Έχεις σκεφτεί γιατί η ιατρική δεν βρίσκει λύση στην ημικρανία, όταν αυτή εκδηλώνεται δίχως παθολογικά αίτια…?

 Όταν δηλαδή δεν είναι αποτέλεσμα που σχετίζεται με κάποια πάθηση αλλά παραμένει ψυχοσωματικά ανεξιχνίαστη η αιτία που την προκαλεί! 

Ο Πόνος σου τρώει όλη την ενέργεια! Ο πόνος έρχεται για να σου “ρουφήξει” την ενέργεια από το σημείο που έχει λιμνάσει κατά κάποιο τρόπο… στο σημείο που νιώθουμε πόνο έχει εγκλωβιστεί ενέργεια, και ο πόνος έρχεται να μας δείξει το “που” έχει συμβεί αυτό! Αναλογίσου πόση ενέργεια έχεις κρατήσει τόσο πάνω… στο κεφάλι σου… εμποδίζοντας την να κατέβει ρέοντας για να εξυπηρετήσει όλες σου τις λειτουργίες! Σκέψου πόση πολύ ενέργεια εγκλώβισαν οι σκέψεις σου… οι αρνητικές σου σκεπτομορφές… ή και των άλλων για σένα χωρίς να θέλω να ρίξω την ευθύνη αλλού, αλλά πραγματικά χρειάζεται πολύ καλό κεντράρισμα για να καταφέρεις να μείνεις σταθερός, ανεπηρέαστος από τους άλλους! Τόση ανησυχία, άγχος, φόβος… αβεβαιότητα… θυμός, παράπονο πλανώνται γύρω σου… τι σου έλειπε λοιπόν για να μην ακούς… για να κάνεις τα στραβά μάτια… μια δικαιολογία… ένας πονοκέφαλος!!! Μια υπέροχη ημικρανία… ευχαρίστησε την λοιπόν… και απαλλάξου από τον πονοκέφαλο πριν αρχίσεις να τον σωματοποιείς μόνιμα. Άσε την ενέργεια σου να κινηθεί… να ρεύσει ελεύθερη στη ροή της , να πάει προς τα κάτω, και “τρέξε” να κάνεις αυτά που είναι για σένα! Αυτά που σου δίνουν χαρά! Χαρά και απόλαυση! Και ελευθερία! Από τις άχρηστες σκέψεις! Είναι πραγματικά πολύ αστείο που οι γυναίκες προσποιούνται πονοκέφαλο ή ημικρανία για να αποφύγουν το σεξ! Ίσως είναι το “φάρμακο” που δεν επιλέγουν γιατί ξέρουν πως θα τις θεραπεύσει και μετά δεν υπάρχει δικαιολογία …δεν θα υπάρχει πονοκέφαλος να τρώει την τόση αχρησιμοποίητη ενέργεια τους! Ας αφήσουμε τις δικαιολογίες και ας αξιοποιήσουμε την ζωτική μας ενέργεια! Ας αφιερώνουμε την ενέργεια μας σε ότι μας δίνει χαρά σε ότι μας κρατά ζωντανούς!

Δεν είναι τυχαία ένα γυναικείο πρόβλημα!
Στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 1 εκατομμύριο ημικρανικοί ασθενείς, από τους οποίους τα 2/3 είναι γυναίκες. Τα οιστρογόνα, οι κατεξοχήν γυναικείες ορμόνες, εικάζεται ότι παίζουν ρόλο στην εμφάνιση των ημικρανιών (π.χ. στην αρχή του μηνιαίου κύκλου).

Το Ρέικι και ο Διαλογισμός μπορούν να συμβάλουν στο να ανακαλύψουμε τις αιτίες των πονοκεφάλων/ημικρανιών μας έτσι ώστε να πάψουν να εκδηλώνονται ως αποτέλεσμα!

