Η Πεμπτουσία βρίσκεται στο να είσαι… όχι στο να κάνεις… γιατί όταν “είσαι”, αυτό που κάνεις πηγάζει απ’ την αλήθεια, απ’ το φως της ψυχής σου… αντιθέτως όταν μόνο “κάνεις”… δεν είναι απαραίτητο ότι “είσαι” κιόλας…  το να “κάνεις” όμως, είναι σίγουρα ο δρόμος για να “γίνεις”… για αυτό ακριβώς… “κάνε”!“κάνε καθημερινά Reiki… διαλογίσου”… γιατί “είναι ο μόνος αληθινός δρόμος για να γίνεις”… γιατί η αξία βρίσκεται στο να “Είσαι και όχι μόνο στο να κάνεις Reiki”! Μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα… άφησε τα για το τέλος!

Η απάντηση στο ερώτημα to be or not to be Reiki…. είναι to being Reiki!

Ανακάλυψε και διεύρυνε το ενεργειακό σου πεδίο, σαν μια εύφορη γη που ανοίγεται μπροστά σου, έτοιμη να δεχτεί νέους σπόρους, αποκαλύπτοντας σε κάθε σου βήμα, νέους ορίζοντες για να εξερευνήσεις!

Συνέχισε το δρόμο σου…. Μέσα από, λιβάδια, δάση, δίπλα από ποτάμια, πλάι σε λίμνες, ψηλά σε λόφους και βουνοκορφές, στις πιο ζεστές αμμουδερές ακρογιαλιές, σε θάλασσες γαλήνιες και σε βυθούς… σε σπηλιές σκοτεινές και πόλεις… άπλωσε το φως σου!

Διαλογίσου, προσευχήσου, ενσταλάζοντας αγάπη σε ότι αγγίζεις … με τα ζεστά σου χέρια, με τα εγκάρδια συναισθήματα σου, με τις καθαρές σκέψεις σου… με το φως του πνεύματος σου… άγγιξε… πρόσφερε… τα δώρα του να είσαι σε ροή… του να κινείσαι με πλοηγό τον ανώτερο φωτεινό σου εαυτό!

Εκεί υπάρχει… η αληθινή εμπιστοσύνη… αυτή που πηγάζει από το να εμπιστεύεσαι εσένα, τον εσωτερικό σου οδηγό… αυτό σε κάνει να απολαμβάνεις το ταξίδι, αυτό σου δίνει την απόλαυση να ζεις ελεύθερα, από φόβο, από αγωνία, από θυμό… αυτή σου η πίστη στον εαυτό σου εμπεριέχει την εμπιστοσύνη σου σε ότι σε περιβάλει, στον ίδιο τον δημιουργό…

Η Ενέργεια στο σύμπαν δεν χάνεται ποτέ… μόνο αλλάζει μορφές… είναι μία… είναι αγάπη… είναι ζωή… όλα τα άλλα είναι δημιούργημα πλασμάτων δίχως συνειδητότητα… δίχως αγάπη… μα μείνε ελεύθερος… μείνε ελεύθερη από φόβο… η ενέργεια που στερείται της αγάπης… στερείται του φωτός… και αργά ή γρήγορα υποβαθμίζεται… επιστρέφει και πάλι στο σύμπαν για να αλλάξει μορφή!

Συμπόνια εν ενεργό δράση, είναι η υπέρτατη μορφή αγάπης, είναι σαν μια αδιάκοπη σύνδεση με την πηγή που σε κρατάει σε εγρήγορση ως προς το περιβάλλον, διατηρώντας ταυτόχρονα την εσωτερική σου γαλήνη, όταν εργάζεσαι για να ζεις σε ευθυγράμμιση με τον Αληθινό Εαυτό σου… απευθείας στο κέντρο της ύπαρξης σου!

Τότε τα λόγια σου, οι πράξεις και τα έργα σου, έχουν σκοπό το να “είσαι”!
Η πεμπτουσία της ζωής δεν βρίσκεται στο να πράττεις για την αγάπη…
αλλά στο να πράττεις κινούμενος απ’ το να είσαι η ίδια η αγάπη!

