Φτιάχνοντας τον δικό σου βωμό, δημιουργείς πέρα από μια όμορφη και καλαίσθητη γωνιά στο σπίτι σου, το άνοιγμα ενός ενεργειακού πεδίου, που μπορεί να φέρει τεράστιο όφελος στη συναισθηματική, πνευματική και ψυχική σου ευεξία!

Ο βωμός σου είναι μια έκφραση του πνεύματός σου, ένα μέρος που μπορείς να ξεκουραστείς όταν χρειάζεσαι θεραπεία ή έμπνευση και αποτελεί έναν ιερό χώρο που θα σε βοηθήσει να καλλιεργήσεις μια βαθιά πνευματική σύνδεση, με ότι για σένα αποτελεί πηγή, απ’ όπου αντλείς, ενέργεια, δύναμη, έμπνευση! Καθιερώνοντας σιγά, σιγά ένα προσωπικό καθημερινό ιερό τελετουργικό. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για το πώς θα είναι αισθητικά ο βωμός σου. Μπορεί να είναι εντελώς minimal ή πιο περίτεχνος, μα αφού θα φέρει το προσωπικό σου στυλ θα είναι σίγουρα απόλυτα ευθυγραμμισμένος, με σένα αλλά και  με το υπόλοιπο σπίτι!

Παρότι, όπως είπα είναι δική σου υπόθεση το που και το πώς θα φτιάξεις το βωμό σου… θα σου προτείνω μερικές ιδέες, κάποια ενεργειακά κλειδιά να τα πω, που πραγματικά θα ανυψώσουν την ενέργεια, αλλά θα ομορφύνουν με την παρουσία τους και ολόκληρο το χώρο… δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα με ανεβασμένα δονητικά κύματα! Μετατρέποντας το τελετουργικό σου, (αυτό που με ευλάβεια θα επαναλαμβάνεις καθημερινά) σε μια καθημερινή σου επιθυμία, καθώς η παρουσία/έκθεσή σου μπροστά στο βωμό σου, θα αποτελεί στο εξής, μια τακτική πρακτική ψυχικής φροντίδας για συναισθηματική ευεξία… που πραγματικά θα αποζητάς, καθώς θα είναι ικανή να σου μεταδίδει, την ενέργεια που πραγματικά χρειάζεσαι, το θάρρος, το σθένος για να υλοποιείς μπαίνοντας σε δράση, τα θέλω σου!

Λατρεύω την καθαρότητα και την διαύγεια του λευκού χαλαζία!

Μελετώντας την οικοδόμηση του βωμού σου, παρατήρησε, ποιοι συμβολισμοί και πώς εμφανίζονται και φρόντισε να έχεις δώσει το 100% της παρουσίας καθώς τον δημιουργείς, γιατί πραγματικά μπορεί να αποτελέσει μια πυξίδα για το πώς εμφανίζεσαι ή φροντίζεις τον εαυτό σου… για το τι είναι σημαντικό και σπουδαίο για σένα… για το πώς εμφανίζεσαι, παρουσιάζεσαι, συστήνεσαι, στον κόσμο σου… και για το τι πραγματικά μέσα σου είσαι!

Όσο περισσότερο τείνεις να φροντίζεις, να περιποιείσαι το βωμό σου, τόσο περισσότερη θα είναι και η θεραπευτική ενέργεια, θα αναβλύζει τολμώ να πω, προσφέροντας μεγαλύτερη καθαρότητα, διαύγεια στο χώρο αλλά και σε σένα! Λειτουργεί σαν καθρέπτης, προσωπικός ή της οικογενείας!

Ο Βωμός μου! Είναι σίγουρα ο προσωπικός μου, μα μέσα του έχει ότι αγαπώ, δηλαδή περιλαμβάνει και όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα της οικογένειας! Άρα έμμεσα, με τον ίδιο τρόπο που οι αγαπημένοι μου, μέσα από όλα όσα νιώθω για αυτούς, μέσα από τις σκέψεις μου για αυτούς, λαμβάνουν τις ευχές, την αγάπη μου μεγεθυμένη, προβαλλόμενη ακόμη μια φορά μέσα από τον ιερό βωμό μου! Είναι σαν μια ενεργειακή τράπεζα, απ’ όπου καταθέτω προσωπικά καθημερινά, θεραπευτική ενέργεια αγάπης για αυτούς, που παραμένει διαθέσιμη να την λάβουν όποτε εκείνοι το επιθυμούν!

