H Θεατρική ομάδα εφήβων του Azima Cultural Art Space ξεκίνησε και φέτος γεμάτη ενέργεια, κέφι και χαρά και εξελίσσεται δυναμικά από τα πρώτα κιόλας μαθήματα! Ονειρευόμαστε και βάζουμε τους πρώτους καλλιτεχνικούς στόχους μας! Με θέληση και δημιουργικότητα, ανακαλύπτουμε κρυμμένα ταλέντα, υποκριτικής, συγγραφής, σκηνοθεσίας!!! Γιατί η τέχνη στην εποχή μας είναι επιβεβλημένη!!!

Το θέατρο είναι ένα εργαλείο αφύπνισης της ενσυναίσθησης! Αναπτύσσει τη γνωστική και συναισθηματική νοημοσύνη και όχι μόνο, μιας και ολόκληρη η ύπαρξη, σε σωματικό συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάπτυξης! Η γνώση έρχεται όχι σαν απλή πληροφορία, όχι μέσα από μια οθόνη όπως είναι το σύνηθες, εξαιτίας της χρήσης συσκευών τεχνολογίας, αλλά βιωματικά, μέσα από αυτοσχεδιασμούς, ενεργειακά παιχνίδια, που τα παιδιά της εφηβείας ανακαλύπτουν πως είναι να μπαίνεις στην θέση του άλλου!

Μέσα από την υποκριτική, τον αυτοσχεδιασμό, την ποίηση, την δημιουργική γραφή, το τραγούδι, την κιναισθησία, που είναι όλα κομμάτια του θεάτρου, στο Azima Cultural Art Space, τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν νέους τρόπους έκφρασης όλων όσων νιώθουν! Φωτίζοντας κάθε σύγχυση που μπορεί να προκαλεί η έννοια της ενσυναίσθησης!

Σε αυτές τις ηλικίες, τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με καινούρια συναισθήματα, με πρωτόγνωρες καταστάσεις και οι τέχνες έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν λυτρωτικά, “θεραπευτικά” στις ευαίσθητες αυτές πρώτες συγκινήσεις!

Τα παιδιά, οι έφηβοι έρχονται σε επαφή με την αλήθεια τους και μαθαίνουν πως να διαχειρίζονται τα καινούρια, τα άγνωστα, πεδία που ανοίγονται μπροστά τους, πως να διεκδικούν όταν χρειάζεται, πως να “αφήνουν” κάτι όταν δεν ωφελεί, πως να αυτοδιαχειρίζονται και να διαθέτουν τον εαυτό τους, τις σκέψεις, τα συναισθήματα τους, εκφράζοντας τον εαυτό τους, αλλά και νιώθοντας και τους άλλους!

Στο τμήμα θεάτρου του Azima Cultural Art Space οι μαθητές γυμνασίου & λυκείου, έχουν την δυνατότητα μέσα από την επαφή τους με τις τέχνες, οι έφηβοι μας, να προετοιμάζονται και να γίνονται πιο συνειδητοί ενήλικες! Με περισσότερη αυτοπεποίθηση, ισχυρότερη θέληση, αλλά και διάκριση του τι είναι ωφέλιμο!

Μέσα από το εργαλείο της φαντασίας μας, το μαγικό “εάν” του Στανισλάφσκι, καταφέρνουμε μέσα από την πρόφαση ενός ρόλου, να εξερευνήσουμε, τόσο άγνωστες πτυχές του εαυτού μας, όσο και της εποχής και της κοινωνίας μας! Ναι ενσυναίσθηση δεν είναι να μπαίνεις στη θέση του άλλου και να ταυτίζεσαι μαζί του, χάνοντας τον εαυτό σου, αλλά να μπορείς να τον νιώσεις, να τον καταλάβεις καλύτερα, γιατί πράττει ή φέρετε ανάλογα… πώς ή γιατί νιώθει έτσι! Ακόμα κι όταν εσύ δεν έχεις βρεθεί ποτέ σε ανάλογη θέση… δεν χρειάζεται άλλωστε!

Στόχος μας μέσα από αυτές τις θεατρικές μας συναντήσεις, η ελευθερία της έκφρασης, μέσα από την προσωπική αλήθεια, μέσα από την επαφή με τα συναισθήματα!

Άλλωστε όλοι με τον τρόπο μας, είμαστε ηθοποιοί! Ας γίνουν λοιπόν τα παιδιά μας πρωταγωνιστές στο έργο της ζωής τους και ας ανακαλύψουν την ομορφιά, την χαρά, τα δώρα του να μοιράζεσαι όλα όσα νιώθεις με το μοναδικό δικό σου τρόπο, την αλήθεια σου, μέσα από την καρδιά σου!

Περιλαμβάνει μέσα στο δίωρο που αναπτύσσεται: 

● Το πως παρουσιάζομαι σε μια εξεταστική επιτροπή!
● Υποκριτική
● Η Ενέργεια του χαρακτήρα/ρόλου
● Αυτοσχεδιασμό
● Αγωγή Προφορικού Λόγου
● Απόδοση Κειμένου
● Ποίηση
● Δημιουργική Γραφή
● Τραγούδι
● Θεατρική Κιναισθησία
● Κινηματογράφο
● Σκηνονογραφία
● Ενδυματολογία
● Έκφραση
● Χαρά & Ψυχική Ευφορία!

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές, ώρες & ημέρες μαθημάτων
Τηλέφωνο 6932614296 & 6945780968
Αζίμα & Δημήτρης

Δημήτρης Χαβρές: Ηθοποιός, Εκφωνητής, Δάσκαλος δραματοθεραπείας, Δάσκαλος υποκριτικής σε παιδιά & ενήλικες. Είναι Γιος, Φίλος, Σύντροφος, Θεραπευτής, και Μπαμπάς!

Azima Λιάνα: Σπούδασε Υποκριτική, Χορό, Τραγούδι, Δασκάλα Master Reiki, Σύμβουλος Aura-Soma, Πιστοποιημένη θεραπεύτρια Tachyon από το Πανεπιστήμιο UISCA της Καλιφόρνια. Πιστοποιημένη θεραπεύτρια Magnified Healing. Καθοδηγεί Διαλογισμούς συναισθηματικής απελευθέρωσης και ενδυνάμωσης. Εργάζεται μέσα από το θεατρικό εργαστήρι συναισθημάτων τόσο με ενήλικες όσο και με παιδιά! Έχει κάνει παιδικό θέατρο και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά εναλλακτικού τρόπου ζωής, είναι κόρη, φίλη, θεραπεύτρια, σύντροφος, μαμά!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *