καθαρισμού είναι να καθαρίσει τις ανησυχίες, τη θλίψη, τα νοητικά σκουπίδια, τις σκοτεινές σκέψεις ή τις ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να έχουν προσκολληθεί σε ένα χώρο ή ένα άτομο, από το ίδιο το άτομο ή από τις αρνητικές σκεπτομορφές των άλλων!

Οι μουτζούρες, τα καπνίσματα πραγματοποιούνται συχνότερα και συνηθέστερα, πριν ή ως μέρος μιας τελετής για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος και των ανθρώπων από συγκεκριμένες σκέψεις ή συναισθήματα που δεν θα εξυπηρετούν το ανώτερο καλό τόσο το ατομικό όσο και το συλλογικό. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να ορίσετε μια σαφή πρόθεση ενώ καθαρίζεται με αυτό τον τρόπο… θυμίζω τον σταυρό που κάνουμε με την λαμπάδα που φέρει το Άγιο Φως στην κάσα της κεντρικής πόρτας, της εισόδου του σπιτιού μας! Αλλά και το θύμιασμα!!!

Καθώς ασκείται αυτό το πανάρχαιο τελετουργικό του καπνίσματος και της μουτζούρας, συντονιζόμαστε με την πρόθεση, ότι όσο μεγαλώνει ο καπνός αυξάνονται το ίδιο και οι προσευχές στη μητέρα γη, στον πατέρα ουρανό, στον ήλιο και το φεγγάρι, στα φυτά, στα ζώα, στους κρυστάλλους και στα νερά. Το κάψιμο των ιερών φυτών, του κέδρου, του φασκόμηλου, του δενδρολίβανου, για να αναφέρουμε μερικά, υποστηρίζει τη σύνδεση με τα ιερά βασίλεια μεταξύ της γης και του πνεύματος. Μέσω αυτού του συνδέσμου με το πνεύμα, λαμβάνουμε ένα ενεργειακό ντουζ μέσω του καπνού που ανυψώνει αρνητικά συναισθήματα ψηλά στην βιολετί φλόγα της μετουσίωσης, καθώς ο καπνός πάει συνεχώς προς τα πάνω και η ενέργεια δημιουργεί ένα άνοιγμα, στις πύλες για ακρόαση των προσευχών μας και καθαρότερο συντονισμό προθέσεων, φέρνοντας έτσι την θετική σύνδεση, πρόθεσης, ενέργειας στην πράξη! Δεν είναι τυχαίο που και σε όλες τις θρησκευτικές τελετές χρησιμοποιείται η καύση, φυσικών ρητινών και βοτάνων!

Λευκός Χαλαζίας, το ιερό palo santo και φασκόμηλο σε ματσάκι!

Πώς να καπνίσεις και πως να κάνεις ενεργειακά μουτζουρώματα!

Ο Ενεργειακός καθαρισμός και η καύση βοτάνων μπορούν να γίνονται καθημερινά ή όσο συχνά το επιθυμούμε, σίγουρα όταν ολοκληρώσουμε τον γενικό καθαρισμό του σπιτιού, πριν και μετά από τη γιόγκα, το διαλογισμό, ή σε έναν ομαδικό θεραπευτικό κύκλο είτε γίνεται στο σπίτι είτε στη φύση. Είναι κάτι το πολύ συνηθισμένο στην παράδοση μας! Προτείνω να καθίσετε σε έναν ήσυχο χώρο για λίγα λεπτά, στο βωμό σας θα ήταν μια πολύ ωραία ιδέα, να πάρετε λίγο το χρόνο σας για να συνδεθείτε και να νιώσετε τη γη κάτω από εσάς, ανεξαρτήτου με το αν βρίσκεστε σε όροφο! Νιώστε το μέσα σας, μαλακώστε στον εαυτό σας, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και ξεκαθαρίστε τις προθέσεις που θα προβάλετε, που θα συντονιστείτε, ώστε η ενέργεια σας να γνωρίζει τι θα ακολουθήσει!

Να τι θα χρειαστείτε

● Την φωτεινή διάθεση σας για αλλαγή!

● Ένα πήλινο μπολ, σαν αυτά του γιαουρτιού, είτε ένα μεγάλο κέλυφος αχιβάδας ή ένα abalone, ένα σαλίγκαρο θαλάσσης, ένα μεγάλο κοχύλι κέλυφος, αν θέλετε να το κάνετε παραδοσιακά, όπως οι ιθαγενείς Ινδιάνοι της Αμερικής! Εναλλακτικά το μεταλλικό θυμιατό, αλλά προσοχή φροντίστε να έχετε ένα πανάκι για να το πιάσετε, καθώς θα αναπτυχθεί μεγάλη θερμοκρασία!