Τα παιδιά και τα ζώα το αναγνωρίζουν αμέσως αυτό, γιατί τα ζώα επιβιώνουν μέσα απ’ αυτό, απ’ το να αναγνωρίζουν με ποια πρόθεση κινείται κάποιο άλλο ζώο ή κάποιος άνθρωπος προς αυτά! Τα παιδιά απλά θυμούνται, καθώς ακόμα δεν έχει προλάβει να επέμβει τόσο η κοινωνία πάνω τους!

Να εκτιμάς, να εμπιστεύεσαι και να αγαπάς αυτούς που τα παιδιά αναγνωρίζουν και αγαπούν, χωρίς δικαιολογίες και επιχειρήματα, αυτά τα χρειάζεσαι εσύ, ο ενήλικας εαυτός σου, τα παιδιά απλά το αναγνωρίζουν γιατί το νιώθουν! Αν αφεθείς για λίγο, θα το νιώσεις και εσύ!

Να είσαι στη ροή… να είσαι ροή… να ρέεις… να εξελίσσεσαι… να αλλάζεις… να αποδέχεσαι την αλλαγή… χωρίς αυτή την αλλαγή, την εναλλαγή, όλα θα ήταν στάσιμα… θα λίμναζαν… θα μετατρέπονταν σε ένα δύσοσμο, μιαρό έλος…

Να είσαι καταρράκτης…. που άλλοτε δροσερός με ορμή νιότης, φέρει την καθαρότητα και την ομορφιά, της πιο φωτεινής κορυφής και ετοιμάζεται να ενωθεί θρέφοντας τη γη… και άλλοτε έχοντας στο διάβα του ξεπλύνει, τόσα και τόσα ετοιμάζεται να ενωθεί με την απέραντη, ατέρμονη θάλασσα, εκεί που όλα συναντιούνται… λες για να καθαριστούν! Για να νιώσουν την γλυκιά ασφάλεια της μήτρα της μάνας… χωρίς καμιά προσπάθεια… απλά είσαι …! Απλά είμαι!

Έχε πάντα μέσα σου αυτό το δικό σου ήρεμο μέρος, αυτό που σου θυμίζει πως είναι να είσαι… να είσαι ρέικι… διαλογιστής, ονειρευτής, ταξιδιώτης… να είσαι αγάπη! Να είσαι αγάπη σημαίνει να επιθυμείς να μένεις … να αναζητάς και να παραμένεις στο φως!

Ως θεραπεύτρια, δασκάλα ρέικι… μιλάω για το ρέικι… γιατί με αυτό το όνομα μου παρουσιάστηκε, ως ένα δώρο που στο δρόμο μου έφερε… ο αγαπημένος μου “πνευματικός πατέρας Azaad”… μαζί και η μαμά μου και μέσα από την αγάπη τους, δόθηκε σε μένα από την υπέροχη δασκάλα μου, γυναίκες δασκάλες συνοδεύουν κυρίαρχα τη ζωή μου… δασκάλες… αγαπημένες… όπως κι αν ονομάζονται, Φωτεινή ή Φωφώ, Ελισάβετ ή Βέτα ή μήπως Bodhimtra, Σβάρνο ή Βάσω, Πούναμ ή Αμβέρσα, Άννα! Και η Θεά μου, η μεγαλύτερη δασκάλα της ζωής μου, η Ελισάβετ… πόσο όμορφο… από Ελισάβετ σε Ελισάβετ… όλες κόρες, μάνες, γιαγιάδες, υπέροχες… κανάλια φωτεινά, που μέσα τους περνάει, αδιάκοπα, ενέργεια, φως, ζωή! Γεννούν, θρέφουν, αναθρέφουν ζωή!

Μιλάω για το ρέικι, με αγάπη, ευγνωμοσύνη και σεβασμό γιατί μέσα από τέτοια χέρια μου δόθηκε… γιατί αυτό γνωρίζω να σου διδάξω… μα όπως κι αν το έλεγαν, είναι τόσο αληθινό, τόσο απλό, τόσο σπουδαίο, τόσο γνώριμο και νιώθω τόσο είμαι μέσα σε αυτό! Ναι η αλήθεια ακουμπάει στο να είσαι… στο να επιθυμείς… να γίνεσαι ο ίδιος η ροή!

Κάποιες φορές αρκεί απλά να είσαι! … να είσαι εκεί… ή να είσαι εδώ…
προσφέροντας την ενέργεια που φέρεις! … σε εσένα…
ή σε όποια κατάσταση ή χώρο βρίσκεσαι, σε ότι σε περιβάλλει… στη γη!

