Η δήλωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια που έγινε πριν από λίγα λεπτά

“Από χτες, η παγκόσμια κοινότητα είναι και επίσημα σε καθεστώς πανδημίας. Ήρθε η πιο μεγάλη ώρα, ήρθε η ώρα της μάχης.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η μάχη θα κριθεί, στο πώς θα ανταποκριθούμε ως πολίτες, κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη.

Αγωνιζόμαστε έχοντας στην πρώτη γραμμή τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τα πληρώματα των ασθενοφόρων, όσους εργάζονται στα εργαστήρια, όλους όσοι συνεισφέρουν στη Δημόσια Υγεία και στην ιδιωτική. Κάνω έκκληση, σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, να υποβάλλουν αίτηση, να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Σύστημα Υγείας.

Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, θα ενεργήσουμε όπως χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας.

Είναι η ώρα ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί εμείς οι Έλληνες, που έχουμε την ανθρωπιά και το φιλότιμο πάνω απ’ όλα, να γίνουμε τείχος προστασίας γι’ αυτούς που κινδυνεύουν.”

Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

… πέρα από τις κομματικές τοποθετήσεις τους καθένα, σε τέτοιες εποχές δεν χωράνε μικροπρέπειες…  και διχασμοί… ιδιαιτέρως αυτή την εποχή… γιατί βλέπω σχόλια και θέσεις που δεν θέλω να τις χαρακτηρίσω… και λυπάμαι για αυτές… είτε από πολιτικούς, είτε από φίλους και γνωστούς, είτε από την ίδια την εκκλησία ακόμα…

Ναι όλοι μπορεί να λέμε “Θέε μου βοήθα” αλλά δεν χρειάζεται να το αποδείξουμε μέσα από την λήψη της “Θείας Κοινωνίας”… δεν δοκιμάζεται η πίστη κανενός μέσα από αυτή την πράξη, μέσα από κανένα μυστήριο ποτέ… πόσο μάλλον τώρα! Η επιστήμη πρέπει να συναντήσει τον Θεό όπως τον αντιλαμβάνεται ο καθένας μας… και ο Θεός την επιστήμη… την επιστήμη στην υπηρεσία του ανθρώπου και κάθε ζωντανού… και όχι την επιστήμη έρμαιο των συμφερόντων κανενός, μόνο έτσι όλα θα γίνουν ανθρώπινα αληθινά!

Εύχομαι όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις στιγμές της κρίσεις να χαρακτηρίζονται από αγάπη προς τον συνάνθρωπο και μην μας κάνουν να ντρεπόμαστε στο μέλλον…!

Όταν κάτι ακουμπάει στην καρδιά μας είναι πέρα από χρώματα και ταμπέλες… απλά ακουμπάει και συγκινεί! Και τότε ξέρουμε πως είναι αλήθεια… αδιαπραγμάτευτη και πέρα από σχόλια!