● Βότανα της επιλογής σας για καύση (αφαίρεση στελεχών) σας προτείνω, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, φλούδες πορτοκαλιού
Το φασκόμηλο, χρησιμοποιείται παραδοσιακά από τις φυλές ιθαγενών Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής, για να αντιπροσωπεύσει τη ζωτική δύναμη και τη μητρική καταγωγή των γυναικών.

● Λιβανάκι της επιλογής σας, κάτι αντίστοιχο είχαν και οι Ινδιάνοι!

● Ξύλινα σπίρτα, είναι καλύτερα από αναπτήρα!

● Καρβουνάκια, προαιρετικά!

● Εάν έχετε ένα μεγάλο φτερό για να απλώσετε περισσότερο τον καπνό! Αν δεν έχετε το χέρι σας θα αναλάβει αυτό το ρόλο για να καπνίσετε!

● Ανοίξτε τα παράθυρα εάν είστε μέσα

● Τοποθετήστε τα βότανα, τη ρητίνη των φυτών στο δοχείο σας

● Ανάψτε τα βότανα με ένα ξύλινο σπίρτο για 20 δευτερόλεπτα μέχρι να πιάσει τη φλόγα

● Φυσάω λίγο με προσοχή προκειμένου να αρχίσει η καύση σε όλα τα βότανα, θα σβήσει η φλόγα, αλλά θα συνεχίζουν να καπνίζουν!

● Καπνίστε τον εαυτό σας πρώτα, κατευθύνοντας τον καπνό πάνω από όλα τα ενεργειακά κέντρα, από την κορώνα, την κορυφή της κεφαλής μέχρι την ρίζα, τις πατούσες μας!

● Αν δεν είστε μόνη/μόνος στην διαδικασία ζητήστε ο ένας απ’ τον άλλο να καπνίσετε καθαρίσετε και τις πλάτες σας, το καβούκι σας!

● Όπως σε κάθε θεραπευτική διαδικασία να έχετε μια σαφή, ξεκάθαρη πρόθεση, που να την επαναλαμβάνετε μέσα σας ή και φωναχτά σαν μάντραμ, καθώς καθαρίζετε… π.χ «όπως ο καπνός πάει προς το πάνω, έτσι κάθε μπλοκάρισμα να καθαρίζετε ψηλά προς το φως, ή πιο συγκεκριμένα προς το βιολετί φως και να μετουσιώνετε!  Στείλτε ο ένας στον άλλον την πρόθεση της αγάπης! Αυτό είναι πολύ σημαντικό

● Εάν καθαρίζετε ένα σπίτι ή ένα στούντιο (θαυμάσιο για την απομάκρυνση της μπλοκαρισμένης ενέργειας ή όταν μετακομίζετε σε έναν νέο χώρο), επαναναφλέξτε τα βότανα σας, έτσι ώστε να ξανακυματίσουν  καπνό μέχρι να καθαριστεί κάθε γωνιά του χώρου.

● Μόλις τελειώσετε, πάρτε την στάχτη των καμένων βοτάνων και επιστρέψτε τη στη Γη, ή σε μια γλαστρούλα… κάπου που να υπάρχει χώμα!

Υπάρχουν και υπέροχα στικς για επιπλέον μυρωδιές!

Καπνίζοντας με τα βότανα και λιβανάκι σε κάθε νέο ξεκίνημα, φέρνουμε ευλογίες!

Σας παραθέτω ιδέες του τι λόγια μπορείτε να πείτε καθαρίζοντας, καπνίζοντας ενεργειακά, με τα βότανα και τα υπέροχα λιβανάκια!

Καθαρίζω τα Μάτια μου, ώστε να βλέπουν καθαρά την Αλήθεια γύρω μου, αφήνω… επιτρέπω στα μάτια μου να βλέπουν την ομορφιά που λαμβάνω από τη Μητέρα Γη και την Αγάπη που δημιουργώ μέσα μου, αλλά και ανάμεσα στην οικογένεια και την κοινωνία μου. Ας βλέπω καθαρά σε όλες που τις διαστάσεις και εκφάνσεις της ύπαρξης μου!

Καθαρίζω τα αυτιά μου, για να μπορώ να Ακούω πλήρως και καθαρά τη σοφία που προήλθε από τους προγόνους μου, το δημιουργό, τη Γη και τους Πνευματικούς Οδηγούς μου. Είθε να είμαι κάθε στιγμή ανοιχτή για να ακούσω την αλήθεια και το ωφέλιμο και να επιτρέψω σε κάθε αρνητικότητά μου να διαλυθεί!