Το τι είναι το Ρέικι, μεταφράζεται σε Πνευματική Ενέργεια. Εάν αφαιρέσεις το δυσκίνητο φυσικό σώμα που λόγω της βαρύτητας βαραίνει,  τις περιοριστικές επιστρώσεις υποτιθέμενης προστασίας και πεποιθήσεων, τα πολιτιστικά συστήματα και τον παιδικό προγραμματισμό, αυτό θα ήμασταν… θα ήμασταν όλοι ρέικι!

Ναι… στο πιο βασικό μας επίπεδο, είμαστε μια ψυχή που έχει ανθρώπινη εμπειρία. Είμαστε πνευματική ενέργεια. Απλώς ξεχνάμε ποιοι είμαστε, λόγω των προαναφερθέντων περιοριστικών πεποιθήσεων, του προγραμματισμού, των συστημάτων και των κοινωνικών προσδιορισμών, του ποιοι είμαστε που αποκτάμε μαζί με τα φυσικά μας σώματα!

Το ρέικι είναι εδώ για να σου θυμίσει ποιος είσαι…! Αν έχεις ξεχάσει πως να είσαι ρέικι, ενώσου ξανά με ότι σου θυμίζει πώς να είσαι ρέικι, πώς να είσαι ο εαυτός σου… είμαι σίγουρη πως η δασκάλα, ο δάσκαλος σου, όσο μακριά και να σου φαντάζει πως είναι… είναι πάντα κοντά σου, αρκεί να κινηθείς προς αυτήν/αυτόν… όλοι είμαστε μαθητές στο πανεπιστήμιο της ζωής!

Το ρέικι σου έχει προσφέρει τα δώρα του, είναι εκεί… σαν εργαλεία στην εργαλειοθήκη σου, ξεσκόνισε τα και θυμήσου πόσο έχεις στα χέρια σου!

Έτσι απλά… με ένα άγγιγμα!

Γι ‘αυτό το Reiki, έχει κάτι πολύ περισσότερο να σου προσφέρει,
από μια πρακτική θεραπεία.

Το σύστημα η τέχνη του Ρέικι αποτελείται πραγματικά από 5 στοιχεία.

Τα Στοιχεία του Ρέικι είναι
● Το Ρέιτζου ( Reiju η διαδικασία συντονισμού, σηματοδοτεί την αρχή του ταξιδιού μας με το reiki.)
● Οι τεχνικές διαλογισμού και αναπνοής
● Η πρακτική αυτοθεραπεία & η θεραπεία στους άλλους.
● Οι αρχές του Ρέικι …θα τις δεις εδώ…
● Τα σύμβολα και τα μάντρα. (για όσους έχουν περάσει και 2ου Βαθμού διαδικασία συντονισμού που εμβαθύνει ακόμα περισσότερο)

Αυτά τα 5 στοιχεία συνδυάζονται και δημιουργούν ένα σύστημα ολιστικό ζωντανό σκόπιμα σχεδιασμένο για να βοηθήσει να αναπτυχθούμε πνευματικά και να επανασυνδεθούμε με τον Αληθινό Εαυτό μας.

Ο Αληθινός Εαυτός μας είναι εκείνο το ήσυχο μέρος του εαυτού μας που είναι πάντα σε αρμονία με το Ρέικι, και με όλα όσα μας διδάσκουν οι αρχές του! Ζει τη στιγμή, είναι ελεύθερος από θυμό, ελεύθερος από ανησυχία, είναι ευγνώμων, είναι ευγενικός ως προς τον εαυτό του, ως προς τους γονείς, τους δασκάλους, τους γεροντότερους, αλλά και ως προς όλα τα ζωντανά. Έχει αλήθεια για τον εαυτό του και την εκφράζει μέσα από την μοναδικότητα του!

Όσο περισσότερο φέρουμε τις αρχές, τις αξίες του Ρέικι, στην καρδιά και το μυαλό μας, τόσο περισσότερο γίνονται μέρος του ποιοι είμαστε και τι φέρνουμε στον κόσμο, αλλά και τόσο περισσότερο ευθυγραμμιζόμαστε με τον Αληθινό Εαυτό μας.

