θα μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου… ή καλύτερα αυτά που την καρδιά μου βάζουν σε ένα βαθύτερο και ενεργειακά υψηλό στοχασμό, που κάθε φορά με οδηγεί… σε μια υπαρξιακή να την πω έρευνα! Μια αίσθηση επιθυμίας… ή… ένα ισχυρό δυνατό θέλω… η θέληση να ανακαλύψω και να μοιραστώ μαζί σας το βαθύτερο “νιώθω” μου…!

Έχω πολλές φορές αναρωτηθεί… τι ακριβώς νιώθουμε κατά την διάρκεια του ύπνου… ή για να το θέσω καλύτερα… που βρίσκομαι όταν κοιμάμαι… που βρίσκεται κάποιος την ώρα της “νάρκωσης” ενός πολύωρου χειρουργείου…. που βρίσκεται ή τι κάνει η ψυχή του εμβρύου τους μήνες της κύησης…. που βρίσκεται πραγματικά η ψυχή του ανθρώπου που βρίσκεται σε κώμα… το μόνο που έχει ακουμπήσει στην αλήθεια μου είναι… ότι πιθανά να βρίσκεται στο κέντρο της ύπαρξης του… όπως στο διαλογισμό κατά κάποιο τρόπο για όσους έχουν καταφέρει να βρεθούν να βιώνουν έστω και μία τέτοια εμπειρία…

Πάντα νιώθω πως ο ύπνος θα μπορούσε να είναι ένα άλλο επίπεδο συνειδητότητας… ένας διαλογιστικός χρόνος…. που είσαι δοσμένος ολοκληρωτικά στην ύπαρξη σου… όμως ακόμα και τότε… πέρα από το πως αντιλαμβάνεται ο νους ή οι αισθήσεις το χωροχρόνο…υπάρχει ένας παράγοντας ικανός να μας επηρεάζει ακόμα και στον “βαθύτερο ύπνο” μας… το περιβάλλον! Το περιβάλλον και οι ήχοι του… που ακόμα κι αν δεν “ακούμε” καταγράφουμε και δυνητικά ανακαλούμε τα όσα ειπώθηκαν μιας και τα αυτιά μας δεν κλείνουν ποτέ! Η αίσθηση…. η συναίσθηση …? Το πως μας πλησιάζει κάποιος ακόμα και στον ύπνο μας…. ακόμα κι αν είναι η μάνα μας ή το παιδί μας… ή ο σύντροφος μας… με τι ενέργεια “μπαίνει” στη δική μας!? Και τι είναι αυτό που είναι ικανό να μας “τρομάζει” επιστρέφοντας βίαια… ή απλά βιαστικά… την στιγμή που μας λέει έστω και την πιο γλυκιά κουβέντα το παιδί μας… ο σύντροφος μας… από που επιστρέφουμε τόσοοοο βιαστικά!? Ίσως για αυτό δεν τα μπορώ τα ξυπνητήρια!

Ένας γλυκός βαθύς ύπνος μετά από μια μέρα που καταφέραμε να ξοδέψουμε την ενέργεια μας για ωφέλιμους σκοπούς κάνοντας αυτά που γουστάρει η ψυχή μας… είναι… ήταν σίγουρα μια ωραία μέρα που τη ζήσαμε αληθινά… και ναι με αυτή την χαρά και την ευγνωμοσύνη ο ύπνος έρχεται γλυκά… να πιθανά γιατί οι περισσότεροι βασανίζονται με θέματα αϋπνίας…. γιατί δεν ζήσανε τη μέρα που πέρασε συνειδητά, αφιερώνοντας κάθε στάλα της ενέργειας τους για την χαρά… και τώρα ο ύπνος δεν έρχεται… και ένας φαύλος κύκλος ξεκινάει… γιατί η κούραση του βιολογικού σώματος… αλλά και η συναισθηματική προσπάθεια και η νοητική να βρει τρόπους να φέρει τον ύπνο… κούρασε όλα τα σώματα και έτσι η μέρα που θα ξεκινήσει θα βαρύνεται από αυτή τη σκιά του φόβου… ότι πιθανά και αυτό το βράδυ, να είναι ίδιο…! Ναι αν η μέρα σου περάσει και φύγει από δίπλα σου και όχι από μέσα σου… αν η μέρα φύγει και εσύ δεν έχεις καταφέρει να γευτείς τίποτα… τότε ναι ήταν πολύ κουραστική η μέρα σου ψυχικά …μα όλη η ενέργεια σου ή αυτή που μεγιστοποίησες από το περιβάλλον είναι εδώ… α-διάθετη… και σου ζητάει κάτι να την κάνεις!