Είναι υπέροχο να δουλεύεις έχοντας τόση αγάπη να σε αγκαλιάζει!

Ο βωμός μου δεσπόζει στο σαλόνι του σπιτιού, είναι πλημμυρισμένος με γλυκές μυρωδιές, από αιθέρια έλαια, προϊόντα Aura Soma, αρωματικά βότανα, λιβανάκια, ακόμα και φρέσκα λουλούδια από τον κήπο μας στη βεράντα! Είναι φωτισμένος από το καντηλάκι μου, τις φλόγες των κεριών που παιχνιδίζουν μέσα από τα κηροπήγια χαλαζία, σεληνίτη, αχάτη, φθορίτη, προς την νότια πλευρά του! Είναι και μόνιμα φωτισμένος από τεράστια υπέροχα αλάτια Ιμαλαίων που ιονίζουν όλο το σπίτι καθώς θερμαίνονται! Ο Βωμός μου είναι γεμάτος Κρυστάλλους, Ορυκτά, σε υπέροχα σχήματα όπως, σφαίρες, πυραμίδες, οβελίσκους, οκτάεδρα, κ.α. αλλά και ακατέργαστα! Δίνουν τόσο πολύ φως που όταν κάθομαι μπροστά του και μπαίνω στην ενέργεια τους, γεμίζω έμπνευση και αισιόδοξες ιδέες! Παρότι δεν βρίσκεται στο κέντρο του σπιτιού αποτελεί μια ενεργειακή εστία, που μου ασκεί απαράμιλλη γοητεία! Φιλοξενεί, την αγάπη και τον σεβασμό μας ως οικογένεια στους προγόνους μας, καθώς έχουμε όλων ή των περισσοτέρων τις φωτογραφίες! Είναι σαν να νιώθω, σαν να λαμβάνω καθημερινά την ευλογία τους!

Είναι ένας ζεστός οικείος χώρος που φωτίζει το πνεύμα μου και μου επιτρέπει να γειώνομαι στο σώμα μου καθώς επαναφέρει το μυαλό μου, δημιουργικά στο τώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχω τοποθετήσει μπροστά του το γραφείο μου, έτσι καθώς γράφω ή δουλεύω εκεί, απολαμβάνω τις θεραπευτικές δονήσεις του, σαν μια αγκαλιά, ζεστή που με γεμίζει με την θαλπωρή και το νοιάξιμο των προγόνων μας!

Ποιο είναι το κατάλληλο σημείο του σπιτιού για να δημιουργήσεις τον βωμό σου? Ανάλογα με το τι θέλεις να πρεσβεύει για σένα… ακολούθησε την εσωτερική σου φωνή, την διαίσθηση σου! Για μένα…

Είναι εκεί όπου μ’ αρέσει να κάθομαι, να ταξιδεύω και σκέπτομαι καθαρά!

Είναι εκεί όπου πηγαίνω όταν αισθάνομαι συγκινημένη, ή συγκλονισμένη ή συναισθηματικά ευάλωτη… εκεί που νιώθω τον εαυτό μου να με κατακλύζει με την αλήθεια του.

Είναι εκεί όπου αναζητώ να βρεθώ νιώθοντας ένα δυνατό υπόβαθρο να με στηρίζει, για να γειωθώ, εκεί που πάω όταν χρειάζομαι καθοδήγηση ή θέλω να συγκεντρώσω τους εσωτερικούς μου πόρους.

Είναι εκεί που νιώθω πιο δυνατό το φως, ακόμα και στην πιο σκοτεινή νύχτα!

Εκεί που σε συναντάω!