Είναι Συμπόνια! Όταν εργαζόμαστε ενεργειακά για να ζούμε σε ευθυγράμμιση με τον Αληθινό Εαυτό μας, τότε αυτό φέρνει συμπόνια σε κάθε μας δράση.

Είναι Συμπόνια, για τον ίδιο τον εαυτό μας αρχικά γιατί ελαττώνουμε την αυτοκαταστροφικότητα μας, είναι συμπόνια για τα πάντα όλα καθώς διαλύονται οι ψευδαισθήσεις του διαχωρισμού και της αποσύνδεσης από τις ψυχές μας!

Είναι Συμπόνια ως προς τον εαυτό μας αναγνωρίζοντας ότι δεν είμαστε τέλειοι και ότι ναι, θα κάνουμε λάθη, αλλά είναι εντάξει γιατί έτσι μαθαίνουμε, μεγαλώνουμε και εξελισσόμαστε… αυτή η επίγνωση είναι που πολλές φορές τα περιορίζει, τα κάνει μικρότερα και αβλαβή για εμάς και τους άλλους!

Είναι συμπόνια ως προς τους άλλους, γιατί τους βλέπουμε και τους αποδεχόμαστε ως προς τα τι είναι, για το ποιοι είναι πραγματικά – Πνευματικά Όντα.

Είναι συμπόνια, γιατί εμπεριέχει το ψυχοπαίδι της αγάπης, το νοιάξιμο, την κατανόηση, την αποδοχή, τη συγχώρεση και την ελευθερία από κάθε είδους κριτική!

Και κάπως έτσι μπαίνεις ή ξανά βρίσκεις  με την πάροδο του χρόνου, την κρυμμένη σου αρμονία! Αρχίζεις να αντιμετωπίζεις τα πάντα γύρω σου, με αυτή τη γνώση και το σεβασμό, συνδημιουργώντας, ο ένας με τον άλλον έναν νέο κόσμο, μια νέα εποχή!

Τιμώντας το κομμάτι μας, που έχει ήδη επουλωθεί, συμβάλουμε στο να εμπνεύσουμε και τους άλλους να το πράξουν! Η εργασία του ενεργειακού θεραπευτή είναι να φωτίσει και να οδηγήσει τον θεραπευόμενο στο να ανακαλύψει τον τρόπο της ίασης του, να τον εμπνεύσει να εμπιστευτεί τον εαυτό του! Δεν είναι γιατρός!

Γι’ αυτό μαζί δημιουργούμε έναν ασφαλή χώρο, για να μπορέσεις να θυμηθείς και να επανασυνδεθείς με τον Αληθινό σου εαυτό. Αναγνώρισε και εσύ με τη σειρά σου ότι βρίσκεσαι σε ένα ταξίδι ανακάλυψης του δρόμου της ζωής σου, όπου έχεις συνειδητά βαθιά επίγνωση, ότι τα λάθη αποτελούν μέρος της μαθητείας, όπως και κάθε δυσκολία, γονάτισμα που έχεις βιώσει! Στιγμές, εμπειρίες μαθητεία που έχει συνειδητά επιλέξει η ψυχή, ο Αληθινός Εαυτός σου, που ήρθε εδώ να βιώσει νέες εμπειρίες!

Η μεγαλύτερη θεραπεία, λαμβάνει χώρα συχνά όταν απελευθερώνουμε τις προσδοκίες μας για το πώς πιστεύουμε ότι πρέπει να αισθανόμαστε και να αφηνόμαστε σε ότι λαχταράει η ψυχή μας να εμπειρευτεί, μην νιώσεις έκπληξη αν δεις πόσο απλά πράγματα μπορεί να είναι αυτά! Όπως ένα παγωτό χωνάκι σοκολάτα ας πούμε και μια βόλτα δίπλα στην ακρογιαλιά!

Ίσως να μην είμαστε πάντα σε θέση να “Κάνουμε Ρέικι” ορισμένες καταστάσεις απλώς δεν “επιτρέπουν” τη θεραπεία ή το διαλογισμό για πολλούς λόγους παρεμβατικότητας ας πούμε. Αλλά μπορούμε πάντα να “είμαστε Ρέικι”, με την έννοια ότι μπορούμε πάντα να επιλέξουμε να θυμόμαστε, ανά πάσα στιγμή, ποιοι πραγματικά είμαστε… προσφέροντας το “φως” στην κατάσταση!