Ο Πρωταγόρας είπε ότι ο άνθρωπος είναι το μέτρο των πάντων …είναι αυτός που διαχωρίζει το Εγώ από το περιβάλλον… από το Εμείς…. και ότι “κουβαλάει” το κάθε σύστημα από τις πεποιθήσεις και τους προγραμματισμούς, τα ήθη και τα έθιμα, την θρησκεία…. και μπλα μπλα μπλα…
Ο Πλάτωνας αντιλαμβάνεται την κοινωνία σαν μία αμοιβαία σχέση μεταξύ διαφόρων ατόμων που όμως το καθένα από αυτά τα άτομα έχει τη δική του αντίληψη για τον εαυτό του και το περιβάλλον του… άρα κάθε προσπάθεια ομοιογενούς μαζικοποίησης είναι τεχνητή… εικονική…και πιθανά οδυνηρή… αυτό είναι το δομικό συστατικό από το οποίο είμαστε φτιαγμένοι και από αυτό πηγάζει η διαφορετικότητα… και η ομορφιά της ψυχής… άλλα η κοινωνία μας καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να δαμάσει… να κοπαδοποιήσει… τι… την ψυχή… μα πως να γίνει κάτι τέτοιο που είναι τόσο κόντρα στην ίδια την φύση του ανθρώπου και της ψυχής του που τον οδηγεί εκεί που “πρέπει” να είναι… και το ονομάζω ψυχή… αλλά πες το πνοή ή όπως αλλιώς θέλεις… άλλωστε ορισμός της ψυχής δεν υπάρχει… όπως ούτε και της τέχνης… και η Ζωή είναι η Ύψιστη μορφή τέχνης!

Έχω πει.. έχω νιώσει πολλές φορές πως … “ευτυχώς” υπάρχει και το όνειρο… γιατί για μένα όνειρο είναι τα ταξίδια που κάνει η ψυχή …για να θυμηθεί ξανά… να συνδεθεί με το Φως της… και να πάρει ενέργεια από εκεί να ακολουθήσει τα βήματα που ήρθε εδώ για να βαδίσει…. με τόσα εμπόδια από το περιβάλλον… που ίδια επέλεξε για να ζήσει… και πάντα καταλήγω να λέω στον εαυτό παίρνοντας και δύναμη από τη σοφία του παρελθόντος… “ηρέμησε μυαλουδάκι μου”… δεν είναι εμπόδια… είναι σκαλιά! Και ήρθε η ώρα να τα ανέβεις! Και έχω ανέβει πολλά τέτοια στην σύντομη μέχρι τώρα ζωή μου (πριν τα σαράντα) και πραγματικά τελικά είναι υπέροχη η Θέα από εδώ… μην παρανοήσετε αυτό που λέω… απλά αλλάξτε στη ζωή σας τη λέξη εμπόδια… και κάντε την σκαλιά!

Σε αυτή την εποχή την σπουδαία που ζούμε… που άλλοι κοιμούνται στον ξύπνιο τους και άλλοι μένουν άυπνοι στον ύπνο τους …πρέπει να επαναφέρουμε τη δύναμη μας … το αγαπητικό μας δυναμικό… να βγούμε από το “κώμα”… γιατί σε αυτό μπαίνουμε προκειμένου να ξαναθυμηθούμε …να ξανασυνδεθούμε… ας ξυπνήσουμε… και ας θρέψουμε την ψυχή μας με διαλογισμό… απελευθερώνοντας τα σκουπίδια που μας ταΐζουν για να μας ναρκώνουν…θα γίνουμε πιο χαλαροί… αλλά θα βρούμε την εγρήγορση που χάσαμε! 
Βρείτε και κάντε κάτι που να σας ευχαριστεί… γιατί όσο εμείς χάνουμε τον ύπνο μας… μας πιάνουνε στον ύπνο!

Αναφέρω επιγραμματικά τα εξής σπουδαία και σημαντικά!

1.Απελευθερώστε τον Φόβο… είναι ο χειρότερος σύμβουλος 
2.Επικεντρωθείτε στην “καρδιά” σας… σε αυτά που είναι η αλήθεια σας 
3.Κάντε Διαλογισμό για όλα και για όλους
4.Δουλέψτε Οραματιζόμενοι την αλλαγή που θέλετε να έρθει και δημιουργείστε την. “Πετάξτε τα ενεργειακά σκουπίδια σας στην βιολετί Ιόχρους Φλόγα για μετουσίωση”
5.Αρχίστε τις Περιστροφές γύρω από τον Εαυτό σας... Ναι ναι ναι έτσι όπως έκανες παιδί… και αν μπορείς ξαναγίνε κιόλας! 
6.Διαβάστε βιβλία… Βιβλία που προάγουν το Πνεύμα! 
7.Αλλάξτε Διατροφή… Μήπως επιτέλους ήρθε η ώρα να κόψεις το κρέας!? Αν δεν θέλεις να το κάνεις για τα καημένα τα ζώα… Κάνε το για την υγεία σου… και έτσι θα αλλάξει και η δόνηση του Πλανήτη! 
8.Αξιοποίησε τα Δώρα από το Φυτικό και Ορυκτό βασίλειο! 
9.Γέλα… Γέλα με την ψυχή σου όμως… όχι μίζερα… γέλα πολύ! 
10.Ενεργοποίησε το Σώμα σου… κάνε γιόγκα, χορό, κάνε κάτι κουνήσου! 
11.Βάλε τις εναλλακτικές θεραπείες στη ζωή σου κάνε Ρέικι. 
12.Μουσική και Τραγούδι… Άκου τις μελωδίες της καρδιάς σου, τραγούδα δυνατά! 
13.Εξισορρόπησε τα κέντρα σου και θα έχεις τα Πάντα… θα είσαι έτοιμος για μεγάλες αλλαγές! Ξεκίνα από τον Εαυτό σου!