Τα βότανα που ανακουφίζουν
Oρισμένα βότανα βοηθούν στην αντιμετώπιση των ημικρανιών, κυρίως όταν λαμβάνονται προληπτικά (3 φορές την εβδομάδα). Τα βότανα που μπορούν να σας ωφελήσουν είναι: 

Η μέντα:
Η δράση της είναι αναλγητική, ηρεμιστική, αντισπασμωδική, μαλακτική και διουρητική (αποφύγετέ την, όμως, αν έχετε έντονη αιμορραγία τις ημέρες της εμμήνου ρύσεως).
Η πασιφλόρα:
Τα φύλλα της πασιφλόρας είναι πλούσια σε φλαβονοειδή (λέγεται και φυτό του πάθους). Είναι ένα βότανο με κατευναστικές, αντισπασμωδικές και ηρεμιστικές ιδιότητες (αποφύγετε τη λήψη της, αν λαμβάνετε αντικαταθλιπτικά τύπου ΜΑO – αναστολείς της Μονο-Αμινο-Oξειδάσης).
Η λεβάντα:
Τα άνθη της έχουν ηρεμιστική, αντισπασμωδική και χαλαρωτική δράση. Λόγω της ιδιότητάς της να διεγείρει τη μήτρα, συνιστάται η αποφυγή της στην εγκυμοσύνη.
Το τίλιο:
Τα άνθη και τα φύλλα του τίλιου έχουν ηρεμιστική και αντισπασμωδική δράση. Σας βοηθά να χαλαρώσετε και να καταπραΰνετε την ένταση.
Η βαλεριάνα:
Η ρίζα της βαλεριάνας έχει παυσίπονη και υπναγωγό δράση, βελτιώνει την πέψη, μειώνει την πίεση και δρα ως σπασμολυτικό των μυών (αποφύγετε, όμως, τη λήψη της παράλληλα με υπναγωγά φάρμακα).
Το μελισσόχορτο:
Το βότανο αυτό καταπραΰνει το νευρικό σύστημα. Έχει ηρεμιστικές, αντισπασμωδικές και μαλακτικές ιδιότητες. Το χαμομήλι: Είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των ημικρανιών. Θεωρείται κατασταλτικό του άγχους και της νευρικής έντασης.
Η λουίζα:
Τα φύλλα και τα άνθη της έχουν αντισπασμωδική και τονωτική δράση.

Πώς θα τα ετοιμάσετε. Ρίξτε ένα κουταλάκι από το βότανο σε ένα φλιτζάνι με βρασμένο νερό και αφήστε το σκεπασμένο για 8-10′.

Επίσης, μια πρακτική λύση, είναι το βάμμα (πωλείται στα φαρμακεία). Ρίχνετε 4-5 σταγόνες από το βάμμα σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό, προσθέτετε λίγο λεμόνι και το πίνετε.

Η ρεφλεξολογία είναι αποτελεσματική …είναι μια φυσική αφάρμακος ήπια θεραπευτική αγωγή, που επιδιώκει την βελτίωση της ψυχοσωματικής υγείας του ανθρώπου. Είναι η τέχνη – επιστήμη που ασχολείται με τις ανακλαστικές ζώνες του σώματος και συγκεκριμένα αυτές που αντανακλώνται στα χέρια, στα πόδια και στα αυτιά, καθώς σύμφωνα με την θεωρία της τα σημεία αυτά συνδέονται αντανακλαστικά, μέσω νευρικών οδών, με όλα τα όργανα και τις περιοχές του ανθρωπίνου σώματος. Ο Ρεφλεξολόγος εφαρμόζει ειδικές τεχνικές χαλάρωσης και ασκεί ειδικές πιέσεις στις ανακλαστικές ζώνες με σκοπό την εξισορρόπηση, την χαλάρωση (του σώματος) και την ενεργοποίηση των αυτοθεραπευτικών δυνάμεων του σώματος (ομοιόσταση).

Δες και τι λέει σχετικά με τις ημικρανίες ο Osho….