Όσο περισσότερο συνδέομαι με το χώρο του βωμού μου, τόσο πιο ανακουφιστική, παρήγορη και μαγευτική γίνεται η ενέργεια του! Εδώ… έχω βιώσει μερικές από τις πιο δυνατές στιγμές μου… θλίψης, εσωτερικής κραυγής, παράπονου, μα και ευγνωμοσύνης, ανταπόδοσης… σύνδεσης με την μαμά μου… εδώ έχω συναντήσει μερικές από τις μεγαλύτερες ιδέες, εμπνεύσεις μου, ή στιγμές καθαρότητας και επιθυμίας να εκφράσω την αλήθεια μου με σαφήνεια… εδώ, έχω βιώσει απίστευτη ακινησία ηρεμία μέσα στις πιο ιλιγγιώδεις ταχύτητες μιας τρελή μέρας, όπου το νευρικό μου σύστημα τελικά βρήκε τον χώρο του να χαλαρώσει…

Χρειάζεται όμως κι αυτός το ενεργειακό μας πάρε δώσε όπως και τα πάντα στη ζωή! Χρειάζεται την φροντίδα μου, χρειάζεται να τον αποφορτίζω τόσο από την σκόνη της πόλης, όσο και από το φορτίο που έχει επιφορτιστεί απ’ όλους μας μες στο σπίτι!

Νιώθετε την προβολή της κατάστασης εδώ; Για μένα, είναι ξεκάθαρη! Η παραμέληση του βωμού μου είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι έχω επίσης παραμελήσει τις ανάγκες μου για προσωπική φροντίδα, είτε μέσα από το να διαλογίζομαι, είτε μέσα από το αρθρογραφώ, είτε μέσα από το να εργάζομαι με τα πνευματικά εργαλεία μου!!! Ο καθένας με αυτά που αγαπά και εμπιστεύεται! Με αυτά που ακουμπούν στην αλήθεια του!

Η ενέργεια και τα μηνύματα μέσα στα μαγευτικά Aura Soma μπουκαλάκια!

Γιατί να έχω βωμό!?

Υπάρχει μια αδιάκοπη εναλλασσόμενη ροή συναισθημάτων, με απλά λόγια άνοδος και πτώση στη ζωή, που μπορεί να είναι τόσο όμορφη και συντριπτική, ανάλογα με την ημέρα! Με αυτή την παλλόμενη διακύμανση, είναι σημαντικό να έχουμε κάτι που μας στηρίζει σταθερά! Ένα ήσυχο μέρος που να μπορώ να έρθω σε επαφή με το μέσα μου και να νιώσω ασφάλεια! Προσωπικά, στο βωμό μου, παρότι συνειδητά μέσα στο σαλόνι, ακόμα κι αν υπάρχει κόσμος, τηλεόραση ανοιχτή, γέλια παιδιών, καταφέρνω πάντα να μπω σε διαλογιστικό χρόνο… σαν να μεταφέρομαι στην πιο γαλήνια βουνοκορφή ατενίζοντας την θάλασσα ή στην πιο υπέροχη ακρογιαλιά ακούγοντας τον παφλασμό των κυμάτων! Κόντρα σε κάθε ένταση ή εισβολή!

Δεν επέλεξα την κρεβατοκάμαρα για το βωμό μου, γιατί η κρεβατοκάμαρα είναι ένας χώρος ιερός, για την διαδικασία της αποφόρτισης απ’ όλη την ημέρα κατά την διάρκεια του ύπνου, κατά βάση!

Το περιβάλλον μας, αλλά και το τι συμβαίνει στον κόσμο μας, καλή ώρα στην εποχή μας, επηρεάζει την ενέργεια και την προοπτική μας, η οποία με τη σειρά της οδηγεί τα συναισθήματά μας. Ένας βωμός μπορεί να ανυψώσει τη δόνηση του σπιτιού μας, φέρνοντας ένα στοιχείο ομορφιάς, προστασίας και έμπνευσης στο χώρο μας. Έχοντας μια αγαπημένη ιερή γωνιά, όπου μπορείς να επαναφορτίζεις το πνεύμα σου και τις μπαταρίες σου γενικότερα, να διαλύεις την ψυχική στασιμότητα, είναι το κλειδί στο να κεντράρεις τον εαυτό σου. Ειδικά ανάμεσα στις αδιάκοπες εξελίξεις, τις απώλειες, τους θριάμβους, τους αυξανόμενους πόνους και τις μαθητείες, τις χαρές αλλά και τις δυσκολίες, που όλοι έχουμε την υποχρέωση, να περπατήσουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας, για να εξελιχτούμε!

Όποια και αν είναι η πρακτική σου, προσευχή, διαλογισμός, το άναμμα στο καντηλάκι σου, ένα καρβουνάκι με λίγο φασκόμηλο και λιβανάκι, μπορεί να αποτελεί την καθημερινή, δική σου στιγμή με το βωμό σου! Που σου επιτρέπει να επιστρέψεις αληθινά  πίσω στο σπίτι σου, να γειωθείς στο σώμα σας, όπου μπορείς να αισθανθείς συναισθηματική ανακούφιση αντί να κολλήσεις πνευματικά! Να παίξεις λίγο!!!

Κάποιες φορές… χρειάζεται για να αδειάσει το μυαλό από άχρηστες σκέψεις… να παίξεις solo!!!

Δημιούργησε το δικό σου βωμό συναισθηματική ευεξία και αφθονίας!

Θέσε ξεκάθαρα τις προθέσεις σου, να επανασυνδεθείς, να διαλογιστείς, να εκφραστείς, να θρηνήσεις, να γράψεις, να συγχωρήσεις, να ονειρευτείς, να προσευχηθείς! I put a speel on it… θα προσθέσω λίγη μαγευτική ενέργεια με την πίστη μου, ότι αυτό είναι το μαγευτικό μέρος του σπιτιού μου, που με συντρέχει στο να βρίσκω δύναμη και ενέργεια να υλοποιώ τα θέλω μου! Μπορείς να έχεις ένα πινακάκι που με κιμωλία να γράφεις την πρόθεση του μήνα ή της εβδομάδας, ή βαζάκια ευχών! Η δημιουργία, η αναδημιουργία, ο καθαρισμός και η εκκαθάριση αποτελούν μέρος του σεβασμού του βωμού σου διατηρώντας παράλληλα αγαπησιάρικα κύματα ζωντανά!

“I put a spell on it” …βάζακια ευχών!

Άκου την διαίσθηση σου! Μην πεις όχι εδώ γιατί αυτό ή εκείνο… άκου το μέσα σου!
Συγκέντρωσε τους κρυστάλλους, φέρνουν ενέργεια και φως ανεξάρτητα με το αν το πιστεύεις ή όχι και αγαπημένα ενεργειακά σύμβολα! Ότι σε ευχαριστεί και απ’ ότι αντλείς ενέργεια, έμπνευση! Εικόνες, φωτογραφίες αγαπημένων!

Κάντε έναν ενεργειακό καθαρισμός πριν σας έχω αναλυτικές οδηγίες εδώ…!

Τώρα είστε έτοιμοι να διακοσμήσετε! Μπορείτε να παίξετε, ακόμα και με υφάσματα και υφές ακολουθώντας το ευ ζην!

Εμένα ως παρθένο ας πούμε με γοητεύει η συμμετρία… καταλαβαίνετε!

Εάν έχεις ήδη ένα βωμό, αφαίρεσε τα πάντα, καθάρισε την επιφάνεια του και τα γύρω γύρω του και ανακατασκεύασε τον έτσι ώστε να τον νιώθεις φρέσκο με βάση τις τρέχουσες προθέσεις σου!

Όταν θα τον έχεις έτοιμο, στάσου για λίγο απέναντι του και απόλαυσε τον! Δες αν κάτι θέλεις να αλλάξεις ή να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις… Αν νιώσεις ότι όλα είναι οκ… άναψε ένα κεράκι, αφιέρωσε την φλόγα του στην νέα πρόθεση σου! Εμείς κάθε φορά που καθαρίζω όλο το βωμό απ’ την αρχή, κάνουμε μια μικρή αγαπησιάρικη τελετή και μοιραζόμαστε τις νέες μας προθέσεις τους στόχους μας, το τι θέλουμε να αλλάξουμε ή να βελτιώσουμε, το τι θέλουμε να κατακτήσουμε!!!

Ιερή κρυμμένη γεωμετρία! Πλατωνικά στερεά!

Τα Πλατωνικά στερεά ονομάστηκαν έτσι, επειδή μελετήθηκαν στην Ακαδημία του Πλάτωνα. Στη φιλοσοφία του Πλάτωνα, τα στερεά αυτά συμβόλιζαν τα δομικά στοιχεία του σύμπαντος! το τετράεδρο τη φωτιά, ο κύβος τη γη, το εικοσάεδρο το νερό, το οκτάεδρο τον αέρα και το δωδεκάεδρο τον αιθέρα (ή αλλιώς τον κόσμο – στα λατινικά quinta essentia: “πέμπτη ουσία”).

Ο Ευκλείδης ασχολείται με αυτά στο 13ο βιβλίο των Στοιχείων του, όπου αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακριβώς πέντε κυρτά κανονικά πολύεδρα και εκφράζεται η ακμή τους ως συνάρτηση της περιγεγραμμένης σφαίρας.


Κέντρο Έρευνας Επιστήμης και Εκπαίδευσης, «Ευκλείδη Στοιχεία», τόμος 3, κεφ. 3 (Αθήνα 2001, ISBN 960-86879-2-6)

Αφιέρωσε ωφέλιμο, δημιουργικό χρόνο στο βωμό σου!

Εάν αρχίσετε να αισθάνεσαι αποσυνδεδεμένος ή όπως η επαφή σου με τον εαυτό σου έχει πέσει, είναι ένα καλό σημάδι ότι ο βωμός σου χρειάζεται την επίσκεψη σου. Η ιδιαίτερη αίσθηση από την εξ επαφής σου σύνδεση με τον βωμό αλλά και με τον εαυτό σου είναι απαραίτητη, η μοναδικότητα του πνεύματος σου και η ζεστασιά που μεταφέρεις μέσα σου μπορούν να γίνουν αισθητές και να αλληλοενδυναμώσουν την επαφή σου. Η δημιουργικότητα είναι το δώρο της συνειδητότητας… στη συνέχεια, κάθετη συνεδρία που θα αφιερώνεις δημιουργικό χρόνο με το βωμό σου θα σου το υπενθυμίζει αυτό κάθε φορά. Είναι επίσης μια υπενθύμιση για να επανέρθει η εσωτερική εμπιστοσύνη, η εμπιστοσύνη στη ζωή και στον άνθρωπο, η εμπιστοσύνη στο δημιουργό!

Το πρωί είναι ένας εξαιρετικός χρόνος για να ενεργοποιήσεις τις ιερές σου τελετουργίες, θα σου δώσει ενέργεια για όλη τη μέρα!

Έστω και λίγα μόνο λεπτά καθημερινά, είναι το κλειδί για να αισθανθείς πιο ισορροπημένος συναισθηματικά. Βάλε συνέπεια, ακόμα και λίγες συνειδητές αναπνοές μπροστά στο βωμό σου, αποτελούν υπενθυμίσεις θα αρχίσουν να γεμίζουν την ύπαρξη σου, συνοδεύοντας σε όλη την ημέρα σου! Δίνοντάς σου ένα σημείο πρόσβασης, μια πύλη προς τον αληθινό σου εαυτό, απ’ το οποίο γνωρίζεις ότι μπορείς να συνδεθείς με ολόκληρο τον ωκεανό αφθονίας, όποτε θέλεις!

Με πολύ αγάπη

Αζίμα

Υ.Γ. Αν θέλεις να επιλέξουμε και να σου προμηθεύσουμε κρυστάλλους για ένα βωμό ευημερίας, στείλε μας μήνυμα στο azimaspace@gmail.com