Ενθυμούμενοι απλά τον Αληθινό Εαυτό μας, μπαίνουμε σε μια ενέργεια που είναι αληθινή αγάπη και συμπόνια!

Κάποιες φορές αρκεί …
Να προσφέρουμε άνευ όρων αγάπη, αποδοχή και θεραπευτική ενέργεια χωρίς να χρειαστεί να εναποθέσουμε τα χέρια μας στη θεραπεία ή να ανακοινώσουμε ότι πρόκειται να μοιραστούμε τη θεραπεία. Εκπέμπουμε την ενέργεια του Ρέικι με ολόκληρη την ύπαρξή μας και πιστεύουμε ότι όσοι είναι ανοιχτοί και δεκτικοί σε αυτό, θα πάρουν ότι χρειάζονται!

Όσοι μαθητεύουν στα σύμβολα και τα μάντρα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως εργαλεία για να τους συνεισφέρουν, να γειώσουν και να ενσωματώσουν τις ενέργειες της ειρήνης, της θεραπείας, της αγάπης και της συμπόνιας και να μπουν στην ενέργεια του Αληθινού Εαυτού τους. Αναφέρομαι περισσότερο για τον τρόπο εργασίας του δευτέρου βαθμού.

Δεν χρειάζεται να “κάνουμε” τίποτα, μόνο να συνδεθούμε με το μέρος του εαυτού μας που είναι ολόκληρο και θεραπευμένο και να δημιουργήσουμε ένα χώρο όπου ένα άλλο ον μπορεί να έχει πρόσβαση στην ενέργεια του θεόσταλτου Ρέικι που χρειάζεται! Έτσι ώστε να αρχίσει να θυμάται τον Αληθινό Εαυτό του και να ξεκινήσει τη δική του θεραπευτική διαδικασία!

Όταν αφήνουμε την ανάγκη να ελέγξουμε ή να δημιουργήσουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, (δεν γινόμαστε ποτέ παρεμβατικοί στο σχέδιο ζωής και τη μαθητεία του άλλου) η θεραπεία και οι μετατοπίσεις που μπορούν να προκύψουν ως αποτέλεσμα είναι συχνά θαυματουργές, επειδή το Ρέικι πηγαίνει βαθύτερα από ότι πιστεύουμε ή γνωρίζουμε!

Όλοι, ανεξαρτήτου βαθμού, ακόμη και οι πιο έμπειροι και οι πιο εκπαιδευμένοι θεραπευτές ανάμεσά μας, λειτουργούν από μια περιορισμένη ευαισθητοποίηση σε σύγκριση με τη Θεϊκή Νοημοσύνη που διέπει το Ρέικι, ανάλογα με τα βιώματα που έχει ο καθένας… Όταν όμως αφήνουμε τα ηνία, ξεφεύγουμε από το νοητικό μας και αφηνόμαστε στο να είμαστε μια συμπονετική πηγή αγάπης της ενέργειας του Ρέικι για ένα άλλο ον που υποφέρει, τότε αυτό που συμβαίνει είναι μαγευτικό!

Για μένα, εδώ βρίσκεται κρυμμένη η ουσία του να “Είσαι Reiki”!

Στο Azima Cultural Art Space το Reiki είχε από πάντα εξέχουσα θέση!
Περιμένω τις ρέικι διαλογιστικές συναθροίσεις μας πως και πως!
Από καρδιάς
Αζίμα

Θεραπεύτρια & δασκάλα Master Reiki
Σύμβουλος Aura-Soma
Πιστοποιημένη θεραπεύτρια Tachyon από το Πανεπιστήμιο UISCA της Καλιφόρνια
Πιστοποιημένη δασκάλα & θεραπεύτρια Magnified Healing
Οδηγεί διαλογισμούς, ομάδες, μέσω των τεχνών
Οργανώνει εργαστήρια, σεμινάρια αυτοεξέλιξης
Σπούδασε Υποκριτική, Χορό, Τραγούδι
Δασκάλα θεάτρου σε παιδιά έφηβους & ενήλικες
Έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά εναλλακτικού τρόπου ζωής.
Είναι κόρη, φίλη, θεραπεύτρια, σύντροφος, μαμά!

www.azima.gr