Καθαρίζω το στόμα μου, για να μιλήσει την αλήθεια. Εκφράζω με τα λόγια μου την αγάπη μου, μέσα από τις προσευχές μου θέλω και μπορώ να ανυψώσω την κοινωνία μου. Είθε να εκφραστούν οι προσευχές μου για θεραπεία στη Μητέρα Γη! Ας μιλάω με τρόπο που να εμπνέω και τους άλλους να το πράξουμε μαζί!

Καθαρίζω το λαιμό μου, για να εκφράσει την αλήθεια μου, μέσα από τα μοναδικά  μου χαρίσματα! Είθε αληθινά, να εκφράζομαι ελεύθερα από εγωισμό και κάθε βία!

Καθαρίζω το θύμο αδένα μου και έρχομαι σε πλήρη κυτταρική αρμονία! Είθε να είμαι υγιής και γεμάτη πάθος για ζωή!

Καθαρίζω την καρδιά μου ώστε να γεμίσω με συμπόνια και ευγνωμοσύνη. Είθε η καρδιά μου να είναι γεμάτη αλήθεια και να δονείται σε κάθε της χτύπο με αγνότητα, ισορροπία και χαρά, ελεύθερη από κριτική!

Είθε να πορεύομαι σε κάθε μου βήμα με καλοσύνη και ευγένεια!

Καθαρίζω εδώ στον αφαλό μου, το χρυσό αστέρι της ύπαρξης μου και συνδέομαι μέσα από ποιότητες εμπιστοσύνης και σοφίας με όλους τους προγόνους μου! Είθε να έχω την δύναμη να εμπιστεύομαι όλα όσα φέρνει η ζωή με ευγνωμοσύνη!

Καθαρίζω το λεπτό και παχύ μου έντερο, από ότι μη ωφέλιμο έχω αφομοιώσει από τροφές, σκέψεις, συναισθήματα που δεν με εξυπηρετούν πια. Είθε να βιώνω χαρά και απόλαυση στην κάθε μου στιγμή, μέσα από γέλιο, μέσα από αποδοχή στην μοναδικότητα μου!

Καθαρίζω την ρίζα μου, από κάθε στιγμή που έζησα μέσα από έλλειψη καλωσορίσματος. Είθε οι γονείς μου και οι πρόγονοι μου να είναι περήφανοι για μένα!

Καθαρίζω τα πόδια μου, ώστε να με καθοδηγήσουν σε αυτό το ταξίδι της ζωής ως αναζητητή φωτός και αλήθειας. Είθε τα πόδια μου να παραμείνουν γειωμένα και να μου θυμίζουν πώς να περπατώ σε ισορροπία, αγάπη, χαρά και σε αρμονία με την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τη γη, τον ουρανό, το νερό, το βασίλειο των Ντέβας/ των πανέμορφων φυτών, το  βασίλειο των κρυστάλλων, αλλά και τους κόσμους των ζώων. “

Το να καθαρίζουμε ενεργειακά με αυτό τον τρόπο της καύσης ρητίνης και βοτάνων, είναι μια πολύ ισχυρή πρακτική που μπορεί να κάνει θαύματα για την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων ενεργειών που μπορεί να έχουν λιμνάσει στο σπίτι μας, στην καρδιά ή στο μυαλό μας. Το να είμαστε επικεντρωμένοι συνειδητά στη διαδικασία, προσεκτικοί και ήρεμοι καθώς κάνουμε το θύμιασμα μας σε συνειδητότητα, δημιουργεί μια πύλη για να προχωρήσουμε περισσότερο στο πνευματικό μας έργο. Η τελετουργία του να φέρουμε το φως έστω και ανάβοντας με καθαρή πρόθεση ένα κερί και στη συνέχεια, να καπνίσουμε τον εαυτός μας ή τον χώρος μας, μας επιτρέπει να συγκεντρώσουμε την παρουσία μας, να αφήσουμε το άγχος και να μπούμε στην πρακτική της γιόγκα, στο διαλογισμό, στην προσευχή ή στην όποια θεραπευτική μας διαδικασία με καθαρή πρόθεση. Ας φέρουμε μια ψυχική και σωματική ανάταση, καθαρίζοντας τα ενεργειακά μας πεδία και τροφοδοτώντας το μεγαλείο που ζει μέσα μας. Μέσω αυτής της κατάστασης παρουσίας, μπορούμε επίσης να εμπνεύσουμε την κοινωνία μας να ζει στο δικό της μεγαλείο.

Τέλος θα σας ενθάρρυνα να ακούσετε αγαπημένα τραγούδια και να τα τραγουδήσετε ή ακόμα και να τα χορέψετε!!!

Με αγάπη
Αζίμα

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *