Η τέχνη στη ζωή εφάμιλλη όσο και η ζωή στον πλανήτη!

Η τέχνη ως μέσω επικοινωνίας, η τέχνη ως μέσω έκφρασης! Η αναγκαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης να επικοινωνήσει… να εκφραστεί η αλήθεια, μέσα από τα μοναδικά της χαρίσματα είναι ένας από τους δυναμικότερες τρόπους για να ισορροπήσει μέσα από κάθε αντιξοότητα της κάθε εποχής. Η τέχνη μέσα από οποιαδήποτε έκφανσή της, διέπεται από ποιότητες που κυρίαρχη της είναι ο “ρομαντισμός”…!

Όσο βίαιη, όσο θυμωμένη, όσο εύθυμη, όσο “φωτεινή” ή “σκοτεινή” κι αν είναι, χαρακτηρίζει το ρεύμα κάθε εποχής, καθώς και τις ανάγκες της.

Η αγάπη όμως του δημιουργού καλλιτέχνη, ενυπάρχει ολοκληρωτικά!
Η έννοια της δημιουργικότητας είναι συνυφασμένη με τις τέχνες και όχι λανθασμένα, αν και δεν χαρακτηρίζει μόνο καλλιτέχνες! Δημιουργικός είναι όποιος είναι δοσμένος ολοκληρωτικά στη στιγμή, όποια κι αν είναι η δραστηριότητα του, αυτός που είναι συνειδητά αφιερωμένος στη στιγμή του, είναι αληθινά καλλιτέχνης, και το δημιούργημά του αγγίζει την καρδιά όλων μας, είναι άξιο θαυμασμού και σίγουρα έχει καταφέρει να επικοινωνηθεί το μήνυμα που φέρει!

Ζωγραφική, Γλυπτική, η επεξεργασία της πέτρας αλλά και των μετάλλων, είναι από τις πρώτες τέχνες με άμεση χρηστική αξία που χαρακτήρισε τις εποχές της ανθρωπότητας και τους βοήθησε να επικοινωνήσουν όταν η “γλώσσα” περιοριζόταν σε άναρχες κραυγές και σιγά σιγά σε πιο μορφοποιημένους ήχους, που αργότερα δημιούργησαν τους πρώτους φθόγγους.

Η μουσική, το τραγούδι, ο χορός ήταν μέρος των τελετών της λατρείας της Γης, που μετέπειτα έγιναν μέρος των παγανιστικών τελετών αλλά και των θρησκειών όπως τις γνωρίζουμε έως και σήμερα. Από τους Βάκχους λάτρεις του Διόνυσου έως τους μοναχούς του Ζεν και τα Spiritual των Εγχρώμων Προτεσταντών της Αμερικής. Ο λόγος ήρθε να προστεθεί και να δημιουργήσει, το τραγούδι, την ποίηση, τον έμμετρο λόγω, το θέατρο!

Το θέατρο, όπως το γνωρίζουμε από την Αρχαία Ελληνική Τραγωδία, όπου πια έχουμε δραματοποιημένη σχέση μεταξύ υποκριτών αλλά και τη σύμβαση με τους απόμακρους συνωμότες, το κοινό. Οι παραστάσεις κράταγαν από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου και πραγματοποιούνταν σε χώρους ενεργειακά δυνατούς και πολύ μελετημένους, όπου το κοινό “έμπαινε σε κατάσταση ύπνωσης” σε υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας δηλαδή και λειτουργούσαν θεραπευτικά! Μια και μέσω του θεάτρου μπορώ έστω και συμβολικά να “μπω” στη θέση του άλλου!

Πάνω σε αυτή την ποιότητα, σε αυτή την αρχή, έχουν βασιστεί πολλά συστήματα θεραπείας που δρουν στην ολότητα της ύπαρξης, όπως το χορόδραμα, η συστημική αναπαράσταση, η “ύπνωση”, αλλά και κάθε είδος ομαδικού διαλογισμού με καθοδήγηση που λειτουργεί με την ανάκληση συναισθημάτων! Με αυτό τον τρόπο αυξάνουμε το “αγαπητικό δυναμικό” μας, την συναισθηματική νοημοσύνη μας, είτε “συμμετέχοντας” ως ηθοποιοί είτε παρακολουθώντας μια θεατρική παράσταση,, ή ένα δρώμενο!

Η εξέλιξη της τεχνολογίας, μπαίνει πια και στην τέχνη και την ερωτεύεται, παίζει μαζί της, διατηρώντας την αθωότητά της όσο πουθενά αλλού! Στο σινεμά, στο Video Art, δημιουργώντας νέες εικονικές πραγματικότητες που ίσως και να ανήκουν στο μέλλον. Μέσα από την τέχνη επιβεβαιώνεται η πεποίθηση πως η φαντασία δεν ξεπερνά ποτέ την πραγματικότητα! Η διττότητα του χρόνου κάπως με ενεργοποιεί να την παρακολουθήσω πολλάαααα χρόνια… τα τελευταία 20 σίγουρα!

Η τέχνη σε όλα της τα επίπεδα, θεραπεύει!
Μας εναρμονίζει, συνδέει το συναίσθημα μας με τη σκέψη, μας δείχνει τον ποιοτικό τρόπο που θα κινηθεί το σώμα, μας διδάσκει την πνευματικότητα σε κάθε μας κίνηση εσωτερική ή εξωτερική! Η δυναμική αυτή που προκύπτει από την αναγκαιότητα της ύπαρξης να ισορροπήσει και να θεραπευτική, έχει εισάγει την Τέχνη και σε άλλες δραστηριότητες, όπου η δημιουργικότητα μετατρέπει σε Έργο τέχνης ακόμα και την μαγειρική, τη σύνθεση υλικών, που πολλές φορές κάνει το αποτέλεσμα της ποίημα!

Η τέχνη της ζωής…  Η τέχνη ΠΑΝΤΟΥ!
Για όλα όσα είπαμε και για όλα όσα θα μπορούσαμε να πούμε…
Οργανώνουμε σεμινάρια που αφορούν την ενεργειακή προσέγγιση της Τέχνης μέσα από “δράση”, μουσική, χορό, ζωγραφική!

Αφορά, ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς, ζωγράφους και πάσης φύσεως Καλλιτέχνες, ανθρώπους που θέλουν να διευρύνουν τα μέσα έκφρασης τους!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη “δράση” μας
μπορείτε να επισκεφτείτε τα event στη σελίδα μας www.azima.gr

Δημιουργικότητα, είναι η ποιότητα που φέρνεις στη δραστηριότητα που κάνεις.
Είναι μια στάση, μια εσωτερική προσέγγιση, είναι το πώς βλέπεις τα πράγματα …
Όλοι δεν μπορούν να είναι ζωγράφοι… ο κόσμος θα είναι πολύ άσχημος …
θα είναι δύσκολο να ζήσουν. Αλλά όλοι μπορούν να είναι δημιουργικοί!
Αγάπα ότι κάνεις. Να είσαι διαλογιστικός ενώ το κάνεις …
Όποιο και αν είναι! ~ Osho ~

Δημιουργικότητα, Αλήθεια, Υγεία, Τύχη, Αφθονία, Αγάπη, Αρμονία, Έρωτα… Πάθος για ΖΩΗ! Πρόθεση για Χαρά!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0264144 & 6945780968
Email: info@azima.gr Site: www.azima.gr

Azima 
Ηθοποιός, Τραγουδίστρια,
Master Reiki
Σύμβουλος Aura-Soma
Πιστοποιημένη θεραπεύτρια Tachyon
από το Πανεπιστήμιο UISCA της Καλιφόρνια
Πιστοποιημένη θεραπεύτρια Magnified Healing