Σήμερα έφτιαξα το πιο υπέροχα ζυμωτά καρβελάκια! Νερό, Ψωμί, λάδι και αλάτι να έχει πάντα το σπίτι έλεγε η μαμά της γιαγιάς μου, η σουλτάνα η Φωφώ που είχε ένα πωπωπωπω! Σημασία είχε πως… “κανέναν δεν φοβόταν η σουλτάνα η Φωφώ!”

Εύκολα πολύ τελικά! Σίγουρα ξέρετε πως να φτιάξετε ψωμάκι! Άλλωστε είναι ελάχιστα τα βασικά υλικά, αλλά έχετε φτιάξει ποτέ με τα παιδιά μαζί? Αν ναι ευκαιρία να ξαναφτιάξετε! Αν όχι ΤΌΤΕ… Ταρααααααααα δοκιμάστε σήμερα και θα το απολεύσετε!

Εγώ μόλις έστειλα ζεστό ψωμάκι και στον παππού μου και στην γιαγιά μου, είναι παππούς και γιαγιά γιατί έχουν εμένα, όχι γιατί είναι μεγάλοι σε ηλικία να τα ξεκαθαρίζουμε! Ο παππούς ο Μίλυ είναι ο αδερφός της γιαγιάς μου της Βέτας και η γιαγιά μου η Κάρρεν είναι η γυναίκα του και η μοναδική γιαγιά που μου έμεινε αληθινή! Κάρρεν Μίλεν λέει η μαμά! Παππού έχω και τον Βασίλη που είναι δύσκολο να του στείλω ψωμάκι, ίσως την άλλη βδομάδα που θα ξαναφτιάξω! Έχω και φυσικά τον παππού Γρηγόρη στη Θεσσαλονίκη, το μπαμπά της μαμάς μου, αλλά που να στέλνεις τώρα ψωμί τόοοσο μακριά! Έχω και γιαγιοθεία την Τοτίτσα! Χαχαχαχχα δεν θα σας πω και όλο μου το σόι τώρα!

Λοιπόν η συνταγή για το ωραιότερο ζυμωτό ψωμάκι είναι…

1 με 1 ½  κιλό αλεύρι μπλε αυτό είχα στο ντουλάπι αυτό έβαλα
32 γραμ. μαγιά ξερή αυτή είχα αυτή έβαλα
1 κ.γλ. ζάχαρη
3 κ.γλ. αλάτι
2½ περίπου ποτήρια χλιαρό νερό να μη ζεματάει
λίγο σουσάμι ήθελα αλλά δεν είχα το έβαλα στα κουλουρούκια που είχα κάνει
λίγο παπαρουνόσπορο που είχα τον έβαλα
λίγο ελαιόλαδο για τα χέρια μου

Βήμα 1ο
Για να φτιάξουμε το ψωμάκι χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, σε λίγο νεράκι, με ζαχαρίτσα!
Και αφρίζει! Περιμένω λίγο!

Βάζω ξερή μαγιά 2Χ16γρ

Βήμα 2ο
Και τότε κοσκινίζω το αλεύρι με το αλατάκι από πάνω και…

όποιος βαριέται να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει! Εμένα μου πήρε ένα λεπτάκι!!!

Βήμα 3ο
προσθέτω το χλιαρό νεράκι, σιγά σιγά!

Βήμα 4ο
Ζυμώνω με αγάπη, το ψωμάκι της οικογένειας! Μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα χέρια μου προσθέτω αλευράκι, όσο χρειαστεί, για αυτό είπα ένα με ενάμισι κιλό!

από μωρό λατρεύω τα ζυμαράκια!

Βήμα 5ο
Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα αφράτη. Τη βάζω σε λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζω καλά με μεμβράνη τροφίμων. Την άφησα εδώ στην τραπεζαρία μας να την βλέπω ο ήλιος να ανέβει, περίπου μια ωρίτσα! Όση ώρα χορεύαμε οικογενειακώς δηλαδή.

Φούσκωσεεεεεε!!!!

Έπειτα τη έβγαλα στον πάγκο και την ξαναζύμωσα για λίγο!

wow omg & 3LoL

Βήμα 6ο
Την χωρίζω σε 4 μικρότερες μπαλίτσες και φτιάχνω 4 υπέροχα καρβελάκια! Όση ώρα κάνω αυτό βάζω μια φωνή στη μαμά!!!
Μαμάααααα μανούλα βάλε το φούρνο στους 200C να ζεσταίνετε!

Καμαρώνω!!! χιχιχχιχιχι!

Έρχονται τα πρώτα μου καρβελάκια! Εμείς το βάλαμε στην ένδειξη πάνω κάτω γιατί ο αέρας τελευταία μας κάνει νερά που λέει και η μαμά!

Εεεεεε τελικάααα άξιζε τον κόπο!

Βήμα 6ο
Φουρνίζω για περίπου 35 με 40 λεπτά! Κάποιοι λέει τα ψεκάζουν περίπου στο δεκάλεπτο αν δεν τα θέλουν τραγανά! Εμάς μας αρέσουν τραγανούτσικα, οπότε δεν το έκανα αυτό!!! Καιιιιιιιι ταράααααααα! Έτοιμα!!!

Της Ελισάβετ τα υπέροχα τα ζυμωτά τα ψωμάκια τα λαχταριστά!!!

Η Επιτυχία είναι σίγουρη!
Με αγάπη
Ελισάβετ

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *